Det blir ikke noe av den varslede blokaden av israelske skip som fagbevegelsen varslet skulle begynne på onsdag, skriver VG. Boikotten ble vedtatt på grunn av Israels angrep på skip på vei til Gazastripen. Transportarbeiderforbundet og Norsk Havnearbeiderforening vedtar å oppheve blokaden ettersom saken har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt, samt at Israel lemper på blokaden av Gaza.  Lederen for Norsk Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, sier han er fornøyd med at fagforeningene er kommet til fornuft, uansett hva som måtte være den egentlige årsaken til det. I en tidligere pressemelding gikk Dag Abrahamsen på vegne av handelskammeret kraftig ut mot den planlagte blokaden: ”Det er en merkelig politisk prioritering å velge Israel som hatobjekt når Amnesty International har en lang liste over land som daglig bryter menneskerettighetene og avretter opposisjonelle. Jeg har eksempelvis aldri hørt noe rop om boikottaksjoner mot Kina, selv om Kina driver med vilkårlig fengsling av menneskerettighetsforkjempere, praktiserer dødsstraff, og ikke tillater frie valg. Konklusjonen må derfor bli at hele denne aksjonen føyer seg inn i rekken av symbolpolitiske handlinger,” uttalte han. ”Når det ikke blir noe av havneblokaden viser det bare at jeg hadde rett. Dette var en av de vanlige symbolpolitiske handlingene der enkelte politiserte fagforeningsledere ønsket å markere et politisk standpunkt på linje med de partiene de ellers støtter,” sier han. VG: Israel lemper på blokaden

Dag_AbrahamsenDet blir ikke noe av den varslede blokaden av israelske skip som fagbevegelsen varslet skulle begynne på onsdag, skriver VG. Boikotten ble vedtatt på grunn av Israels angrep på skip på vei til Gazastripen. Transportarbeiderforbundet og Norsk Havnearbeiderforening vedtar å oppheve blokaden ettersom saken har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt, samt at Israel lemper på blokaden av Gaza.  Lederen for Norsk Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, sier han er fornøyd med at fagforeningene er kommet til fornuft, uansett hva som måtte være den egentlige årsaken til det.

I en tidligere pressemelding gikk Dag Abrahamsen på vegne av handelskammeret kraftig ut mot den planlagte blokaden: ”Det er en merkelig politisk prioritering å velge Israel som hatobjekt når Amnesty International har en lang liste over land som daglig bryter menneskerettighetene og avretter opposisjonelle. Jeg har eksempelvis aldri hørt noe rop om boikottaksjoner mot Kina, selv om Kina driver med vilkårlig fengsling av menneskerettighetsforkjempere, praktiserer dødsstraff, og ikke tillater frie valg. Konklusjonen må derfor bli at hele denne aksjonen føyer seg inn i rekken av symbolpolitiske handlinger,” uttalte han.

”Når det ikke blir noe av havneblokaden viser det bare at jeg hadde rett. Dette var en av de vanlige symbolpolitiske handlingene der enkelte politiserte fagforeningsledere ønsket å markere et politisk standpunkt på linje med de partiene de ellers støtter,” sier han.

VG: Israel lemper på blokaden