Den israelske statsministeren vil stimulere utvikling av bioteknologi, hjerneforskning og alternativ energi. For en uke siden holdt han en tale under en konferanse i Jerusalem arrangert av det israelske Høyteknologiforbundet. ”Som regjering må vi handle og tillate vår høyt utviklede økonomi å ta et ekstra skritt fremover,” sa han ifølge referatet i Ynet.news. Statsministeren minnet om at den israelske høyteknologiindustrien, i likhet med hele den israelske økonomien, er i en konkurransesituasjon med andre økonomier, og at det derfor ikke bare er i den offentlige sektoren det er vitalt med reformer, men at det også er viktig å utvikle reformer og forbedringer i den private sektor. Han advart mot stillstand. Netanyahu viste til Finansdepartementets plan for å utvikle høyteknologiindustrien som nylig ble presentert av finansminister Yuval Steinitz og understreket de viktigste poengene: ”Vi vil fokusere på å få returnert unge vitenskapsmenn fra utlandet, stimulere til investeringer i nye bedrifter, og utvikle insitamenter for israelske selskaper til å bli værende i Israel,” sa han. ”Israel er et høyteknologisk maktsenter, men tiden er kommet til også å fokusere på andre områder. Den lokale høyteknologiindustrien vil utforske utviklingen av alternative energiteknologier, slik som oljealternativer, bioteknologi og hjerneforskning. Vi ønsker å etablere en altinkluderende infrastruktur som vil inkludere mennesker, kunnskap og penger,” forklarte statsministeren. Netanyahu presenterte også sin plan for å etablere en ”statsministerens entreprenør av året pris” og uttalte: ”Vi skal begynne med entreprenører og investorer og vil senere åpne konkurransen for søkere fra hele verden.” VG: Obama vil satse på fornybar energi

NetanyahuDen israelske statsministeren vil stimulere utvikling av bioteknologi, hjerneforskning og alternativ energi. For en uke siden holdt han en tale under en konferanse i Jerusalem arrangert av det israelske Høyteknologiforbundet. ”Som regjering må vi handle og tillate vår høyt utviklede økonomi å ta et ekstra skritt fremover,” sa han ifølge referatet i Ynet.news.

Statsministeren minnet om at den israelske høyteknologiindustrien, i likhet med hele den israelske økonomien, er i en konkurransesituasjon med andre økonomier, og at det derfor ikke bare er i den offentlige sektoren det er vitalt med reformer, men at det også er viktig å utvikle reformer og forbedringer i den private sektor. Han advart mot stillstand.

Netanyahu viste til Finansdepartementets plan for å utvikle høyteknologiindustrien som nylig ble presentert av finansminister Yuval Steinitz og understreket de viktigste poengene: ”Vi vil fokusere på å få returnert unge vitenskapsmenn fra utlandet, stimulere til investeringer i nye bedrifter, og utvikle insitamenter for israelske selskaper til å bli værende i Israel,” sa han.

”Israel er et høyteknologisk maktsenter, men tiden er kommet til også å fokusere på andre områder. Den lokale høyteknologiindustrien vil utforske utviklingen av alternative energiteknologier, slik som oljealternativer, bioteknologi og hjerneforskning. Vi ønsker å etablere en altinkluderende infrastruktur som vil inkludere mennesker, kunnskap og penger,” forklarte statsministeren.

Netanyahu presenterte også sin plan for å etablere en ”statsministerens entreprenør av året pris” og uttalte: ”Vi skal begynne med entreprenører og investorer og vil senere åpne konkurransen for søkere fra hele verden.”

VG: Obama vil satse på fornybar energi