Aldri før i Israels historie har det kommet flere turister til Israel i mai måned enn i år. Det viser de siste tallene fra det israelske statistiske sentralbyrået. Trenden har vært oppadgående også i fjor høst og tidligere i vår, og tallene for mai stadfester trenden. 309 000 turister besøkte Israel i mai, 33 prosent flere enn i mai ifjor da Gazakrigen førte til en reduksjon i turismen på våren og forsommeren, og 4 prosent mer enn rekordåret 2008. Siden begynnelsen av året har 1,4 millioner turister besøkt landet, noe som er 11 prosent flere enn i samme periode i 2008.1,1 millioner turister hadde minst en overnatting i Israel. Turistministeren Stas Misezhnikov tror imidlertid at Israel I årene fremover vil få hard konkurranse fra andre land I regionen, skriver finansavisen Globes. Turistministeren mener at økningen i turismen til Israel som har fortsatt de siste seks månedene, sammen med interessen både fra israelske og utenlandske investorer og entreprenører, fremtvingen betydelige investeringer i tilrettelegging. Misezhnikov sier at turistdepartementets treårsplan regner med 4 millioner turister I 2012. ”For å kunne konkurrere med andre land i regionen vil departementet sette av store deler av sitt budsjett til å hjelpe entreprenører,” sier han. Turistdepartementet har allerede godkjent støtte på 65 millioner shekel til fem hotellprosjekter, to hoteller i Jerusalem, Waldorf Astoria hotell og et forretningshotell i Ein Kerem, samt tre hoteller i de nordlige delene av Israel. Den samlede investeringene for disse hotellene er på 330 millioner shekel, skriver Globes.

Israel_hotellAldri før i Israels historie har det kommet flere turister til Israel i mai måned enn i år. Det viser de siste tallene fra det israelske statistiske sentralbyrået. Trenden har vært oppadgående også i fjor høst og tidligere i vår, og tallene for mai stadfester trenden. 309 000 turister besøkte Israel i mai, 33 prosent flere enn i mai ifjor da Gazakrigen førte til en reduksjon i turismen på våren og forsommeren, og 4 prosent mer enn rekordåret 2008. Siden begynnelsen av året har 1,4 millioner turister besøkt landet, noe som er 11 prosent flere enn i samme periode i 2008.1,1 millioner turister hadde minst en overnatting i Israel.

Turistministeren Stas Misezhnikov tror imidlertid at Israel I årene fremover vil få hard konkurranse fra andre land I regionen, skriver finansavisen Globes. Turistministeren mener at økningen i turismen til Israel som har fortsatt de siste seks månedene, sammen med interessen både fra israelske og utenlandske investorer og entreprenører, fremtvingen betydelige investeringer i tilrettelegging.

Misezhnikov sier at turistdepartementets treårsplan regner med 4 millioner turister I 2012. ”For å kunne konkurrere med andre land i regionen vil departementet sette av store deler av sitt budsjett til å hjelpe entreprenører,” sier han. Turistdepartementet har allerede godkjent støtte på 65 millioner shekel til fem hotellprosjekter, to hoteller i Jerusalem, Waldorf Astoria hotell og et forretningshotell i Ein Kerem, samt tre hoteller i de nordlige delene av Israel. Den samlede investeringene for disse hotellene er på 330 millioner shekel, skriver Globes.