Tirsdag i neste uke innleder Norsk Havnearbeiderforening en to uker lang blokade av israelske varer. De har fått støtte fra Transportarbeiderforbundets representantskap, skriver Fri Fagbevegelse. ”Hyklerisk og politisk. Fagbevegelsen bør ikke styre norsk utenrikspolitikk. Dette er en fagbevegelse på ville veier,” mener lederen for Norsk Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, og påpeker at en boikott i prinsippet vil ramme norsk næringsliv like mye som det rammer Israel. Abrahamsen mener likevel at boikotten mer er symbolsk enn reell. ”Jeg har ingen full oversikt, men det er åpenbart at det ikke er mange Israel-registrerte skip som anløper Norge. Derfor er dette først og fremst et politisk misbruk av fagbevegelsen,” mener han. ”Påskuddet er at seks personer ble drept i kamper med israelske soldater som bordet en båt i internasjonalt farvann. Det er ingen tvil om at det er internasjonal lovhjemmel for blokader av land eller selvstyrte områder som man er i krig med, og at det er lovlig å borde skip som planlegger å bryte blokaden også i internasjonalt farvann,” sier Abrahamsen. Lederen for Norsk Israelsk Handelskammer mener det er en merkelig politisk prioritering å velge Israel som hatobjekt når Amnesty International har en lang liste over land som daglig bryter menneskerettighetene og avretter opposisjonelle. ”Jeg har eksempelvis aldri hørt noe rop om boikottaksjoner mot Kina, selv om Kina driver med vilkårlig fengsling av menneskerettighetsforkjempere, praktiserer dødsstraff, og ikke tillater frie valg. Konklusjonen må derfor bli at hele denne aksjonen føyer seg inn i rekken av symbolpolitiske handlinger,” sier han. “I en pressemelding siterer Transportarbeiderforbundet Arnulf Øverland: “Du skal ikke tåle så inderlig vell, den urett som ikke rammer deg selv”. Et sitiat vi også kan bruke, men jeg velger å sitere Piet Hein: Det finnes får av en sådann kaliber, at de ikke forstår hva de ikke begriper,” legger han til. VG: Israel diskuterer Gazablokaden VG: Avlåser blokaden

Dag_AbrahamsenTirsdag i neste uke innleder Norsk Havnearbeiderforening en to uker lang blokade av israelske varer. De har fått støtte fra Transportarbeiderforbundets representantskap, skriver Fri Fagbevegelse. ”Hyklerisk og politisk. Fagbevegelsen bør ikke styre norsk utenrikspolitikk. Dette er en fagbevegelse på ville veier,” mener lederen for Norsk Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, og påpeker at en boikott i prinsippet vil ramme norsk næringsliv like mye som det rammer Israel.

Abrahamsen mener likevel at boikotten mer er symbolsk enn reell. ”Jeg har ingen full oversikt, men det er åpenbart at det ikke er mange Israel-registrerte skip som anløper Norge. Derfor er dette først og fremst et politisk misbruk av fagbevegelsen,” mener han.

”Påskuddet er at seks personer ble drept i kamper med israelske soldater som bordet en båt i internasjonalt farvann. Det er ingen tvil om at det er internasjonal lovhjemmel for blokader av land eller selvstyrte områder som man er i krig med, og at det er lovlig å borde skip som planlegger å bryte blokaden også i internasjonalt farvann,” sier Abrahamsen.

Lederen for Norsk Israelsk Handelskammer mener det er en merkelig politisk prioritering å velge Israel som hatobjekt når Amnesty International har en lang liste over land som daglig bryter menneskerettighetene og avretter opposisjonelle. ”Jeg har eksempelvis aldri hørt noe rop om boikottaksjoner mot Kina, selv om Kina driver med vilkårlig fengsling av menneskerettighetsforkjempere, praktiserer dødsstraff, og ikke tillater frie valg. Konklusjonen må derfor bli at hele denne aksjonen føyer seg inn i rekken av symbolpolitiske handlinger,” sier han.

“I en pressemelding siterer Transportarbeiderforbundet Arnulf Øverland: “Du skal ikke tåle så inderlig vell, den urett som ikke rammer deg selv”. Et sitiat vi også kan bruke, men jeg velger å sitere Piet Hein: Det finnes får av en sådann kaliber, at de ikke forstår hva de ikke begriper,” legger han til.

VG: Israel diskuterer Gazablokaden

VG: Avlåser blokaden