Tirsdag kan du oppleve tradisjonell, men modernisert, jødisk musikk på Høgskolen i Oslo. Norge har fått besøk av et ekte klezmer-orkester fra Bosnia-Hercegovina. Den åpne konserten vil bli holdt på Høgskolens festsal, Pilestredet 52, forteller dr. Michal Rachel Suissa, som er leder for Senter mot antisemittisme (SMA). Klezmer-orkesteret heter "Kolonomos Balkan Klezmer" Det består av 12 instrumentalister og 2 vokalister. Noen av blåseinstrumentalistene og perkusjonisten spiller ett eller flere instrumenter. Konserten begynner kl. 19.00. Orkesteret er invitert for å spille på åpningsseremonien i Holocaust Senteret på Bygdøy den 10. juni kl.13.00 ved åpning av en Yad Vashem-utstilling fra Sarajevo - Bosnia og Hercegovina: "Da naboer var medmennesker." ”Vii håper at jødenes støttespillere i Oslo-området stiller opp, og gir våre venner fra Bosnia en skikkelig velkomsthilsen. De har ikke mye å rutte med, men har likevel kommet den lange veien for å glede oss og andre,” sier Suissa.   Klezmer-orkesteret spiller tradisjonell jødisk musikk som har utviklet seg i Europa gjennom flere århundrer, og som ennå brukes i jødiske samfunn til glede og fest.  Dette er et kulturelt uttrykksmiddel som bare så vidt overlevde Holocaust, men som i dag igjen er høyst levende både i Israel og i jødiske samfunn utenfor Israel.   Repertoaret til orkesteret som gjester Oslo består hovedsakelig av klassiske klezmer-melodier som er arrangert i Balkan-stil, men står for en fantastisk overraskelse innenfor nye retninger i klezmer-musikken og har skapt et helt ny stil som heter klezmer-sevdah, en slags blandning av klassisk klezmer med bosniske sefardiske ballader og melodier. Dette er noe som til nå ingen andre har forsøkt å gjøre, og publikum har reagert på orkesterets konserter med entusiasme.

KlezmerTirsdag kan du oppleve tradisjonell, men modernisert, jødisk musikk på Høgskolen i Oslo. Norge har fått besøk av et ekte klezmer-orkester fra Bosnia-Hercegovina. Den åpne konserten vil bli holdt på Høgskolens festsal, Pilestredet 52, forteller dr. Michal Rachel Suissa, som er leder for Senter mot antisemittisme (SMA). Klezmer-orkesteret heter “Kolonomos Balkan Klezmer” Det består av 12 instrumentalister og 2 vokalister. Noen av blåseinstrumentalistene og perkusjonisten spiller ett eller flere instrumenter. Konserten begynner kl. 19.00.

Orkesteret er invitert for å spille på åpningsseremonien i Holocaust Senteret på Bygdøy den 10. juni kl.13.00 ved åpning av en Yad Vashem-utstilling fra Sarajevo – Bosnia og Hercegovina: “Da naboer var medmennesker.”

”Vii håper at jødenes støttespillere i Oslo-området stiller opp, og gir våre venner fra Bosnia en skikkelig velkomsthilsen. De har ikke mye å rutte med, men har likevel kommet den lange veien for å glede oss og andre,” sier Suissa.
 
Klezmer-orkesteret spiller tradisjonell jødisk musikk som har utviklet seg i Europa gjennom flere århundrer, og som ennå brukes i jødiske samfunn til glede og fest.  Dette er et kulturelt uttrykksmiddel som bare så vidt overlevde Holocaust, men som i dag igjen er høyst levende både i Israel og i jødiske samfunn utenfor Israel.
 
Repertoaret til orkesteret som gjester Oslo består hovedsakelig av klassiske klezmer-melodier som er arrangert i Balkan-stil, men står for en fantastisk overraskelse innenfor nye retninger i klezmer-musikken og har skapt et helt ny stil som heter klezmer-sevdah, en slags blandning av klassisk klezmer med bosniske sefardiske ballader og melodier. Dette er noe som til nå ingen andre har forsøkt å gjøre, og publikum har reagert på orkesterets konserter med entusiasme.