[caption id="attachment_1763" align="alignright" width="150" caption="Foto Ali Waked, Ynet.news"][/caption] Israelske arabere reiser stadig oftere til vestbredden, og spesielt til Jeriko, i stedet for å reise på ferie til Sinai. Hotellene i Betlehem, Ramallah og til og med Jenin er begynt å fylles opp, skriver Ynet.news.  Det ble bygget ni nye hoteller på Vestbredden i fjor, seks i Betlehem og tre i Ramallah. ”Denne trenden er forventet å fortsette. Vi venter nå på åpningen av the Mövenpick Hotel i Ramallah,” sier Samah Qumsieh, som er direktør for den palestinske hotellorganisasjonen, til Ynet.news. ”Dersom jeg kan være i Jeriko innen halvannen time, og motta de samme betingelsene som i Taba når det gjelder service og kvalitet, til nesten den samme prisen, kan jeg glemme de fire timene til Taba,” sier en innbygger i Jaffa til den israelske avisen. Fremdeles er imidlertid de fleste turistene som bor på hoteller på Vestbredden fra Europa, men intern turisme blant palestinere som bor i områdene er også økende på grunn av den nåværende velstandsøkningen. Prisene er fornuftige, mener Ynet.news. Vanlig pris for et dobbeltrom med forkost er under 100 dollar for en natt. Selv et rom i Jerikos Intercontinental Hotel koster ikke mer enn litt under 200 dollar for et dobbeltrom, hvor du i tillegg kan ta med to barn gratis. Samah Qumsieh sier at de fleste turistene som bor I Betlehem er kristne pilegrimer, mens Jeriko tar imot mange israelske arabere og palestinere.  Ramallah blir mye besøkt av turister som er deltakere under ulike festivaler, slik som den nylig avholdte internasjonale festivalen for moderne dans og film. Lederen for hotellorganisasjonen mener økningen i turismen skyldes den nåværende politiske og sikkerhetsmessige stabiliteten, med et minimum av terroristangrep og palestinske myndigheter som fokuserer på etableringen av en fremtidig stat.

Foto Ali Waked, Ynet.news

Foto Ali Waked, Ynet.news

Israelske arabere reiser stadig oftere til vestbredden, og spesielt til Jeriko, i stedet for å reise på ferie til Sinai. Hotellene i Betlehem, Ramallah og til og med Jenin er begynt å fylles opp, skriver Ynet.news.  Det ble bygget ni nye hoteller på Vestbredden i fjor, seks i Betlehem og tre i Ramallah.

”Denne trenden er forventet å fortsette. Vi venter nå på åpningen av the Mövenpick Hotel i Ramallah,” sier Samah Qumsieh, som er direktør for den palestinske hotellorganisasjonen, til Ynet.news.

”Dersom jeg kan være i Jeriko innen halvannen time, og motta de samme betingelsene som i Taba når det gjelder service og kvalitet, til nesten den samme prisen, kan jeg glemme de fire timene til Taba,” sier en innbygger i Jaffa til den israelske avisen.

Fremdeles er imidlertid de fleste turistene som bor på hoteller på Vestbredden fra Europa, men intern turisme blant palestinere som bor i områdene er også økende på grunn av den nåværende velstandsøkningen.

Prisene er fornuftige, mener Ynet.news. Vanlig pris for et dobbeltrom med forkost er under 100 dollar for en natt. Selv et rom i Jerikos Intercontinental Hotel koster ikke mer enn litt under 200 dollar for et dobbeltrom, hvor du i tillegg kan ta med to barn gratis.

Samah Qumsieh sier at de fleste turistene som bor I Betlehem er kristne pilegrimer, mens Jeriko tar imot mange israelske arabere og palestinere.  Ramallah blir mye besøkt av turister som er deltakere under ulike festivaler, slik som den nylig avholdte internasjonale festivalen for moderne dans og film.

Lederen for hotellorganisasjonen mener økningen i turismen skyldes den nåværende politiske og sikkerhetsmessige stabiliteten, med et minimum av terroristangrep og palestinske myndigheter som fokuserer på etableringen av en fremtidig stat.