En israelsk supermarkedskjede, Big Zol, planlegger å etablere 15 nye butikker i arabiske landsbyer i løpet av de neste fem årene. Det innebærer en investering på over 20 millioner dollar. I forbindelse med beslutningsprosessen har supermarkedskjeden foretatt en spørreundersøkelse blant israelske arabere. Den viser at 68 prosent av araberne foretrekker å kjøpe israelsk produserte varer, skriver Ynet.news. Undersøkelsen ble gjort blant både muslimske, kristne og drusiske arabere i et utvalg på 500 personer som utgjorde et representativt utvalg av befolkningen i de arabiske landsbyene. Undersøkelsen viste også at halvparten av araberne foretar sine matvareinnkjøp i lokale minimarkeder. I de siste årene har det imidlertid vært en kraftig økning av antallet arabere som gjør sine innkjøp i supermarkeder i byer som hovedsakelig er bebodd av jøder. Den gjennomsnittlige arabiske familien bruker ca. 550 dollar på matvarer månedlig, noe som er 19 prosent lavere forbruk enn personer bosatt utenfor de arabiske landsbyene. Det ser også ut til at de arabiske israelerne som er bosatt i arabiske landsbyer sprer sine innkjøp på flere spesialbutikker, som kjøtthandler, grønnsakshandler, og lokalt bakeri, i stedet for å handle alt på et supermarked, slik de fleste jødene gjør. Supermarkedskjeden Big Zol ønsker å utfordre disse vanene. De planlegger å åpne sine butikker i de største arabiske landsbyene, men plassert slik at de kan tiltrekke seg kunder også blant jøder i nærområdene, spesielt jødiske kunder som er ute på bilturer på lørdager og feriedager.  De største byene der supermarkedskjeden nå vil etablere seg er Jerusalem (øst), og Nazareth. Kjeden regner med å få overskudd etter en ti måneders innkjøringsperiode.

Israel_Big_ZolEn israelsk supermarkedskjede, Big Zol, planlegger å etablere 15 nye butikker i arabiske landsbyer i løpet av de neste fem årene. Det innebærer en investering på over 20 millioner dollar. I forbindelse med beslutningsprosessen har supermarkedskjeden foretatt en spørreundersøkelse blant israelske arabere. Den viser at 68 prosent av araberne foretrekker å kjøpe israelsk produserte varer, skriver Ynet.news.

Undersøkelsen ble gjort blant både muslimske, kristne og drusiske arabere i et utvalg på 500 personer som utgjorde et representativt utvalg av befolkningen i de arabiske landsbyene. Undersøkelsen viste også at halvparten av araberne foretar sine matvareinnkjøp i lokale minimarkeder. I de siste årene har det imidlertid vært en kraftig økning av antallet arabere som gjør sine innkjøp i supermarkeder i byer som hovedsakelig er bebodd av jøder.

Den gjennomsnittlige arabiske familien bruker ca. 550 dollar på matvarer månedlig, noe som er 19 prosent lavere forbruk enn personer bosatt utenfor de arabiske landsbyene. Det ser også ut til at de arabiske israelerne som er bosatt i arabiske landsbyer sprer sine innkjøp på flere spesialbutikker, som kjøtthandler, grønnsakshandler, og lokalt bakeri, i stedet for å handle alt på et supermarked, slik de fleste jødene gjør.

Supermarkedskjeden Big Zol ønsker å utfordre disse vanene. De planlegger å åpne sine butikker i de største arabiske landsbyene, men plassert slik at de kan tiltrekke seg kunder også blant jøder i nærområdene, spesielt jødiske kunder som er ute på bilturer på lørdager og feriedager.  De største byene der supermarkedskjeden nå vil etablere seg er Jerusalem (øst), og Nazareth. Kjeden regner med å få overskudd etter en ti måneders innkjøringsperiode.