Det var ikke balladenes år, sa norske Didrik etter å ha havnet som nummer 20 under MGP-finalen lørdag kveld. Israelske Harel Skaat kunne ha sagt det samme. Hans ballade havnet som nummer fjorten.  Men Harel Skaat kan likevel være fornøyd. Han vant hele tre priser for sin låt Milim. Ukjent for de fleste kårer nemlig arrangørene, journalistene og kommentatorene sin favoritt, og den israelske melodien ble betraktet som den beste av alle disse tre gruppene. Det er første gang alle disse tre prisene blir delt ut til samme land, skriver Ynet.news. Harel Skaat og Israel fikk 71 poeng, 10 poeng fra Finland og Nederland, 8 poeng fra Slovakia og 5 poeng fra Norge, hvilket vil si at vi nordmenn holdt den israelske sangen for å være den femte beste blant de 25 konkurrerende låtene.  Palestinakomiteens oppfordring til boikott av det israelske bidraget ser med andre ord ut til å ha blitt en gedigen fiasko. Skaat sier til Ynet.news at han er stolt over representasjonen og forestillingen i Telenor Arena. ”Vi brakte kunstnerisk respekt til Israel. Det var en morsom opplevelse og jeg elsker hvert minutt av det,” sier han. Det holdt imidlertid på å bli en liten diplomatisk krise i forbindelse med Skaats fremføring. Under presentasjonen av Israel i semifinalen ”glemte” arrangørene å vise det israelske kartet, slik de gjorde med alle andre lands kart. Det førte til protester fra den israelske delegasjonen og det israelske utenriksdepartementet. Også Ynet.news etterspurte kartet. Resultatet ble at flagget var på plass under finalen. Det viste Israel med grensene fra 1967 og uten Vestbredden. httpv://www.youtube.com/watch?v=x3Zmz0lp6ng VG: Her er den norske bakmannen VG: Nadia får takkekritikk TV2: Mottatt som dronning TV2: Grensen nådd for MGP-kostnad VG: Her feirer han løslatelsen VG: Møtt som en dronning Får takke kritikk VG: Får 15 000 i bot VG: Veldig trist VG: Skuffet ove spørsmålene TV2: Slipper med bot VG: Slipper med forelegg VG: Drama da spanjolen befant seg på scenen TV2: Skuffet Didrik gratulerer VG: Seierskysset VG: Nervene ødela for Didrik VG: Mette Marit på fest

Harel_SkaatDet var ikke balladenes år, sa norske Didrik etter å ha havnet som nummer 20 under MGP-finalen lørdag kveld. Israelske Harel Skaat kunne ha sagt det samme. Hans ballade havnet som nummer fjorten.  Men Harel Skaat kan likevel være fornøyd. Han vant hele tre priser for sin låt Milim. Ukjent for de fleste kårer nemlig arrangørene, journalistene og kommentatorene sin favoritt, og den israelske melodien ble betraktet som den beste av alle disse tre gruppene. Det er første gang alle disse tre prisene blir delt ut til samme land, skriver Ynet.news.

Harel Skaat og Israel fikk 71 poeng, 10 poeng fra Finland og Nederland, 8 poeng fra Slovakia og 5 poeng fra Norge, hvilket vil si at vi nordmenn holdt den israelske sangen for å være den femte beste blant de 25 konkurrerende låtene.  Palestinakomiteens oppfordring til boikott av det israelske bidraget ser med andre ord ut til å ha blitt en gedigen fiasko.

Skaat sier til Ynet.news at han er stolt over representasjonen og forestillingen i Telenor Arena. ”Vi brakte kunstnerisk respekt til Israel. Det var en morsom opplevelse og jeg elsker hvert minutt av det,” sier han.

Det holdt imidlertid på å bli en liten diplomatisk krise i forbindelse med Skaats fremføring. Under presentasjonen av Israel i semifinalen ”glemte” arrangørene å vise det israelske kartet, slik de gjorde med alle andre lands kart. Det førte til protester fra den israelske delegasjonen og det israelske utenriksdepartementet. Også Ynet.news etterspurte kartet. Resultatet ble at flagget var på plass under finalen. Det viste Israel med grensene fra 1967 og uten Vestbredden.

VG: Her er den norske bakmannen

VG: Nadia får takkekritikk

TV2: Mottatt som dronning

TV2: Grensen nådd for MGP-kostnad

VG: Her feirer han løslatelsen

VG: Møtt som en dronning

Får takke kritikk

VG: Får 15 000 i bot

VG: Veldig trist

VG: Skuffet ove spørsmålene

TV2: Slipper med bot

VG: Slipper med forelegg

VG: Drama da spanjolen befant seg på scenen

TV2: Skuffet Didrik gratulerer

VG: Seierskysset

VG: Nervene ødela for Didrik

VG: Mette Marit på fest