Den israelske organisasjonen EcoOcean driver forskningsskipet The Mediterranean Explorer. Det har vært brukt siden 2004 til marinundervisning og forskning, og blitt brukt av flere israelske og internasjonale organisasjoner og universiteter for å utforske havets mysterier 120 dager i året. Den israelske nettsiden Israel21c har besøkt skipet. Da den israelske nettavisen besøkte båten ble forskningsskipet brukt av professor Gitay Yahel og ti av hans studenter fra School of Marine Sciences and Marine Environment ved Ruppin Academic Center. De samlet inn og analyserte vann og plankton fra ulike sjødybder. De studerte alt fra plankton til effekten av store avsaltingsanlegg for livet i sjøen og miljøet i havet. EcoOcean tilbyr gratis bruk av skipet og skipets fasiliteter til studenter og professorer som driver med miljøforskning i sjøen. Organisasjonen har hjulpet flere prosjektet og driver også sitt eget prosjekt med overvåking av havforurensning langs kysten av Israel. Under forskningsturene har skipets mannskap besøkt og samarbeidet med tilsvarende spesialister i Jordan, Eritrea og områdene nær Svartehavet. Men internasjonale vitenskapsmenn har også brukt organisasjonens båt, the Mediterranean Explorer, for å studere ubebodde øyer utenfor kysten av Eritrea i Afrika, i den tyrkiske delen av Svartehavet for å finne bevis for den store floden på Noahs tid, og for å finne ut om den romerske byen Caesarea delvis ble ødelagt av en tsunami, skriver Israel21c. httpv://www.youtube.com/watch?v=Ls9cP-FfEdE&feature=player_embedded

Israel_forskningsskip2Den israelske organisasjonen EcoOcean driver forskningsskipet The Mediterranean Explorer. Det har vært brukt siden 2004 til marinundervisning og forskning, og blitt brukt av flere israelske og internasjonale organisasjoner og universiteter for å utforske havets mysterier 120 dager i året. Den israelske nettsiden Israel21c har besøkt skipet.

Da den israelske nettavisen besøkte båten ble forskningsskipet brukt av professor Gitay Yahel og ti av hans studenter fra School of Marine Sciences and Marine Environment ved Ruppin Academic Center. De samlet inn og analyserte vann og plankton fra ulike sjødybder. De studerte alt fra plankton til effekten av store avsaltingsanlegg for livet i sjøen og miljøet i havet.

EcoOcean tilbyr gratis bruk av skipet og skipets fasiliteter til studenter og professorer som driver med miljøforskning i sjøen. Organisasjonen har hjulpet flere prosjektet og driver også sitt eget prosjekt med overvåking av havforurensning langs kysten av Israel.

Under forskningsturene har skipets mannskap besøkt og samarbeidet med tilsvarende spesialister i Jordan, Eritrea og områdene nær Svartehavet. Men internasjonale vitenskapsmenn har også brukt organisasjonens båt, the Mediterranean Explorer, for å studere ubebodde øyer utenfor kysten av Eritrea i Afrika, i den tyrkiske delen av Svartehavet for å finne bevis for den store floden på Noahs tid, og for å finne ut om den romerske byen Caesarea delvis ble ødelagt av en tsunami, skriver Israel21c.