Hvem er den israelske gullsangeren Harel skaat, som torsdag kveld gikk videre til MGP-finalen og lørdag skal synge som den nest siste sangeren? Han ble født 8. august 1981 i Kfar Saba, av jødiske foreldre med familiebakgrunn i Jemen og Irak. Allerede som ung la foreldrene merke til at Harel hadde et unikt sangtalent. Som seksåring vant vant han sin første sangkonkurranse. Han fikk også delta i en episode av et populært israelsk fjernsynsprogram fra den tiden, kalt Parpar Nehmad, skriver Kenneth O. Bakken på Miff.no. Her er resten av hans presentasjon av det israelske gullhåpet: Etter å ha fullført militærtjenesten begynte Harel å studere ved Beit Zvi. Det er et college som spesialiserer seg på sang, dans og annen scenekunst. I 2004 meldte han seg på en israelsk sangkonkurranse kalt "Kokhav Nolad", som kan sammenliknes med "Idol" her hjemme i Norge. Med sin enorme sjarm og stemmeprakt seilte han opp som favoritt til å vinne hele showet. Da han til slutt endte på andreplass, var flere av Harels tilhengere overbevist om at fjernsynsstasjonen hadde jukset med stemmetellingen. Dette ble selvfølgelig blankt avvist av produsentene. Etter Kokhav Nolad økte Harels oppmerksomhet betydelig. Allerede året etter fikk han synge Israels nasjonalsang "Hatikvah" før en landskamp i fotball mellom Israel og Frankrike. I 2006 slapp han sitt debutalbum, "Harel Skaat". Flere av låtene kom inn på de nasjonale hitlistene. Allerede etter én måned hadde han solgt til gull, på tross av at han fikk mye dårlig kritikk i avisene. Siden solgte platen til platinum og Harel vant en rekke nasjonale priser. I 2009 gav han ut sitt andre album, som har tittelen "Tall" oversatt til norsk. Singelen "Ve At" fra dette albumet kom senere samme år på andreplass i kåringen av Israels største låt det siste tiåret. Han ble kun slått av Idan Raichel Projects svært populære superslager "Mima'amaqim". I desember valgte Israels kringkastingsmyndigheter ut Harel Skaat som landets representant i Eurovision Song Contest 2010. I den nasjonale finalen i Israel sang han fire ulike sanger. Fjernsynspublikummet og dommerpanelet valgte sangen "Milim" som landets bidrag i Oslo. Valget har vært så vellykket at en rekke internasjonale bettingselskaper rangerer Harel Skaat som en av favorittene til å vinne. Skaat skal opptre under den andre semifinalen i Telenor Arena 27. mai. Dersom det europeiske fjernsynspublikummet er enige med bettingselskapene betyr det Eurovision-finale for Israel to dager senere. Har han først kommet så langt, kan alt skje. Deler av Eurovision-finalen lørdag 29. mai blir vist på storskjerm under MIFFs Israel-konferanse på Gardermoen. httpv://www.youtube.com/watch?v=4oykMS-xuO8 httpv://www.youtube.com/watch?v=I_4Qcn3PUZM httpv://www.youtube.com/watch?v=lWQjoDda61I TV2: Jeg er klar TV2: Armenia vinner TV2: Vi skal gifte oss TV2: Slik følger du finalen TV2: Rbak åpner TV2: TV-kanal kastet ut TV2: Fire norske håp TV2: Nervøs før finalen TV2: Ser finalen med venner TV2: Kan bli vanskelig for Alexander VG: Tjener på å starte tidlig VG: Derfor forfølger han denne jenta VG: Rybaks GP-date VG: Didriks drøm VG: Svensk ekspert mener europa pisser på Sverige VG: Refser svensk jury TV2: Er stolt over det jeg gjorde TV2: Rekkefølgen i finalen VG: Tragedie VG: Skuffet svenske TV2: Amatørmessig produksjon TV 2: Sverige er ute. Israel er inne VG: Disse gikk videre

Harel_Skaat5Hvem er den israelske gullsangeren Harel skaat, som torsdag kveld gikk videre til MGP-finalen og lørdag skal synge som den nest siste sangeren?

Han ble født 8. august 1981 i Kfar Saba, av jødiske foreldre med familiebakgrunn i Jemen og Irak. Allerede som ung la foreldrene merke til at Harel hadde et unikt sangtalent. Som seksåring vant vant han sin første sangkonkurranse. Han fikk også delta i en episode av et populært israelsk fjernsynsprogram fra den tiden, kalt Parpar Nehmad, skriver Kenneth O. Bakken på Miff.no.

Her er resten av hans presentasjon av det israelske gullhåpet:

Etter å ha fullført militærtjenesten begynte Harel å studere ved Beit Zvi. Det er et college som spesialiserer seg på sang, dans og annen scenekunst. I 2004 meldte han seg på en israelsk sangkonkurranse kalt “Kokhav Nolad”, som kan sammenliknes med “Idol” her hjemme i Norge. Med sin enorme sjarm og stemmeprakt seilte han opp som favoritt til å vinne hele showet. Da han til slutt endte på andreplass, var flere av Harels tilhengere overbevist om at fjernsynsstasjonen hadde jukset med stemmetellingen. Dette ble selvfølgelig blankt avvist av produsentene.

Etter Kokhav Nolad økte Harels oppmerksomhet betydelig. Allerede året etter fikk han synge Israels nasjonalsang “Hatikvah” før en landskamp i fotball mellom Israel og Frankrike.

I 2006 slapp han sitt debutalbum, “Harel Skaat”. Flere av låtene kom inn på de nasjonale hitlistene. Allerede etter én måned hadde han solgt til gull, på tross av at han fikk mye dårlig kritikk i avisene. Siden solgte platen til platinum og Harel vant en rekke nasjonale priser.

I 2009 gav han ut sitt andre album, som har tittelen “Tall” oversatt til norsk. Singelen “Ve At” fra dette albumet kom senere samme år på andreplass i kåringen av Israels største låt det siste tiåret. Han ble kun slått av Idan Raichel Projects svært populære superslager “Mima’amaqim”.

I desember valgte Israels kringkastingsmyndigheter ut Harel Skaat som landets representant i Eurovision Song Contest 2010. I den nasjonale finalen i Israel sang han fire ulike sanger. Fjernsynspublikummet og dommerpanelet valgte sangen “Milim” som landets bidrag i Oslo. Valget har vært så vellykket at en rekke internasjonale bettingselskaper rangerer Harel Skaat som en av favorittene til å vinne.

Skaat skal opptre under den andre semifinalen i Telenor Arena 27. mai. Dersom det europeiske fjernsynspublikummet er enige med bettingselskapene betyr det Eurovision-finale for Israel to dager senere. Har han først kommet så langt, kan alt skje.

Deler av Eurovision-finalen lørdag 29. mai blir vist på storskjerm under MIFFs Israel-konferanse på Gardermoen.

TV2: Jeg er klar

TV2: Armenia vinner

TV2: Vi skal gifte oss

TV2: Slik følger du finalen

TV2: Rbak åpner

TV2: TV-kanal kastet ut

TV2: Fire norske håp

TV2: Nervøs før finalen

TV2: Ser finalen med venner

TV2: Kan bli vanskelig for Alexander

VG: Tjener på å starte tidlig

VG: Derfor forfølger han denne jenta

VG: Rybaks GP-date

VG: Didriks drøm

VG: Svensk ekspert mener europa pisser på Sverige

VG: Refser svensk jury

TV2: Er stolt over det jeg gjorde

TV2: Rekkefølgen i finalen

VG: Tragedie

VG: Skuffet svenske

TV2: Amatørmessig produksjon

TV 2: Sverige er ute. Israel er inne

VG: Disse gikk videre