I Jaffa har de israelske antikvitetsmyndighetene funnet en gullmynt produsert i Paris i 1856, under Napoleon den tredjes regjeringstid. Mynten har selvsagt et bilde av den franske keiseren, som var nevø av Napoleon.  Myntet har et gullinnhold på hele 93 prosent, skriver Ynet.news. Louis Napoleon III ble valgt til fransk president i 1848 og utnevnte seg selv til keiser etter et kupp fire år senere. Myntet ble oppdaget i forbindelse med utgravinger før et større veiarbeid i Koifman Street i den nordlige enden av Jaffa, Tel Avivs velkjente forstad.  Ifølge Robert Kool, som jobber for Israel Antiquities Authority og er spesialist på mynter, er oppdagelser av gullmynter I forbindelse med arkeologiske utgravinger heller sjeldne. Dett er første gangen en slik mynt er funnet under utgravinger i Jaffa. ”Men vi vet at europeiske gullmynter var vanlige i det ottomanske riket som led av en alvorlig finansiell krise i slutten av 1800-tallet,” sier han til Ynet news. ”Dokumenter og mynter som tidligere er funnet i Tel Aviv og Beersheba viser populariteten til europeisk gull, spesielt i avsidesliggende provinser som Palestina, helt frem til slutten av første verdenskrig,” sier han. Utgravingene i Koifman Street, som ble avsluttet for et par uker siden, ble ledet av arkeolog Eriola Jakoel på vegne av Israel Antiquities Authority. Hun sier til Ynet.news at det i tillegg til mynten med bilde sv Napoleon den tredje også ble oppdaget bygninger fra den siste delen av den ottomanske perioden, andre mynter fra ulike tidsperioder og fragmenter av gjentander av keramikk datert fra bibelsk tid og frem til den siste delen av den ottomanske perioden.

GullmyntI Jaffa har de israelske antikvitetsmyndighetene funnet en gullmynt produsert i Paris i 1856, under Napoleon den tredjes regjeringstid. Mynten har selvsagt et bilde av den franske keiseren, som var nevø av Napoleon.  Myntet har et gullinnhold på hele 93 prosent, skriver Ynet.news. Louis Napoleon III ble valgt til fransk president i 1848 og utnevnte seg selv til keiser etter et kupp fire år senere.

Myntet ble oppdaget i forbindelse med utgravinger før et større veiarbeid i Koifman Street i den nordlige enden av Jaffa, Tel Avivs velkjente forstad.  Ifølge Robert Kool, som jobber for Israel Antiquities Authority og er spesialist på mynter, er oppdagelser av gullmynter I forbindelse med arkeologiske utgravinger heller sjeldne. Dett er første gangen en slik mynt er funnet under utgravinger i Jaffa. ”Men vi vet at europeiske gullmynter var vanlige i det ottomanske riket som led av en alvorlig finansiell krise i slutten av 1800-tallet,” sier han til Ynet news.

”Dokumenter og mynter som tidligere er funnet i Tel Aviv og Beersheba viser populariteten til europeisk gull, spesielt i avsidesliggende provinser som Palestina, helt frem til slutten av første verdenskrig,” sier han.

Utgravingene i Koifman Street, som ble avsluttet for et par uker siden, ble ledet av arkeolog Eriola Jakoel på vegne av Israel Antiquities Authority. Hun sier til Ynet.news at det i tillegg til mynten med bilde sv Napoleon den tredje også ble oppdaget bygninger fra den siste delen av den ottomanske perioden, andre mynter fra ulike tidsperioder og fragmenter av gjentander av keramikk datert fra bibelsk tid og frem til den siste delen av den ottomanske perioden.