Forrige uke signerte Israel og Kina en finansprotokoll som vil gjøre det enklere for israelske fabrikanter å eksportere varer til Kina, skriver Jerusalem Post.  Den israelske finansministeren, Yuval Steinitz, sier at protokollen markerer et viktig skritt i å fremme handelsrelasjoner mellom Israel og Kina. Torsdag ble det holdt en underskriftsseremoni i Tel Aviv, der protokollen ble signert av den israelske finansministeren og den kinesiske visefinansministeren Li Yong. ”I løpet av de neste to månedene vil skatteavdelingen sammen med flere andre regjeringskontorer arbeide ut en plan for å styrke de økonomiske relasjonene mellom de to land,” sa den israelske finansministeren. Finansprotokollen gjør det mulig for israelske eksportindustrier å få tilgang til raske kreditter for å finansiere handelsaktiviteter og avtaler med forretningsvirksomheter i Kina, sier Shuki Oren i det israelske finansdepartementet. Avtalen tillater transaksjoner for kreditter på opptil 400 millioner dollar mellom de to statene, og er den tredje avtalen av denne typen som inngås mellom Israel og Kina. Den første avtalen ble undertegnet i 1995 og tillot et kredittvolum på 150 millioner dollar. Med bakgrunn i denne protokollen vil israelske eksportfirmaer kunne ta ut langtids låneforsikringer gjennom Ashra, det israelske eksportforsikringsselskapet, som forsikrer eksporttransaksjoner.  Betingelsene i protokollen tillater israelske eksportfirma å ta ut låneforsikringer til en lav premie, noe som gir lokale eksportfirmaer en fordel og gjør dem mer konkurransedyktige i forhold til eksportfirmaer fra andre land, skriver Jerusalem Post. Både ettervirkningen av finanskrisen i Europa og den svake verdien på euro sammenliknet med shekel skaper problemer for Israelsk eksport til EU-land, og tvinger Israel til å satse mer på eksportmarkedene i Asia, mener avisen.

kina4Forrige uke signerte Israel og Kina en finansprotokoll som vil gjøre det enklere for israelske fabrikanter å eksportere varer til Kina, skriver Jerusalem Post.  Den israelske finansministeren, Yuval Steinitz, sier at protokollen markerer et viktig skritt i å fremme handelsrelasjoner mellom Israel og Kina. Torsdag ble det holdt en underskriftsseremoni i Tel Aviv, der protokollen ble signert av den israelske finansministeren og den kinesiske visefinansministeren Li Yong.

”I løpet av de neste to månedene vil skatteavdelingen sammen med flere andre regjeringskontorer arbeide ut en plan for å styrke de økonomiske relasjonene mellom de to land,” sa den israelske finansministeren.

Finansprotokollen gjør det mulig for israelske eksportindustrier å få tilgang til raske kreditter for å finansiere handelsaktiviteter og avtaler med forretningsvirksomheter i Kina, sier Shuki Oren i det israelske finansdepartementet. Avtalen tillater transaksjoner for kreditter på opptil 400 millioner dollar mellom de to statene, og er den tredje avtalen av denne typen som inngås mellom Israel og Kina. Den første avtalen ble undertegnet i 1995 og tillot et kredittvolum på 150 millioner dollar.

Med bakgrunn i denne protokollen vil israelske eksportfirmaer kunne ta ut langtids låneforsikringer gjennom Ashra, det israelske eksportforsikringsselskapet, som forsikrer eksporttransaksjoner.  Betingelsene i protokollen tillater israelske eksportfirma å ta ut låneforsikringer til en lav premie, noe som gir lokale eksportfirmaer en fordel og gjør dem mer konkurransedyktige i forhold til eksportfirmaer fra andre land, skriver Jerusalem Post.

Både ettervirkningen av finanskrisen i Europa og den svake verdien på euro sammenliknet med shekel skaper problemer for Israelsk eksport til EU-land, og tvinger Israel til å satse mer på eksportmarkedene i Asia, mener avisen.