Den israelske regjeringen vil behandle israelere som har vært utflyttet i minst 6 år på samme måten som nye innvandrere, og gi dem store skattefordeler dersom de vender hjem til Israel, opplyste det israelske innvandringsdepartementet onsdag, ifølge avisen Ynet.News. Antallet tilbakevendte utflyttere falt betydelig i 2010 i forhold til tidligere år, og planen som støttes av statsminister Benjamin Netanyahu, har til hensikt å bringe tilbake minst 75 000 av dem fra ulike steder rundt omkring i verden. Regjeringen forventes å godkjenne planen, som har en kostnadsramme på 25 millioner dollar, under regjeringsmøtet søndag. Innvandrere til Israel får betydelige skattelettelser de første 18 månedene etter ankomst. I tillegg til lavere inntektsskatt enn andre israelere slipper de også å betale merverdiavgift på forbruksvarer til sine hjem, og får betydelige reduksjoner i prisen på kjøretøyer. Planen innebærer også endringer i helseforsikringsloven. ”Statlig støtte for å integrere hjemvendte innbyggere vil bidra til å styrke landets økonomi,” uttalte statsminister Netanyahu onsdag. Det er allerede innført skattefordeler som har hatt til hensikt å tiltrekke seg utenlandsjøder med spesielle stor investeringsevne. Den berømte filmprodusenten og israelsk statsborgeren Arnon Milchan, som står bak storfilmer som ”Pretty Woman”, ”The Devils Advocate”, L.A. Confidential, og “The War of the Roses, flyttet tilbake til Israel tidligere i år, der han ble født i 1944, nettopp for å dra nytte av en relativt ny skatteregel som sikret skattefritak for utenlandske inntekter i en periode på 10 år, og som blir gitt til alle immigrantene og israelske statsborgere som vender tilbake til hjemlandet etter mange år i utlendighet.

Israel_innvandrereDen israelske regjeringen vil behandle israelere som har vært utflyttet i minst 6 år på samme måten som nye innvandrere, og gi dem store skattefordeler dersom de vender hjem til Israel, opplyste det israelske innvandringsdepartementet onsdag, ifølge avisen Ynet.News.

Antallet tilbakevendte utflyttere falt betydelig i 2010 i forhold til tidligere år, og planen som støttes av statsminister Benjamin Netanyahu, har til hensikt å bringe tilbake minst 75 000 av dem fra ulike steder rundt omkring i verden. Regjeringen forventes å godkjenne planen, som har en kostnadsramme på 25 millioner dollar, under regjeringsmøtet søndag.

Innvandrere til Israel får betydelige skattelettelser de første 18 månedene etter ankomst. I tillegg til lavere inntektsskatt enn andre israelere slipper de også å betale merverdiavgift på forbruksvarer til sine hjem, og får betydelige reduksjoner i prisen på kjøretøyer. Planen innebærer også endringer i helseforsikringsloven.

”Statlig støtte for å integrere hjemvendte innbyggere vil bidra til å styrke landets økonomi,” uttalte statsminister Netanyahu onsdag.
Det er allerede innført skattefordeler som har hatt til hensikt å tiltrekke seg utenlandsjøder med spesielle stor investeringsevne.

Den berømte filmprodusenten og israelsk statsborgeren Arnon Milchan, som står bak storfilmer som ”Pretty Woman”, ”The Devils Advocate”, L.A. Confidential, og “The War of the Roses, flyttet tilbake til Israel tidligere i år, der han ble født i 1944, nettopp for å dra nytte av en relativt ny skatteregel som sikret skattefritak for utenlandske inntekter i en periode på 10 år, og som blir gitt til alle immigrantene og israelske statsborgere som vender tilbake til hjemlandet etter mange år i utlendighet.