[caption id="attachment_1573" align="alignright" width="150" caption="Better Place Senteret i Tel Aviv"][/caption] Det israelske suksessfirmaet Better Place arbeider for å få på plass infrastruktur for elektriske biler. Firmaets siste satsing er i Japan, melder Ynet.news.  Det israelske firmaet har satt opp flere stasjoner for landing av batterier for elektriske biler i Tokyo. Stasjonene skal betjene Tokyos største taxioperatør, Nihou Kotsu, som i starten vil operere fire elektrisk drevne drosjer som en test for den japanske regjeringen. ”Vi valgte Japan for å vekke opp den japanske bilindustrien og vise den at det er mulig,” sier administrerende direktør i Better Place, Shai Agassi til Ynet.news. Forsøksperioden vil vare i tre måneder, og dersom eksperimentet viser seg å være positivt vil det trolig føre til en ekspansjon i bruken av elektriske biler i den japanske hovedstaden, i andre japanske byer og ellers i verden. ”Jeg tror dette prosjektet vil vise seg svært effektivt i å redusere utslipp av karbondioksyd og vil derfor bidra i kampen mot global oppvarming,” uttaler Japans miljøvernminister. ”Av hensyn til målet om å etablere levedyktige samfunn håper jeg sterkt på at dette prosjektet blir en suksess,” legger han til. ”Bare for et år siden, da vi presenterte prototypen på stasjonen sa de fleste bilprodusentene at det var umulig. I dag viser det seg at det ikke bare er mulig, men at det er en løsning som kan betjene drosjer som plukker folk opp på gaten,” sier direktør Shai Agassi i Better Place. ”De nye ladestasjonene har 12 batterier tilgjengelig til enhver tid, og kan derfor betjene en flåte på 200 drosjer,” forteller lederen for Better Place i Japan, Kiyotaka Fujii til Ynet.news. ”Valget av drosjer til prøveprosjektet var ganske naturlig. Det finnes 60 000 drosjer i Japan. Det utgjør 2 prosent av den samlede bilparken i byen, men slipper ut 20 prosent av karbondioksyden som kommer fra transportsektoren. Derfor vil det være en stor miljøgevinst i å gå over til bruk av elektrisitet for drosjeflåten i byen,” forklarer han. Ifølge Fukii er det den japanske regjeringen som i sin helhet betaler for ladestasjonene. ”Regjeringens involvering er helt nødvendig for å øke bruken av elektriske kjøretøy,” sier han, og legger til at den modellen som Better Place og den japanske regjeringen nå tester ut lett kan kopieres av andre byer rundt om i verden. Direktør Shai Agassi i Better Place har tidligere spådd at hver tredje israelsk bil vil bruke elektrisitet i løpet av de neste fem årene. Firmaet åpnet et eget senter for elektriske biler i Tel Aviv tidligere i år. Flere internasjonale storbanker har investert i selskapet. VG: Slik er el-bilene plassert i Norge

Better Place Senteret i Tel Aviv

Better Place Senteret i Tel Aviv

Det israelske suksessfirmaet Better Place arbeider for å få på plass infrastruktur for elektriske biler. Firmaets siste satsing er i Japan, melder Ynet.news.  Det israelske firmaet har satt opp flere stasjoner for landing av batterier for elektriske biler i Tokyo. Stasjonene skal betjene Tokyos største taxioperatør, Nihou Kotsu, som i starten vil operere fire elektrisk drevne drosjer som en test for den japanske regjeringen.

”Vi valgte Japan for å vekke opp den japanske bilindustrien og vise den at det er mulig,” sier administrerende direktør i Better Place, Shai Agassi til Ynet.news.

Forsøksperioden vil vare i tre måneder, og dersom eksperimentet viser seg å være positivt vil det trolig føre til en ekspansjon i bruken av elektriske biler i den japanske hovedstaden, i andre japanske byer og ellers i verden.

”Jeg tror dette prosjektet vil vise seg svært effektivt i å redusere utslipp av karbondioksyd og vil derfor bidra i kampen mot global oppvarming,” uttaler Japans miljøvernminister. ”Av hensyn til målet om å etablere levedyktige samfunn håper jeg sterkt på at dette prosjektet blir en suksess,” legger han til.

”Bare for et år siden, da vi presenterte prototypen på stasjonen sa de fleste bilprodusentene at det var umulig. I dag viser det seg at det ikke bare er mulig, men at det er en løsning som kan betjene drosjer som plukker folk opp på gaten,” sier direktør Shai Agassi i Better Place.

”De nye ladestasjonene har 12 batterier tilgjengelig til enhver tid, og kan derfor betjene en flåte på 200 drosjer,” forteller lederen for Better Place i Japan, Kiyotaka Fujii til Ynet.news. ”Valget av drosjer til prøveprosjektet var ganske naturlig. Det finnes 60 000 drosjer i Japan. Det utgjør 2 prosent av den samlede bilparken i byen, men slipper ut 20 prosent av karbondioksyden som kommer fra transportsektoren. Derfor vil det være en stor miljøgevinst i å gå over til bruk av elektrisitet for drosjeflåten i byen,” forklarer han.

Ifølge Fukii er det den japanske regjeringen som i sin helhet betaler for ladestasjonene. ”Regjeringens involvering er helt nødvendig for å øke bruken av elektriske kjøretøy,” sier han, og legger til at den modellen som Better Place og den japanske regjeringen nå tester ut lett kan kopieres av andre byer rundt om i verden.

Direktør Shai Agassi i Better Place har tidligere spådd at hver tredje israelsk bil vil bruke elektrisitet i løpet av de neste fem årene. Firmaet åpnet et eget senter for elektriske biler i Tel Aviv tidligere i år. Flere internasjonale storbanker har investert i selskapet.

VG: Slik er el-bilene plassert i Norge