Dersom Hamas starter med å sende raketter mot Israel igjen, vil befolkningen i den nærmeste israelske byen, Sderot, få det litt hyggeligere I bomberommene enn i årene før Gaza-krigen i fjor. Denne uken er en gruppe graffitikunstnere fra USA, Spania og Mexico i byen, sammen med israelske kunstnere. De maler kunstverk i bomberommene. ”Uheldigvis må folk her leve med bomberom. Vi er her for å gjøre litt for å bringe farge til noe som er her av en stygg årsak,” sier den amerikanske graffitiartisten Cycle til Jerusalem Post, og summerer opp hovedformålet for artistene som kaller seg ”Artist 4 Israel”. Craig Dershowitz, som er president for ”Artist 4 Israel” slår fast at de ikke kunne være i Israel for å bygge bomberom eller sloss I krigen, men at de kan bidra til å gjøre byen hyggeligere å bo i, gjennom deres kunstverk. Det deltar i alt 25 kunstnere i prosjektet, inkludert flere toppnavn fra New Yorks urbane kunstscene. I Sderot møtte gruppen av ikke-jødiske, amerikanske og internasjonale kunstnere flere israelere for å bidra med sine talent til å gjøre byen penere. ”Flere av kunstnerne som er her bruker å bli fløyet på første klasse og bo på femstjerners hoteller når de foretar oppdragsarbeid. Her sover de på gulvet, seks personer i hvert rom i en lokal skolebygning ,” sier Derschowitz til Jerusalem Post. ”De bidrar med verdifull tid og kunst som av og til kan bli solgt for 10 000 dollar, for å vise sin støtte til Sderot og Israel.” ”Det synes å være en misoppfatning av at kunstnermiljøer ikke støtter Israel. Sannheten er at de som gjør det ofte er tause,” sier Derschowitz. ”Graffitimiljøet er aldri stille”, fortsetter han. ”Israel som et offer passer ikke med den maskuline tenkemåten til graffitiartister, men Israel som en sterk, stolt forsvarer av sin frihet, gjør det. Budskapet  ”ikke bråk med oss” står sterkt i graffitiens tenkemåte.” Sderots talsmann shalom Halevi sier at artistene ”kan gjøre”-holdning var tydelig helt fra starten. ”Første natten etter ankomst klokken 22.30 om kvelden, etter en nitimers flytur, var de ivrige etter å starte, og gikk umiddelbart til arbeid på en vegg. De malte inn i natten og var først ferdige klokken to om morgenen,” forteller han til avisen. ”Det er en form for holdning som du bare må beundre. Deres arbeid her er ekstremt velkomment, både av hensyn til det estetiske og for den moralske støtten.” ”Etter at rakettene sluttet å fall har Sderot blitt glemt både av regjeringen og mange av de frivillige organisasjonen som tidligere støttet byen,”  mener Halevi.  ”Det føles godt å se at folk fra land langt vekke fremdeles tenker på oss,” sier han.

graffiti1Dersom Hamas starter med å sende raketter mot Israel igjen, vil befolkningen i den nærmeste israelske byen, Sderot, få det litt hyggeligere I bomberommene enn i årene før Gaza-krigen i fjor.

Denne uken er en gruppe graffitikunstnere fra USA, Spania og Mexico i byen, sammen med israelske kunstnere. De maler kunstverk i bomberommene.

”Uheldigvis må folk her leve med bomberom. Vi er her for å gjøre litt for å bringe farge til noe som er her av en stygg årsak,” sier den amerikanske graffitiartisten Cycle til Jerusalem Post, og summerer opp hovedformålet for artistene som kaller seg ”Artist 4 Israel”.

Craig Dershowitz, som er president for ”Artist 4 Israel” slår fast at de ikke kunne være i Israel for å bygge bomberom eller sloss I krigen, men at de kan bidra til å gjøre byen hyggeligere å bo i, gjennom deres kunstverk.

Det deltar i alt 25 kunstnere i prosjektet, inkludert flere toppnavn fra New Yorks urbane kunstscene. I Sderot møtte gruppen av ikke-jødiske, amerikanske og internasjonale kunstnere flere israelere for å bidra med sine talent til å gjøre byen penere.

”Flere av kunstnerne som er her bruker å bli fløyet på første klasse og bo på femstjerners hoteller når de foretar oppdragsarbeid. Her sover de på gulvet, seks personer i hvert rom i en lokal skolebygning ,” sier Derschowitz til Jerusalem Post. ”De bidrar med verdifull tid og kunst som av og til kan bli solgt for 10 000 dollar, for å vise sin støtte til Sderot og Israel.”

”Det synes å være en misoppfatning av at kunstnermiljøer ikke støtter Israel. Sannheten er at de som gjør det ofte er tause,” sier Derschowitz.

”Graffitimiljøet er aldri stille”, fortsetter han. ”Israel som et offer passer ikke med den maskuline tenkemåten til graffitiartister, men Israel som en sterk, stolt forsvarer av sin frihet, gjør det. Budskapet  ”ikke bråk med oss” står sterkt i graffitiens tenkemåte.”

Sderots talsmann shalom Halevi sier at artistene ”kan gjøre”-holdning var tydelig helt fra starten. ”Første natten etter ankomst klokken 22.30 om kvelden, etter en nitimers flytur, var de ivrige etter å starte, og gikk umiddelbart til arbeid på en vegg. De malte inn i natten og var først ferdige klokken to om morgenen,” forteller han til avisen. ”Det er en form for holdning som du bare må beundre. Deres arbeid her er ekstremt velkomment, både av hensyn til det estetiske og for den moralske støtten.”

”Etter at rakettene sluttet å fall har Sderot blitt glemt både av regjeringen og mange av de frivillige organisasjonen som tidligere støttet byen,”  mener Halevi.  ”Det føles godt å se at folk fra land langt vekke fremdeles tenker på oss,” sier han.