Da andre flyselskaper overlot passasjerene til seg selv, rakk El Al ut en hjelpende hånd da det europeiske luftrommet ble stengt. Noam Bedein, fotojournalist og direktør i Sderot Media Center, forteller i et leserinnlegg i Yedioth Aharonoth om en personlig opplevelse rundt luftfartskrisen i Europa, skriver Kenneth O. Bakken på hjemmesiden til Med Israel for Fred.  Mandag 19. april skulle Noam Bedien fly hjem til Israel fra Nederland, men avgangen ble kansellert på grunn av askeskyen fra Island. Bedein fikk vite at det israelske statlige flyselskapet El Al planla å sende flere fly til åpne flyplasser i Sør-Europa. For å kunne sikre seg en plass, måtte Bedein ta tog til Roma. Etter 27 timers reise ankom han terminal 5 på flyplassen i den italienske hovedstaden klokken 23.30 på kvelden. Hele terminalen var fullstendig tømt for folk, både for passasjerer, fly og ansatte. I den eneste avgangshallen som var åpen, stod det en lang kø av israelere, som skulle med El Als ekstratur til Tel Aviv. Utslitte israelere fra alle hjørner av Europa fikk gå om bord i et fly sendt til kontinentet av én hensikt: Å få sine landsmenn hjem til feiringen av Uavhengighetsdagen. El Al var det første og kanskje det eneste av flyselskapene som klarte å tilpasse seg krisesituasjonen i Europa på mindre enn 24 timer, mener Bedein. Flyplasser over hele Europa ble tvunget til å stenge, men El Al sørget for å komme sine passasjerer til hjelp. Hver gang verden opplever en naturkatastrofe eller krise så er Israel alltid et av de første landene som reagerer. Siden den lille jødiske staten selv er offer for konstante terrortrusler, er Israel i konstant alarmberedskap. Mange av de passasjerene Bedein snakket med i Roma, hadde billetter med andre selskaper til Tel Aviv. Ingen av disse selskapene opprettet krisesentre for å komme sine passasjerer til hjelp i en vanskelig situasjon. El Al derimot opprettet et krisesenter umiddelbart. De var behjelpelige over telefon med å informere sine kunder om hvilke flyplasser de burde komme seg til for å nå et fly tilbake til Israel. Det statlige selskapet sendte 15 ekstra passasjerfly for å hjelpe 20.000 israelere som satt fast i München, Madrid, Barcelona eller Roma. De forsikret også sine kunder om at de kunne benytte den samme billetten, uavhengig av hvilket sted de skulle fly fra i Europa. De ansatte arbeidet i over 20 timer uten stans for å gi best mulig service i en vanskelig stund. - Flyturen fra Roma til Tel Aviv 20. april 2010 var den beste måten å begynne feiringen av staten Israels 62. Uavhengighetsdag på. […] Jeg kan helt ærlig si at min opplevelse denne uavhengighetsdagen fornyet min tro på staten Israel. Jeg er hjemme igjen i Sderot, "verdenshovedstaden" for bomberom, med håp i hjertet om at zionismen fortsatt lever og at den jødiske staten vil fortsette å kjempe for sine innbyggere både hjemme og ute i verden, skriver Bedein.

Israel_el_alDa andre flyselskaper overlot passasjerene til seg selv, rakk El Al ut en hjelpende hånd da det europeiske luftrommet ble stengt. Noam Bedein, fotojournalist og direktør i Sderot Media Center, forteller i et leserinnlegg i Yedioth Aharonoth om en personlig opplevelse rundt luftfartskrisen i Europa, skriver Kenneth O. Bakken på hjemmesiden til Med Israel for Fred. 

Mandag 19. april skulle Noam Bedien fly hjem til Israel fra Nederland, men avgangen ble kansellert på grunn av askeskyen fra Island.
Bedein fikk vite at det israelske statlige flyselskapet El Al planla å sende flere fly til åpne flyplasser i Sør-Europa. For å kunne sikre seg en plass, måtte Bedein ta tog til Roma.

Etter 27 timers reise ankom han terminal 5 på flyplassen i den italienske hovedstaden klokken 23.30 på kvelden. Hele terminalen var fullstendig tømt for folk, både for passasjerer, fly og ansatte. I den eneste avgangshallen som var åpen, stod det en lang kø av israelere, som skulle med El Als ekstratur til Tel Aviv.

Utslitte israelere fra alle hjørner av Europa fikk gå om bord i et fly sendt til kontinentet av én hensikt: Å få sine landsmenn hjem til feiringen av Uavhengighetsdagen.

El Al var det første og kanskje det eneste av flyselskapene som klarte å tilpasse seg krisesituasjonen i Europa på mindre enn 24 timer, mener Bedein. Flyplasser over hele Europa ble tvunget til å stenge, men El Al sørget for å komme sine passasjerer til hjelp.

Hver gang verden opplever en naturkatastrofe eller krise så er Israel alltid et av de første landene som reagerer. Siden den lille jødiske staten selv er offer for konstante terrortrusler, er Israel i konstant alarmberedskap.

Mange av de passasjerene Bedein snakket med i Roma, hadde billetter med andre selskaper til Tel Aviv. Ingen av disse selskapene opprettet krisesentre for å komme sine passasjerer til hjelp i en vanskelig situasjon. El Al derimot opprettet et krisesenter umiddelbart. De var behjelpelige over telefon med å informere sine kunder om hvilke flyplasser de burde komme seg til for å nå et fly tilbake til Israel.

Det statlige selskapet sendte 15 ekstra passasjerfly for å hjelpe 20.000 israelere som satt fast i München, Madrid, Barcelona eller Roma. De forsikret også sine kunder om at de kunne benytte den samme billetten, uavhengig av hvilket sted de skulle fly fra i Europa. De ansatte arbeidet i over 20 timer uten stans for å gi best mulig service i en vanskelig stund.

– Flyturen fra Roma til Tel Aviv 20. april 2010 var den beste måten å begynne feiringen av staten Israels 62. Uavhengighetsdag på. […] Jeg kan helt ærlig si at min opplevelse denne uavhengighetsdagen fornyet min tro på staten Israel. Jeg er hjemme igjen i Sderot, “verdenshovedstaden” for bomberom, med håp i hjertet om at zionismen fortsatt lever og at den jødiske staten vil fortsette å kjempe for sine innbyggere både hjemme og ute i verden, skriver Bedein.