Ingen er flinkere enn israelere når det gjelder kunnskap om internasjonal humanitær rett. I alle fall har et lag fra Interdisciplinary Center i Herzliya slått ut 44 andre universitet i en prestisjetung kunnskapskonkurranse. Jean-Picket konkurransen ble avholdt i Quebec i Canada. Hensikten var å teste kunnskaper om krigens lover. ”Det er viktig at et israelsk lag vant en konkurranse om kunnskaper på et område der Israel ofte kritiseres,” sier lederen for det israelske laget, Daphne Richemond-Barak, til Jerusalem Post. Konkurransen bestod av et rollespill, der deltakerne blant annet spilte representanter fra utenriksdepartementene, militære rådgivere og Røde Kors. De ble utspurt av dommere og vurdert av en jury. Blant dommerne var Philippe Kirsch, presidenten for den internasjonale domstolen i Haag. For å få delta i den internasjonale konkurransen måtte det israelske laget først vinne den nasjonale konkurransen. I Israel blir det lagt stor vekt på å utvikle kunnskap om de lover og regler som gjelder i krig, og det deltok derfor mange lag. Lagets trener, Ido Rosenzweig, sier at internasjonal humanitær rett i et nøtteskall kan sammenfattes som: ”Gjør mest skade for fienden, med minst mulig skade for sivile”. Han forklarer til Jerusalem Post at det er fire viktige prinsipper i internasjonal humanitær rett: Å skille soldater fra sivile, vektlegging på militær nødvendighet i vurderingen av målene, proporsjonalitet og medmenneskelighet i forhold til fienden. I finalen møtte det israelske laget et lag fra New York University og the University of Montreal. Etter seieren mottok laget fem minutter med stående ovasjoner fra de andre lagene, inkludert lagene fra Iran, Libanon og Jordan, skriver Jerusalem Post.

Herzliya Ingen er flinkere enn israelere når det gjelder kunnskap om internasjonal humanitær rett. I alle fall har et lag fra Interdisciplinary Center i Herzliya slått ut 44 andre universitet i en prestisjetung kunnskapskonkurranse. Jean-Picket konkurransen ble avholdt i Quebec i Canada. Hensikten var å teste kunnskaper om krigens lover.

”Det er viktig at et israelsk lag vant en konkurranse om kunnskaper på et område der Israel ofte kritiseres,” sier lederen for det israelske laget, Daphne Richemond-Barak, til Jerusalem Post.

Konkurransen bestod av et rollespill, der deltakerne blant annet spilte representanter fra utenriksdepartementene, militære rådgivere og Røde Kors. De ble utspurt av dommere og vurdert av en jury. Blant dommerne var Philippe Kirsch, presidenten for den internasjonale domstolen i Haag.

For å få delta i den internasjonale konkurransen måtte det israelske laget først vinne den nasjonale konkurransen. I Israel blir det lagt stor vekt på å utvikle kunnskap om de lover og regler som gjelder i krig, og det deltok derfor mange lag.

Lagets trener, Ido Rosenzweig, sier at internasjonal humanitær rett i et nøtteskall kan sammenfattes som: ”Gjør mest skade for fienden, med minst mulig skade for sivile”. Han forklarer til Jerusalem Post at det er fire viktige prinsipper i internasjonal humanitær rett: Å skille soldater fra sivile, vektlegging på militær nødvendighet i vurderingen av målene, proporsjonalitet og medmenneskelighet i forhold til fienden.

I finalen møtte det israelske laget et lag fra New York University og the University of Montreal. Etter seieren mottok laget fem minutter med stående ovasjoner fra de andre lagene, inkludert lagene fra Iran, Libanon og Jordan, skriver Jerusalem Post.