Påsken er over, og de israelske jødene er lei av ugjæret brød.  Da påsken sluttet mandag kveld ringte de ned pizzarestaurantene, skriver Ynet.news.  Riktignok var det mulig å kjøpe kosher-pizza også under påskehøytiden. ”Men den er ikke smakfull,” sier Guy Naor, som er direktør for forretningskjeden Mishiohim. Første dagen etter påske registrerte firmaets nettside 38 prosent flere bestillinger på hurtigmat enn på en normal dag. De fleste bestillingene kom fra Tel Aviv og det sentrale Israel. Pizzakjeden The Dominos meldte om salg av 90 pizzaer hvert minutt fra kl. 19.30 mandag kveld og utover kvelden. På nettsiden registrerte Mishiohim at det ble solgt flest pizzaer, 50 prosent mer enn normalt, mens hamburgere kom på en god andreplass med en økning på 30 prosent sammenliknet med normale dager.  Selv om selskapet var forberedt på en kraftig omsetningsøkning etter påsken, kom det voldsomme salget som en overraskelse, sier direktøren. Han kaller det galskap. Salgsstatistikken er samlet inn fra rapporter som websiden har tilgang til. For å bestille mat via web-siden til selskapet må det slås et nasjonalt telefonnummer, pluss et ekstra nummer. Alle telefonbestillingene styres direkte til den nærmeste restauranten, og når samtalen avsluttes går bestillingen inn i statistikken, forklarer Mishiohims direktør. I Haifa og Jerusalem kom det inn færre bestillinger enn fra det sentrale Israel, men også der var pizza den mest populære maten, sier han. Han mener at det skyldes at pizza er den matretten som inneholder mest surdeig. Mat som inneholder surdeig blir normalt ikke spist av jøder under påskehøytiden, men er tilgjengelig enkelte steder. Søndagen i påsken protesterte 70 ultraortodokse jøder utenfor hamburgerbaren Ivo Burger, utenfor Jerusalem, mot at den solgte såkalt chametz-mat. De forsøkte å bryte seg inn i restauranten, blokkerte inngangen og rev ned reklameskilt, før de ble fjernet av politiet. Det er tradisjon for at ultraortodokse jøder protesterer utenfor hamburgerbarer i forbindelse med den jødiske påsken.

pizzaPåsken er over, og de israelske jødene er lei av ugjæret brød.  Da påsken sluttet mandag kveld ringte de ned pizzarestaurantene, skriver Ynet.news.  Riktignok var det mulig å kjøpe kosher-pizza også under påskehøytiden. ”Men den er ikke smakfull,” sier Guy Naor, som er direktør for forretningskjeden Mishiohim.

Første dagen etter påske registrerte firmaets nettside 38 prosent flere bestillinger på hurtigmat enn på en normal dag. De fleste bestillingene kom fra Tel Aviv og det sentrale Israel. Pizzakjeden The Dominos meldte om salg av 90 pizzaer hvert minutt fra kl. 19.30 mandag kveld og utover kvelden.

På nettsiden registrerte Mishiohim at det ble solgt flest pizzaer, 50 prosent mer enn normalt, mens hamburgere kom på en god andreplass med en økning på 30 prosent sammenliknet med normale dager.  Selv om selskapet var forberedt på en kraftig omsetningsøkning etter påsken, kom det voldsomme salget som en overraskelse, sier direktøren. Han kaller det galskap.

Salgsstatistikken er samlet inn fra rapporter som websiden har tilgang til. For å bestille mat via web-siden til selskapet må det slås et nasjonalt telefonnummer, pluss et ekstra nummer. Alle telefonbestillingene styres direkte til den nærmeste restauranten, og når samtalen avsluttes går bestillingen inn i statistikken, forklarer Mishiohims direktør.

I Haifa og Jerusalem kom det inn færre bestillinger enn fra det sentrale Israel, men også der var pizza den mest populære maten, sier han. Han mener at det skyldes at pizza er den matretten som inneholder mest surdeig.

Mat som inneholder surdeig blir normalt ikke spist av jøder under påskehøytiden, men er tilgjengelig enkelte steder.

Søndagen i påsken protesterte 70 ultraortodokse jøder utenfor hamburgerbaren Ivo Burger, utenfor Jerusalem, mot at den solgte såkalt chametz-mat. De forsøkte å bryte seg inn i restauranten, blokkerte inngangen og rev ned reklameskilt, før de ble fjernet av politiet. Det er tradisjon for at ultraortodokse jøder protesterer utenfor hamburgerbarer i forbindelse med den jødiske påsken.