Kilder nær knyttet til det indiske forsvarsdepartementet I New Delhi uttalte onsdag at en militær handelsdelegasjon var i Israel nylig for å undersøke mulighetene for å kjøpe en større antall ubemannede fly, såkalte droner, utstyrt med raketter, som etter planen skal plasseres langt grensen til Pakistan, melder Debka.com, og flere indiske aviser. De indiske kildene har ikke avslørt størrelsen på ordren av droner fra Israel Aerospace Industries, men det er snakk om flere hundre millioner dollar. Kildene gjorde imidlertid ingen hemmelighet av at intensjonen med å bygge opp deres flåte av både rekognoseringsdroner og drapsdroner er å møte utfordringen ved at Pakistan sannsynligvis vil motta amerikanske Predator droner til bruk i sitt forsvar. Regjeringen i Islamabad presser Washington hardt for å få strategiske Predator droner av samme typen som de amerikanske styrkene i Afghanistan bruker mot al Qaeda og Taliban, skriver Debka.com, som er kjent for solide kontakter innen ulike lands etterretningstjenester. Regjeringen i New Dehli har allerede bestilt flere droner av Heron typen, i likhet med droner som er designet for å ødelegge fiendtlige radarer ved å funksjonere som ”cruise missiles”. Regjeringen i India har fremskyndet kjøpet av droner fra Israel etter at deres etterretningstjeneste oppdaget av det amerikanske salget av droner til Pakistan ser ut til å komme i stand tidligere enn forventet.  Sammen med dronene har India bestilt avansert bakkekontrollsystemer og dataterminaler for deres operasjoner, skriver Debka.com. Den indiske delegasjonen som nylig besøkte Israel diskuterte også muligheten av å introdusere israelske Harop ”killer” droner til det indiske flyvåpenet fra og med 2011.  Disse dronene kan drive i seks timer over bakkemålet og angripe målene fra ulike vinkler. Delegasjonen sjekket også fremganger for et felles indisk-israelsk prosjekt om bygging av ubemannede helikoptre til bruk for begge lands forsvar, som er under bygging hos Israeli Aerospace Industry. De to landene deler utgiftene til dette prosjektet.

droner4Kilder nær knyttet til det indiske forsvarsdepartementet I New Delhi uttalte onsdag at en militær handelsdelegasjon var i Israel nylig for å undersøke mulighetene for å kjøpe en større antall ubemannede fly, såkalte droner, utstyrt med raketter, som etter planen skal plasseres langt grensen til Pakistan, melder Debka.com, og flere indiske aviser.

De indiske kildene har ikke avslørt størrelsen på ordren av droner fra Israel Aerospace Industries, men det er snakk om flere hundre millioner dollar. Kildene gjorde imidlertid ingen hemmelighet av at intensjonen med å bygge opp deres flåte av både rekognoseringsdroner og drapsdroner er å møte utfordringen ved at Pakistan sannsynligvis vil motta amerikanske Predator droner til bruk i sitt forsvar.

Regjeringen i Islamabad presser Washington hardt for å få strategiske Predator droner av samme typen som de amerikanske styrkene i Afghanistan bruker mot al Qaeda og Taliban, skriver Debka.com, som er kjent for solide kontakter innen ulike lands etterretningstjenester.

Regjeringen i New Dehli har allerede bestilt flere droner av Heron typen, i likhet med droner som er designet for å ødelegge fiendtlige radarer ved å funksjonere som ”cruise missiles”.

Regjeringen i India har fremskyndet kjøpet av droner fra Israel etter at deres etterretningstjeneste oppdaget av det amerikanske salget av droner til Pakistan ser ut til å komme i stand tidligere enn forventet.  Sammen med dronene har India bestilt avansert bakkekontrollsystemer og dataterminaler for deres operasjoner, skriver Debka.com.

Den indiske delegasjonen som nylig besøkte Israel diskuterte også muligheten av å introdusere israelske Harop ”killer” droner til det indiske flyvåpenet fra og med 2011.  Disse dronene kan drive i seks timer over bakkemålet og angripe målene fra ulike vinkler.

Delegasjonen sjekket også fremganger for et felles indisk-israelsk prosjekt om bygging av ubemannede helikoptre til bruk for begge lands forsvar, som er under bygging hos Israeli Aerospace Industry. De to landene deler utgiftene til dette prosjektet.