Ikke bare utenlandske turister opptar hotellplassene I Israel i de kommende dagene. Når den jødiske påsken er nesten sammenfallende med den kristne betyr det er betydelig press på hotellkapasiteten i ”Det Hellige Land”, selv om mange israelere også reiser til utlandet. Jerusalem Post melder om nesten fulle hoteller og problemer med å få plass på fly, for de som ikke har bestilt enda. Myndighetene anbefaler de reisende om å være tålmodige og regne med forsinkelser og køer på veiene. Ifølge den israelske hotellorganisasjonen er hotellene i Israel booket fra mellom 70 prosent og 95 prosent i påskeferien, som nå er i gang.  I Eilat er 90 prosent av hotellene fulle. Det samme gjelder hotellene ved Dødehavet.  Belegget i Haifa og Tiberius ligger på mellom 80 og 90 prosent, og i Jerusalem og Tel Aviv noe lavere, på mellom 70 og 75 prosent. Enda vanskeligere er det å få rom på et hospits eller i en kibbutz, der belegget ligger på 95 prosent. Det gode belegget på hotellene har gitt ekstra jobber for mange studenter, spesielt i Eilat og ved Dødehavet, der hotellene har hyret inn mer enn 1000 personer til deltidsjobber i forbindelse med påsken. Men israelerne drar også ut av landet, skriver Jerusalem Post. I disse dager befinner mange seg i USA, Italia, Tyrkia, Tyskland eller Frankrike. Fordi den økonomiske krisen gikk relativt raskt over i Israel har også flere israelere enn i fjor reist til fjernere og dyrere reisemål, utenfor Europa, sier Eyal Shtark, som er markedsdirektør i Aladdin Travel til Jerusalem Post.  Foruten USA har langdistansemål som Canada og Thailand vært populære denne påsken. 550 000 passasjerer forventes å passere gjennom Ben Gurion Flyplass mellom 25.mars og 8.april. Det innebærer i så fall en økning på 19 prosent i forhold til fjoråret. Det er forventet å ta av 13 prosent flere fly i år enn i forbindelse med påsken i fjor, og sågar 3 prosent flere fly enn i 2008, som var et rekordår. Tyrkia er fremdeles det mest populære reisemålet for israelere. Rundt 17 000 israelere besøkte Tyrkia de to første månedene i år, en økning på 20 prosent sammenliknet med de samme månedene i 2009. ”Jeg er glad for at mine israelske venner har forstått at de trenger å skille mellom politikk og turisme, og jeg er glad for den dramatiske økningen,” sier Rani Rahav, som representerer de tyrkiske turistmyndighetene i Israel, til Jerusalem Post. ”Jeg er full av håp om at denne tendensen vil fortsette og at vi alle vil erfare hyggen og den sjarmerende gjestfriheten til det tyrkiske folket,” legger han til. 8. april er forventet å bli den travlest dagen på Ben Gurion flyplassen, med 48 000 passasjerer og 3000 flyavganger. De israelske flyplassmyndighetene sier at de har innkalt ekstramannskaper for å ta hånd om trafikken på de travleste dagene. Fem nye flyselskap vil starte flyvinger inn og ut av Ben Gurion flyplass denne påsken. German Wings vil ha to flyvninger til Køln, Donbass Earo og Dnieproavia vil starte med regulær flytrafikk til Ukraina, og SAS Strategic Airlines vil operere charterfly til Frankrike, mens flyselskapet Armavia vil fly permanent til Armenia.

Israel_hotellIkke bare utenlandske turister opptar hotellplassene I Israel i de kommende dagene. Når den jødiske påsken er nesten sammenfallende med den kristne betyr det er betydelig press på hotellkapasiteten i ”Det Hellige Land”, selv om mange israelere også reiser til utlandet.

Jerusalem Post melder om nesten fulle hoteller og problemer med å få plass på fly, for de som ikke har bestilt enda. Myndighetene anbefaler de reisende om å være tålmodige og regne med forsinkelser og køer på veiene.

Ifølge den israelske hotellorganisasjonen er hotellene i Israel booket fra mellom 70 prosent og 95 prosent i påskeferien, som nå er i gang.  I Eilat er 90 prosent av hotellene fulle. Det samme gjelder hotellene ved Dødehavet.  Belegget i Haifa og Tiberius ligger på mellom 80 og 90 prosent, og i Jerusalem og Tel Aviv noe lavere, på mellom 70 og 75 prosent. Enda vanskeligere er det å få rom på et hospits eller i en kibbutz, der belegget ligger på 95 prosent.

Det gode belegget på hotellene har gitt ekstra jobber for mange studenter, spesielt i Eilat og ved Dødehavet, der hotellene har hyret inn mer enn 1000 personer til deltidsjobber i forbindelse med påsken.

Men israelerne drar også ut av landet, skriver Jerusalem Post. I disse dager befinner mange seg i USA, Italia, Tyrkia, Tyskland eller Frankrike. Fordi den økonomiske krisen gikk relativt raskt over i Israel har også flere israelere enn i fjor reist til fjernere og dyrere reisemål, utenfor Europa, sier Eyal Shtark, som er markedsdirektør i Aladdin Travel til Jerusalem Post.  Foruten USA har langdistansemål som Canada og Thailand vært populære denne påsken.

550 000 passasjerer forventes å passere gjennom Ben Gurion Flyplass mellom 25.mars og 8.april. Det innebærer i så fall en økning på 19 prosent i forhold til fjoråret. Det er forventet å ta av 13 prosent flere fly i år enn i forbindelse med påsken i fjor, og sågar 3 prosent flere fly enn i 2008, som var et rekordår.

Tyrkia er fremdeles det mest populære reisemålet for israelere. Rundt 17 000 israelere besøkte Tyrkia de to første månedene i år, en økning på 20 prosent sammenliknet med de samme månedene i 2009.

”Jeg er glad for at mine israelske venner har forstått at de trenger å skille mellom politikk og turisme, og jeg er glad for den dramatiske økningen,” sier Rani Rahav, som representerer de tyrkiske turistmyndighetene i Israel, til Jerusalem Post. ”Jeg er full av håp om at denne tendensen vil fortsette og at vi alle vil erfare hyggen og den sjarmerende gjestfriheten til det tyrkiske folket,” legger han til.
8. april er forventet å bli den travlest dagen på Ben Gurion flyplassen, med 48 000 passasjerer og 3000 flyavganger. De israelske flyplassmyndighetene sier at de har innkalt ekstramannskaper for å ta hånd om trafikken på de travleste dagene.

Fem nye flyselskap vil starte flyvinger inn og ut av Ben Gurion flyplass denne påsken. German Wings vil ha to flyvninger til Køln, Donbass Earo og Dnieproavia vil starte med regulær flytrafikk til Ukraina, og SAS Strategic Airlines vil operere charterfly til Frankrike, mens flyselskapet Armavia vil fly permanent til Armenia.