Verdens tredje største computerselskap, Dell, vurderer å bygge et forsknings- og utviklingssenter i Israel, skriver Ynet News. Ifølge den israelske avisen besøkte en delegasjon fra Dell Israel i forrige uke, ledet av senior visepresident i selskapet, Kim Thompson. Hensikten med besøket skal ha vært å se på mulighetene for israelsk støtte til prosjektet. Delegasjonen holdt møter med finansdepartementet, industridepartementet og ledende vitenskapsmenn. Det israelske Industri, arbeids- og handelsdepartementet regner med at mer enn 100 ansatte vil kunne få arbeid i forsknings- og utviklingssenteret til computerselskapet, dersom det blir etablert, deriblant en lang rekke dataingeniører. Flere ulike støtteordninger som den israelske staten tilbyr selskaper for å etablere forsknings- og utviklingssentre ble presentert for Thompson og han assistenter, skriver Ynet News. Dell publiserte nylig sin finansrapport for siste kvartal 2009. Den viste at selskapet overgikk analytikernes prognoser og tjente 334 millioner dollar det fjerde kvartalet forrige år. Selskapets inntekter i denne perioden var på 14,9 milliarder, en forbedring på 11 prosent i forhold til samme tidsperiode i 2008. Selskapet ble grunnlagt av Michael Dell, en amerikansk jøde fra Texas, som fortiden leder selskapet. Dell har en årlig omsetning på i overkant av 57 milliarder dollar.

DellVerdens tredje største computerselskap, Dell, vurderer å bygge et forsknings- og utviklingssenter i Israel, skriver Ynet News. Ifølge den israelske avisen besøkte en delegasjon fra Dell Israel i forrige uke, ledet av senior visepresident i selskapet, Kim Thompson. Hensikten med besøket skal ha vært å se på mulighetene for israelsk støtte til prosjektet.

Delegasjonen holdt møter med finansdepartementet, industridepartementet og ledende vitenskapsmenn. Det israelske Industri, arbeids- og handelsdepartementet regner med at mer enn 100 ansatte vil kunne få arbeid i forsknings- og utviklingssenteret til computerselskapet, dersom det blir etablert, deriblant en lang rekke dataingeniører.

Flere ulike støtteordninger som den israelske staten tilbyr selskaper for å etablere forsknings- og utviklingssentre ble presentert for Thompson og han assistenter, skriver Ynet News.

Dell publiserte nylig sin finansrapport for siste kvartal 2009. Den viste at selskapet overgikk analytikernes prognoser og tjente 334 millioner dollar det fjerde kvartalet forrige år. Selskapets inntekter i denne perioden var på 14,9 milliarder, en forbedring på 11 prosent i forhold til samme tidsperiode i 2008.

Selskapet ble grunnlagt av Michael Dell, en amerikansk jøde fra Texas, som fortiden leder selskapet. Dell har en årlig omsetning på i overkant av 57 milliarder dollar.