Finanskrisen er definitiv over. I alle fall i Israel. Nå tjener de israelske bankene penger som aldri før. Bare rekordåret 2007 var bedre enn fjoråret for det samlede israelske bankmarkedet.  De fem største israelske bankene, Leumi, Bank Hapoalim, Israel Discount Bank, Mizrahi-Tefahot Bank og First International Bank of Israel (Beinleumi) hadde en total profitt i fjor på 5,35 milliarder shekel. 25 ganger bedre enn resultatet fra 2008, skriver den israelske avisen Haaretz. De fem bankene tok inn gebyrer på 13,5 milliarder shekel i 2009. 2,5 prosent mer enn i 2008. 2007 var likevel et enda bedre år for bankene, selv om gebyrinntektene var noe lavere. Bankene hadde 23 milliarder shekel i inntekter fra deres kreditter og utlånsporteføljer. De hadde problemer på grunn av den lave renten, men tjente på det sterke aksjemarkedet som økte verdiene til bankenes aksjer og sikkerheter.

Israel_bankFinanskrisen er definitiv over. I alle fall i Israel. Nå tjener de israelske bankene penger som aldri før. Bare rekordåret 2007 var bedre enn fjoråret for det samlede israelske bankmarkedet.  De fem største israelske bankene, Leumi, Bank Hapoalim, Israel Discount Bank, Mizrahi-Tefahot Bank og First International Bank of Israel (Beinleumi) hadde en total profitt i fjor på 5,35 milliarder shekel. 25 ganger bedre enn resultatet fra 2008, skriver den israelske avisen Haaretz.

De fem bankene tok inn gebyrer på 13,5 milliarder shekel i 2009. 2,5 prosent mer enn i 2008. 2007 var likevel et enda bedre år for bankene, selv om gebyrinntektene var noe lavere. Bankene hadde 23 milliarder shekel i inntekter fra deres kreditter og utlånsporteføljer. De hadde problemer på grunn av den lave renten, men tjente på det sterke aksjemarkedet som økte verdiene til bankenes aksjer og sikkerheter.