Vi har tidligere informert om at Israel Opera i juni feirer 25års jubileum med en operaweekend ved Dødehavet, som toppes med en produksjon av Nabucco, Giuiseppe Verdis jødiske opera, ved foten av fjellformasjonen Masada, et av de største symbolene på heroisme og på det jødiske folks vilje til å overleve. Det meldes allerede om voksende ventelister av turister som vil se showet. Reisebyrået Eshet Tours rapporterte denne uken at mer enn 3000 turister fra 14 land har planlagt å besøke Israel i juni for å se Verdis opera, produsert av den israelske operaen. Kilder i reisebyrået som vant konkurransen om å få markedsføre showet i utlandet, regner med at ankomsten av så mange turister vil generere inntekter på mellom 5 og 7 millioner dollar til turistindustrien, skriver Ynet.news. Flertallet av billettene til forestillingene er solgt i Frankrike, USA og Canada, men det ser også ut til å komme en god del besøkende fra Sør Afrika, Japan og Brasil. De fleste turistene vil bo i hoteller i området ved Dødehavet. Forestillingen i Masada vil foregå på en stor scene ved enden av fjellet, der Masada vil sees i bakgrunnen av scenen. Nabucco er en av Verdis mest populære operaer, og kalles gjerne for komponistenes "jødiske opera". Historien handler om den babylonske kongen Nabucco som ødela tempelet i Jerusalem, sendte "Israels barn" i eksil til Babylon og til slutt søker tilgivelse fra jødenes Gud og gjenoppretter deres frihet. Forestillingen inneholder en av Verdis mest rørende og sterke korsanger, Va Pensiero, sangen til jødene i eksil ved Babylon elver, lengtende etter deres frihet og deres hjemland. Det er en sang som er blitt et symbol på mot, heroisme og håp om en bedre fremtid. Da passer det også godt at den fremføres ved foten av Masada, -- et fjellplatå som symboliser nøyaktig det samme. Det var her noen av de overlevende jødene etter romernes rasering av Jerusalem, inntok festningen og holdt stand i tre år mot romersk beleiring (ca. 69-72 e. Kr.).  De 960 menn, kvinner og barn som befant seg i festningen da den omsider ble tatt av romerne, begikk kollektivt selvmord. Den jødiske opprørslederen Joseph ben Matityahu regnes for å være en av de største heltene i Israels historie. Operaweekenden vil også inneholde flere spesielle arrangementet, inkludert konserter på toppen av Masadaplatået ved soloppgang, og en gallakonsert med den amerikanske operasangeren Jessye Norman. Eshet tours direktør, Amnon Ben David, sier at han regner med at flere av de tilreisende som vil se fremføringen av Nabucca også vil kjøpe billetter til Jessye Norman konserten. "Alle plassene er booket og ventelistene blir stadig lengre. De fleste turistene er ikke jødiske og vil besøke Israel for første gang," sier direktøren til Ynet News.  Han forteller at hans reisebyrå har samarbeidet med over 50 reiseselskaper rundt omkring i verden, som har spesialisert seg på kulturell turisme. "Det er første gang at et kulturarrangement som finner sted i Israel er markedsført så lenge i forveien. Det faktum at arrangementet ble markedsført i utlandet over et år før det finner sted har i stor grad bidratt til suksessen. Det samme har den betydelige støtten som vi har fått fra Turistdepartementet, den israelske operaen, El Al og det lokale næringslivet i Dødehavsregionen, " sier Ben David til Ynet.news.

MasadaVi har tidligere informert om at Israel Opera i juni feirer 25års jubileum med en operaweekend ved Dødehavet, som toppes med en produksjon av Nabucco, Giuiseppe Verdis jødiske opera, ved foten av fjellformasjonen Masada, et av de største symbolene på heroisme og på det jødiske folks vilje til å overleve. Det meldes allerede om voksende ventelister av turister som vil se showet.

Reisebyrået Eshet Tours rapporterte denne uken at mer enn 3000 turister fra 14 land har planlagt å besøke Israel i juni for å se Verdis opera, produsert av den israelske operaen. Kilder i reisebyrået som vant konkurransen om å få markedsføre showet i utlandet, regner med at ankomsten av så mange turister vil generere inntekter på mellom 5 og 7 millioner dollar til turistindustrien, skriver Ynet.news.

Flertallet av billettene til forestillingene er solgt i Frankrike, USA og Canada, men det ser også ut til å komme en god del besøkende fra Sør Afrika, Japan og Brasil. De fleste turistene vil bo i hoteller i området ved Dødehavet.

Forestillingen i Masada vil foregå på en stor scene ved enden av fjellet, der Masada vil sees i bakgrunnen av scenen.

Nabucco er en av Verdis mest populære operaer, og kalles gjerne for komponistenes “jødiske opera”. Historien handler om den babylonske kongen Nabucco som ødela tempelet i Jerusalem, sendte “Israels barn” i eksil til Babylon og til slutt søker tilgivelse fra jødenes Gud og gjenoppretter deres frihet.

Forestillingen inneholder en av Verdis mest rørende og sterke korsanger, Va Pensiero, sangen til jødene i eksil ved Babylon elver, lengtende etter deres frihet og deres hjemland. Det er en sang som er blitt et symbol på mot, heroisme og håp om en bedre fremtid.

Da passer det også godt at den fremføres ved foten av Masada, — et fjellplatå som symboliser nøyaktig det samme.

Det var her noen av de overlevende jødene etter romernes rasering av Jerusalem, inntok festningen og holdt stand i tre år mot romersk beleiring (ca. 69-72 e. Kr.).  De 960 menn, kvinner og barn som befant seg i festningen da den omsider ble tatt av romerne, begikk kollektivt selvmord. Den jødiske opprørslederen Joseph ben Matityahu regnes for å være en av de største heltene i Israels historie.

Operaweekenden vil også inneholde flere spesielle arrangementet, inkludert konserter på toppen av Masadaplatået ved soloppgang, og en gallakonsert med den amerikanske operasangeren Jessye Norman.

Eshet tours direktør, Amnon Ben David, sier at han regner med at flere av de tilreisende som vil se fremføringen av Nabucca også vil kjøpe billetter til Jessye Norman konserten.

“Alle plassene er booket og ventelistene blir stadig lengre. De fleste turistene er ikke jødiske og vil besøke Israel for første gang,” sier direktøren til Ynet News.  Han forteller at hans reisebyrå har samarbeidet med over 50 reiseselskaper rundt omkring i verden, som har spesialisert seg på kulturell turisme.

“Det er første gang at et kulturarrangement som finner sted i Israel er markedsført så lenge i forveien. Det faktum at arrangementet ble markedsført i utlandet over et år før det finner sted har i stor grad bidratt til suksessen. Det samme har den betydelige støtten som vi har fått fra Turistdepartementet, den israelske operaen, El Al og det lokale næringslivet i Dødehavsregionen, ” sier Ben David til Ynet.news.