Israel ble det første landet utenfor Sør Amerika til å skrive under en frihandelsavtale med Mercosur, fellesmarkedet mellom fire latinamerikanske land, skriver Jerusalem Post. Med et hundretall israelske forretningsmenn som tilhørere offentliggjorde den israelske presidenten Shimon Peres og den brasilianske presidenten Luiz Inácio Lula da Silva i går at Brasil ga sin tilslutning til avtalen. Det skjedde under den brasilianske presidentens besøk i Israel. Mercosur er en regional handelsavtale mellom Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay. De fire medlemslandene har samlet 270 millioner innbyggere. Flere andre land har ulike integreringsavtaler med organisasjonen. Det gjelder blant annet Venezuela, Colombia, Chile og Ecuador. Venezuela er på vei til å bli fullverdig medlem. Avtalen ble diskutert under Shimon Peres sitt besøk i Brasil i fjor høst, og fikk sin endelige godkjennelse like før da Silvas besøk i Israel denne uken. Den trer i kraft i løpet av en måned og ventes å øke handelsforbindelsene mellom Israel og Brasil med flere milliarder dollar innen ulike sektorer, blant annen innen jordbruk, vitenskap, medisin og teknologi, skriver Jerusalem Post. I 2008 eksporterte Israel varer til Brasil for 1,2 milliarder dollar, hvorav det meste var kjemikalier og gjødselsmiddel brukt i det brasilianske jordbruket. Israel kjøpte varer fra Brasil for 0,4 milliarder dollar. I forbindelse med Shimon Peres sitt besøk i Brasil i fjor, ble det underskrevet en avtale om salg av Heron droner (førerløse fly) til det brasilianske politiet verd 350 millioner dollar. Brasil har også vist stor interessen for israelsk vannteknologi, og deltok med en stor delegasjon under vannteknologikonferansen i Tel Aviv i fjor høst.

Israel_Peres_Silva2Israel ble det første landet utenfor Sør Amerika til å skrive under en frihandelsavtale med Mercosur, fellesmarkedet mellom fire latinamerikanske land, skriver Jerusalem Post. Med et hundretall israelske forretningsmenn som tilhørere offentliggjorde den israelske presidenten Shimon Peres og den brasilianske presidenten Luiz Inácio Lula da Silva i går at Brasil ga sin tilslutning til avtalen. Det skjedde under den brasilianske presidentens besøk i Israel.

Mercosur er en regional handelsavtale mellom Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay. De fire medlemslandene har samlet 270 millioner innbyggere. Flere andre land har ulike integreringsavtaler med organisasjonen. Det gjelder blant annet Venezuela, Colombia, Chile og Ecuador. Venezuela er på vei til å bli fullverdig medlem.

Avtalen ble diskutert under Shimon Peres sitt besøk i Brasil i fjor høst, og fikk sin endelige godkjennelse like før da Silvas besøk i Israel denne uken. Den trer i kraft i løpet av en måned og ventes å øke handelsforbindelsene mellom Israel og Brasil med flere milliarder dollar innen ulike sektorer, blant annen innen jordbruk, vitenskap, medisin og teknologi, skriver Jerusalem Post.

I 2008 eksporterte Israel varer til Brasil for 1,2 milliarder dollar, hvorav det meste var kjemikalier og gjødselsmiddel brukt i det brasilianske jordbruket. Israel kjøpte varer fra Brasil for 0,4 milliarder dollar. I forbindelse med Shimon Peres sitt besøk i Brasil i fjor, ble det underskrevet en avtale om salg av Heron droner (førerløse fly) til det brasilianske politiet verd 350 millioner dollar.

Brasil har også vist stor interessen for israelsk vannteknologi, og deltok med en stor delegasjon under vannteknologikonferansen i Tel Aviv i fjor høst.