Ti israelere står på Forbes liste over verdens milliardærer, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Øverst blant israelerne står Sammy Ofer med en formue på 6,5 milliarder dollar, fulgt av Arnon Milchen, som har en formue på 3,6 milliarder dollar. Verdens rikeste mann er den mexicanske medieeieren Carlos Slim med en formue på 53,5 milliarder dollar. Han passerte i år Bill Gates, som for første gang på flere år bare er verdens nest rikeste mann, men med en formue som kun er 500 millioner dollar lavere enn den nye verdenstoppen. Israels rikeste mann, Sammy Ofer, er verden 109. rikeste person.  Han har avansert fra 132 plassen som han hadde i 2009. Det dukket opp 97 nye milliardærer på Forbes liste ved årsskiftet. Listen inneholder i alt navnet på 937 milliardærer. De fleste nye milliardærene bor i Asia. Sammy Ofer er forretningsmann og skipsreder født i 1922 i Romania. Næringsvirksomheten hans styrer han i dag fra Monte Carlo i Monaco. Familien hans innvandret til det daværende Palestinske Mandatområdet i 1924, og bosatte seg i Haifa. Der begynte han senere å jobbe som bud i et shippingfirma. Under verdenskrigen meldte han seg frivillig til tjeneste i den britiske marinen, en erfaring han fikk bruk for under den israelske frigjøringskrigen i 1948, da han var marinesoldat for den nyopprettede staten. Senere ble Sammy Ofer shippingagent og han kjøpte sitt første skip i 1950. I dag har han, delvis sammen med sin bror Yuri, større eierandeler i selskaper som Royal Caribbean International, Israel Corporation, Israel Chemicals, Oil Refineries Ltd, og Bank Mizrahi-Tfahot. Arnon Milchen er filmprodusent og forretningsmann, og har blant annet produsert kjente filmer som  The War of the Roses, Once Upon a Time in America, Pretty Woman, Natural Born Killers, The Devil's Advocate og L.A. Confidential. I fjor flyttet den berømte filmprodusenter fra USA til Israel for å dra nytte av det nye skattessystemet, som den israelske nasjonalforsamlingen har vedtatt nettopp for å stimulere rike israelere til å flytte tilbake til hjemlandet. Det sikrer skattefritak for utenlandske inntekter i en periode på 10 år.

Sammy_OferTi israelere står på Forbes liste over verdens milliardærer, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Øverst blant israelerne står Sammy Ofer med en formue på 6,5 milliarder dollar, fulgt av Arnon Milchen, som har en formue på 3,6 milliarder dollar.

Verdens rikeste mann er den mexicanske medieeieren Carlos Slim med en formue på 53,5 milliarder dollar. Han passerte i år Bill Gates, som for første gang på flere år bare er verdens nest rikeste mann, men med en formue som kun er 500 millioner dollar lavere enn den nye verdenstoppen.

Israels rikeste mann, Sammy Ofer, er verden 109. rikeste person.  Han har avansert fra 132 plassen som han hadde i 2009. Det dukket opp 97 nye milliardærer på Forbes liste ved årsskiftet. Listen inneholder i alt navnet på 937 milliardærer. De fleste nye milliardærene bor i Asia.

Sammy Ofer er forretningsmann og skipsreder født i 1922 i Romania. Næringsvirksomheten hans styrer han i dag fra Monte Carlo i Monaco. Familien hans innvandret til det daværende Palestinske Mandatområdet i 1924, og bosatte seg i Haifa. Der begynte han senere å jobbe som bud i et shippingfirma. Under verdenskrigen meldte han seg frivillig til tjeneste i den britiske marinen, en erfaring han fikk bruk for under den israelske frigjøringskrigen i 1948, da han var marinesoldat for den nyopprettede staten.

Senere ble Sammy Ofer shippingagent og han kjøpte sitt første skip i 1950. I dag har han, delvis sammen med sin bror Yuri, større eierandeler i selskaper som Royal Caribbean International, Israel Corporation, Israel Chemicals, Oil Refineries Ltd, og Bank Mizrahi-Tfahot.

Arnon Milchen er filmprodusent og forretningsmann, og har blant annet produsert kjente filmer som  The War of the Roses, Once Upon a Time in America, Pretty Woman, Natural Born Killers, The Devil’s Advocate og L.A. Confidential.

I fjor flyttet den berømte filmprodusenter fra USA til Israel for å dra nytte av det nye skattessystemet, som den israelske nasjonalforsamlingen har vedtatt nettopp for å stimulere rike israelere til å flytte tilbake til hjemlandet. Det sikrer skattefritak for utenlandske inntekter i en periode på 10 år.