Finanskrisen i starten av fjoråret gjorde israelerne mer sparsommelige. Bilsalget sank med 20,4 prosent. Nå er krisen definitivt over, og bilsalget er i ferd med å ta seg kraftig opp. I februar ble det importert 32 000 biler til Israel, 30 prosent mer enn året før. Motorsykler og mopeder stod også for et kjempesalg i februar, med en økning på 49,6 prosent. Israels landbruk ser ut til å være i fremgang. I alle fall ble det investert kraftig i nye traktorer i begynnelsen av året.  Salget av lastebiler og traktorer økte med 18,1 prosent.  Også elektriske artikler gjorde et byks oppover i februar, mens salget av TV-apparater sank med 4,7 prosent, skriver Ynet.news. Derimot kjøpte israelerne mange nye kjøleskap, vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner. Med andre ord: Det israelerne ikke turte å kjøpe i fjor da avisene var fulle av overskrifter om en internasjonal finanskrise, tør de kjøpe nå. Tallene stammer fra skattemyndighetene. Deres tall viser også en økning i skatteinntektene på 7,2 prosent forrige måned.

biler3Finanskrisen i starten av fjoråret gjorde israelerne mer sparsommelige. Bilsalget sank med 20,4 prosent. Nå er krisen definitivt over, og bilsalget er i ferd med å ta seg kraftig opp. I februar ble det importert 32 000 biler til Israel, 30 prosent mer enn året før. Motorsykler og mopeder stod også for et kjempesalg i februar, med en økning på 49,6 prosent.

Israels landbruk ser ut til å være i fremgang. I alle fall ble det investert kraftig i nye traktorer i begynnelsen av året.  Salget av lastebiler og traktorer økte med 18,1 prosent.

 Også elektriske artikler gjorde et byks oppover i februar, mens salget av TV-apparater sank med 4,7 prosent, skriver Ynet.news. Derimot kjøpte israelerne mange nye kjøleskap, vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner. Med andre ord: Det israelerne ikke turte å kjøpe i fjor da avisene var fulle av overskrifter om en internasjonal finanskrise, tør de kjøpe nå.

Tallene stammer fra skattemyndighetene. Deres tall viser også en økning i skatteinntektene på 7,2 prosent forrige måned.