Mer enn 20 verdensberømte forfattere vil dukke opp i Israels hovedstad, Jerusalem, i begynnelsen av mai. De skal delta på en internasjonal forfatterfestival. Den mest kjente gjesten er nok den amerikanske forfatteren Paul Auster, som kommer til byen sammen med sin norskættete kone Siri Hustvedt, skriver Ynet.news. Blant andre kjente forfattere som vil dukke opp i hovedstaden er Jonathan Safran-Foer, sammen med sin kone Nicole Krauss, Daniel Mendelsohn ("The Lost), Kathryn Harrison ("The Seal Wife", "The Binding Chair"), Michael Rips, ("The Face of a Naked Lady") and Adolfo García Ortega ("The Man Who Bought Birthdays").  De mest kjente israelske forfatterne som vil delta er Amos Oz, A.B Yehoshua, Meir Shalev, David Grossman, Sayed Kashua and Orly-Castel Bloom. Festivalen vil finne sted ulike lokaler i hovedstaden, inkludert cinemateque, Anna Ticho House Museum og the Yellow Submarine club. Paul Auster er bosatt i Brooklyn, New York. I Norge er han mest kjent for romaner som New York Trilogy (1987), Moon Palace (1989) og The Brooklyn Follies (2005), men han har også skrevet filmmanus, lyrikk, essays og sangtekster. Paul Auster blir som regel betraktet som en postmodernist, skriver Wikipedia. Også hans norskættete kone, Siri Hustvedt, er forfatter. Hun har norsk mor og norskættet far. Siri Hustvedt bodde i Norge som barn og tok senere artium ved Katedralskolen i Bergen. Hun er mest kjent for sine romaner, men hun har også gitt ut en diktsamling og fått flere av sine noveller publisert i forskjellige bøker og blader. Her kan du høre Paul Auster lese fra en av sine bøker

Paul_AusterMer enn 20 verdensberømte forfattere vil dukke opp i Israels hovedstad, Jerusalem, i begynnelsen av mai. De skal delta på en internasjonal forfatterfestival. Den mest kjente gjesten er nok den amerikanske forfatteren Paul Auster, som kommer til byen sammen med sin norskættete kone Siri Hustvedt, skriver Ynet.news.

Blant andre kjente forfattere som vil dukke opp i hovedstaden er Jonathan Safran-Foer, sammen med sin kone Nicole Krauss, Daniel Mendelsohn (“The Lost), Kathryn Harrison (“The Seal Wife”, “The Binding Chair”), Michael Rips, (“The Face of a Naked Lady”) and Adolfo García Ortega (“The Man Who Bought Birthdays”).  De mest kjente israelske forfatterne som vil delta er Amos Oz, A.B Yehoshua, Meir Shalev, David Grossman, Sayed Kashua and Orly-Castel Bloom.

Festivalen vil finne sted ulike lokaler i hovedstaden, inkludert cinemateque, Anna Ticho House Museum og the Yellow Submarine club.

Paul Auster er bosatt i Brooklyn, New York. I Norge er han mest kjent for romaner som New York Trilogy (1987), Moon Palace (1989) og The Brooklyn Follies (2005), men han har også skrevet filmmanus, lyrikk, essays og sangtekster. Paul Auster blir som regel betraktet som en postmodernist, skriver Wikipedia.

Også hans norskættete kone, Siri Hustvedt, er forfatter. Hun har norsk mor og norskættet far. Siri Hustvedt bodde i Norge som barn og tok senere artium ved Katedralskolen i Bergen. Hun er mest kjent for sine romaner, men hun har også gitt ut en diktsamling og fått flere av sine noveller publisert i forskjellige bøker og blader.

Her kan du høre Paul Auster lese fra en av sine bøker