Svenske kjeder satser i Israel. I går åpnet IKEA sitt andre kjøpesenter i landet, og mandag åpnet H&M ny butikk i Tel Aviv, nærmere bestemt i kjøpesenteret Azrieli. Førstkommende tirsdag åpnes også en butikk i Jerusalem. Jerusalem Post skriver at reisevante israelere lenge har ønsket seg en H&M-butikk, men stiller spørsmål ved om prisene vil ligge på det samme lave nivået som den svenske motehusets butikker i andre land. Jerusalem Post har sjekket H&M sine produktkataloger for det israelske markedet og konkluderer med at H&M ikke vil selge sine klær like billig i Israel. Den største forskjellen er det for de dyreste produktene blant annet når det gjelder damesko, jakker og generelt herreklær, skriver avisen. Den fremhever likevel som positivt at den svenskeide butikken har et godt utvalg produkter å velge mellom. En representant for den svenske kjeden sier til Jerusalem Post at prissettingen er relativ i forhold til utlandet, ettersom kjøp av klær i Israel i sin alminnelighet er dyrere enn i mange andre land. ”Basert på det regner jeg med at folk er klare for at prisene er høye, ettersom det er hva de er vant til,” sier han. H&Ms butikk i Tel Aviv håper på å ta markedsandeler fra konkurrenten Castro, skriver avisen. Den nyåpnede butikken innerholder 2000 kvadratmeter med klær og tilbehør, og har avdelinger både for herrer, kvinner og barn. H&M åpner butikk også i Jerusalem allerede førstkommende tirsdag. Og planlegger nye utsalgssteder i Petah Tikva, Netanya og Rehovot innen relativt kort tid.

H&M2Svenske kjeder satser i Israel. I går åpnet IKEA sitt andre kjøpesenter i landet, og mandag åpnet H&M ny butikk i Tel Aviv, nærmere bestemt i kjøpesenteret Azrieli. Førstkommende tirsdag åpnes også en butikk i Jerusalem.

Jerusalem Post skriver at reisevante israelere lenge har ønsket seg en H&M-butikk, men stiller spørsmål ved om prisene vil ligge på det samme lave nivået som den svenske motehusets butikker i andre land.

Jerusalem Post har sjekket H&M sine produktkataloger for det israelske markedet og konkluderer med at H&M ikke vil selge sine klær like billig i Israel. Den største forskjellen er det for de dyreste produktene blant annet når det gjelder damesko, jakker og generelt herreklær, skriver avisen. Den fremhever likevel som positivt at den svenskeide butikken har et godt utvalg produkter å velge mellom.

En representant for den svenske kjeden sier til Jerusalem Post at prissettingen er relativ i forhold til utlandet, ettersom kjøp av klær i Israel i sin alminnelighet er dyrere enn i mange andre land. ”Basert på det regner jeg med at folk er klare for at prisene er høye, ettersom det er hva de er vant til,” sier han.

H&Ms butikk i Tel Aviv håper på å ta markedsandeler fra konkurrenten Castro, skriver avisen.

Den nyåpnede butikken innerholder 2000 kvadratmeter med klær og tilbehør, og har avdelinger både for herrer, kvinner og barn. H&M åpner butikk også i Jerusalem allerede førstkommende tirsdag. Og planlegger nye utsalgssteder i Petah Tikva, Netanya og Rehovot innen relativt kort tid.