Sjefen for det amerikanske oljeselskapet Noble Energy, som leter etter olje og gass utenfor kysten av Israel, er optimist og forventer nye funn, skriver Jerusalem Post. Charles Davidson mener at resultatene av oljeletingen vil hjelpe Israel til å opprettholde energisikkerhet. ”Vi kommer til å være her i årtier,” sa oljesjefen under en pressekonferanse i Tel Aviv tirsdag. ”Jeg håper vi kommer til å finne flere energiressurser i Israel. Vi har nettopp gjennomført en 3-D seismisk undersøkelse, som gir avansert informasjon og forteller oss om det finnes flere mulig plasser for oljeboring,” fortalte han. ”Det vil ta flere måneder å analysere resultatene, men vi regner med å fortsette med nye boringer senere i år,” la han til. Det USA-baserte Noble Energy har vært i virksomhet i middelhavet utenfor Israel siden 1998, og eier 47 prosent av Mari-B-området, som er det første israelske naturgassproduksjonsanlegget. Noble Energi eier også 36 prosent av det drivverdige oljefeltet, Tamar. ”Vi og våre partnere har investert 700 millioner dollar i dette prosjektet, og den totale størrelsen på de utviklingskostnadene som er forventet i årene fremover er på mellom 2,5 og 3 milliarder dollar,” sa Davidson under pressekonferansen. Noble Energi bruker ti prosent av sitt budsjett i Israel. Selskapet har forhandlet frem en større avtale med Israel Electric om levering av naturgass fra Tamarfeltet. ”Etterspørselen på naturgass i Israel fortsetter å vokse  og våre resultater kommer til å hjelpe Israel til å opprettholde en trygg energiforsyning,” sa Noble Energi-sjefen. ”Det er ikke alltid man får være del av et foretak som har potensial til dramatisk å forandre strømforsyningen til et land,” la han til, ifølge Jerusalem Post. De foreløpige gassfunnene er nok til å sikre Israels tilstrekkelig med energi i årene fremover, men ifølge Noble Energy er det foreløpig ikke gjort funn store nok til å eksportere til andre land. Det håper han imidlertid vil bli mulig med nye fremtidige funn. Naturgassfunnene utenfor Israel vil ifølge Davidson resultere i en inntekt fra skatter på boringen på 400 millioner dollar årlig for den israelske staten, og reduserte energikostnader for de israelske forbrukerne.

oljeSjefen for det amerikanske oljeselskapet Noble Energy, som leter etter olje og gass utenfor kysten av Israel, er optimist og forventer nye funn, skriver Jerusalem Post. Charles Davidson mener at resultatene av oljeletingen vil hjelpe Israel til å opprettholde energisikkerhet.

”Vi kommer til å være her i årtier,” sa oljesjefen under en pressekonferanse i Tel Aviv tirsdag. ”Jeg håper vi kommer til å finne flere energiressurser i Israel. Vi har nettopp gjennomført en 3-D seismisk undersøkelse, som gir avansert informasjon og forteller oss om det finnes flere mulig plasser for oljeboring,” fortalte han. ”Det vil ta flere måneder å analysere resultatene, men vi regner med å fortsette med nye boringer senere i år,” la han til.

Det USA-baserte Noble Energy har vært i virksomhet i middelhavet utenfor Israel siden 1998, og eier 47 prosent av Mari-B-området, som er det første israelske naturgassproduksjonsanlegget. Noble Energi eier også 36 prosent av det drivverdige oljefeltet, Tamar.
”Vi og våre partnere har investert 700 millioner dollar i dette prosjektet, og den totale størrelsen på de utviklingskostnadene som er forventet i årene fremover er på mellom 2,5 og 3 milliarder dollar,” sa Davidson under pressekonferansen.

Noble Energi bruker ti prosent av sitt budsjett i Israel. Selskapet har forhandlet frem en større avtale med Israel Electric om levering av naturgass fra Tamarfeltet.

”Etterspørselen på naturgass i Israel fortsetter å vokse  og våre resultater kommer til å hjelpe Israel til å opprettholde en trygg energiforsyning,” sa Noble Energi-sjefen. ”Det er ikke alltid man får være del av et foretak som har potensial til dramatisk å forandre strømforsyningen til et land,” la han til, ifølge Jerusalem Post.

De foreløpige gassfunnene er nok til å sikre Israels tilstrekkelig med energi i årene fremover, men ifølge Noble Energy er det foreløpig ikke gjort funn store nok til å eksportere til andre land. Det håper han imidlertid vil bli mulig med nye fremtidige funn.

Naturgassfunnene utenfor Israel vil ifølge Davidson resultere i en inntekt fra skatter på boringen på 400 millioner dollar årlig for den israelske staten, og reduserte energikostnader for de israelske forbrukerne.