Er du operainteressert Israelvenn? Da er første uken i juni det rette tidspunktet å befinne seg i Israel, nærmere bestemt ved Dødehavet. Israel Opera feirer 25års jubileum med en operaweekend ved Dødehavet, som toppes med en produksjon av Nabucco, Giuiseppe Verdis jødiske opera, ved foten av fjellformasjonen Masada, et av de største symbolene på heroisme og på det jødiske folks vilje til å overleve. Den internasjonalt anerkjente israelske operadirigenten, Daniel Oren, vil lede fremføringen der internasjonalt kjente operasangere, ledet av georgianske Paata Burchuladze, er blant sangerne. Operaweekenden vil også inneholde flere spesielle arrangementet, inkludert  konserter på toppen av Masadaplatået ved soloppgang, og en gallakonsert med den amerikanske operasangeren Jessye Norman. Masada Opera Weekend med den israelske operaen føyer Israel til listen av liknende sommerarrangementer andre steder i verden, men i motsetning til arrangementer i Roma og andre byer, kan Israel love at arrangementet ikke vil bli ødelagt av regnvær. Det forekommer så godt som aldri ved Dødehavet på denne tiden. Forestillingen i Masada vil foregå på en stor scene ved enden av fjellet, der Masada vil sees i bakgrunnen av scenen. De første oppførelsene av Verdis Nabucco vil foregå 3. og 5. juni, mens gallaforstillingen finner sted dagen imellom, 4.juni. Det vil være mulig å kjøpe billetter som en pakke som inkluderer hotellovernatting i Dødehavsområdet, transport til arrangementsstedet og selve forestillingen. Nabucco er en av Verdis mest populære operaer, og kalles gjerne for komponistenes ”jødiske opera”. Historien handler om den babylonske kongen Nabucco som ødela tempelet i Jerusalem, sendte ”Israels barn” i eksil til Babylon og til slutt søker tilgivelse fra jødenes Gud og gjenoppretter deres frihet. Forestillingen inneholder en av Verdis mest rørende og sterke korsanger, Va pensiero, sangen til jødene i eksil ved Babylon elver, lengtende etter deres frihet og deres hjemland. Det er en sang som er blitt et symbol på mot, heroisme og håp om en bedre fremtid. Da passer det også godt at den fremføres ved foten av Masada, - et fjellplatå som symboliser nøyaktig det samme. Det var her noen av de overlevende jødene etter romernes rasering av Jerusalem, inntok festningen og holdt stand i tre år mot romersk beleiring (ca. 69-72 e. Kr.).  De 960 menn, kvinner og barn som befant seg i festningen da den omsider ble tatt av romerne, begikk kollektivt selvmord. Den jødiske opprørslederen Joseph ben Matityahu regnes for å være en av de største heltene i Israels historie. httpv://www.youtube.com/watch?v=_A2gqc97JqQ&feature=player_embedded#

stjernesønnenEr du operainteressert Israelvenn? Da er første uken i juni det rette tidspunktet å befinne seg i Israel, nærmere bestemt ved Dødehavet. Israel Opera feirer 25års jubileum med en operaweekend ved Dødehavet, som toppes med en produksjon av Nabucco, Giuiseppe Verdis jødiske opera, ved foten av fjellformasjonen Masada, et av de største symbolene på heroisme og på det jødiske folks vilje til å overleve.

Den internasjonalt anerkjente israelske operadirigenten, Daniel Oren, vil lede fremføringen der internasjonalt kjente operasangere, ledet av georgianske Paata Burchuladze, er blant sangerne.

Operaweekenden vil også inneholde flere spesielle arrangementet, inkludert  konserter på toppen av Masadaplatået ved soloppgang, og en gallakonsert med den amerikanske operasangeren Jessye Norman.

Masada Opera Weekend med den israelske operaen føyer Israel til listen av liknende sommerarrangementer andre steder i verden, men i motsetning til arrangementer i Roma og andre byer, kan Israel love at arrangementet ikke vil bli ødelagt av regnvær. Det forekommer så godt som aldri ved Dødehavet på denne tiden.

Forestillingen i Masada vil foregå på en stor scene ved enden av fjellet, der Masada vil sees i bakgrunnen av scenen. De første oppførelsene av Verdis Nabucco vil foregå 3. og 5. juni, mens gallaforstillingen finner sted dagen imellom, 4.juni. Det vil være mulig å kjøpe billetter som en pakke som inkluderer hotellovernatting i Dødehavsområdet, transport til arrangementsstedet og selve forestillingen.

Nabucco er en av Verdis mest populære operaer, og kalles gjerne for komponistenes ”jødiske opera”. Historien handler om den babylonske kongen Nabucco som ødela tempelet i Jerusalem, sendte ”Israels barn” i eksil til Babylon og til slutt søker tilgivelse fra jødenes Gud og gjenoppretter deres frihet. Forestillingen inneholder en av Verdis mest rørende og sterke korsanger, Va pensiero, sangen til jødene i eksil ved Babylon elver, lengtende etter deres frihet og deres hjemland. Det er en sang som er blitt et symbol på mot, heroisme og håp om en bedre fremtid.

Da passer det også godt at den fremføres ved foten av Masada, – et fjellplatå som symboliser nøyaktig det samme.

Det var her noen av de overlevende jødene etter romernes rasering av Jerusalem, inntok festningen og holdt stand i tre år mot romersk beleiring (ca. 69-72 e. Kr.).  De 960 menn, kvinner og barn som befant seg i festningen da den omsider ble tatt av romerne, begikk kollektivt selvmord. Den jødiske opprørslederen Joseph ben Matityahu regnes for å være en av de største heltene i Israels historie.