[caption id="attachment_1132" align="alignright" width="130" caption="Fornøyd sentralbanksjef"][/caption] Statistisk Sentralbyrå I Israel har lagt frem sine ferskeste tall over den økonomiske veksten i landet, og ifølge telegrambyrået Reuters viser de en sterk vekst i fjorårets siste kvartal. Veksten var på hele 4,4 prosent. Det er den kraftigste veksten på et kvartal siden første kvartal i 2008. Veksten i tredje kvartal i fjor var på 3,0 prosent. Mens mange utviklede land hadde en økonomisk tilbakegang i fjor på grunn av den internasjonale finanskrisen var det en liten vekst på 0,5 prosent for hele året i Israel. Sentralbyrået regner med en vekst på 3,5 prosent i 2010. Veksten i den israelske økonomien er blitt sterkere for hvert kvartal det siste året. Det startet med en tilbakegang på 3,1 prosent, for så å snu seg til en vekst på 1,2 prosent i andre kvartal, 3,0 prosent i tredje kvartal og 4,4 prosent i fjerde kvartal.

Fornøyd sentralbanksjef

Fornøyd sentralbanksjef

Statistisk Sentralbyrå I Israel har lagt frem sine ferskeste tall over den økonomiske veksten i landet, og ifølge telegrambyrået Reuters viser de en sterk vekst i fjorårets siste kvartal. Veksten var på hele 4,4 prosent. Det er den kraftigste veksten på et kvartal siden første kvartal i 2008. Veksten i tredje kvartal i fjor var på 3,0 prosent.

Mens mange utviklede land hadde en økonomisk tilbakegang i fjor på grunn av den internasjonale finanskrisen var det en liten vekst på 0,5 prosent for hele året i Israel. Sentralbyrået regner med en vekst på 3,5 prosent i 2010.

Veksten i den israelske økonomien er blitt sterkere for hvert kvartal det siste året. Det startet med en tilbakegang på 3,1 prosent, for så å snu seg til en vekst på 1,2 prosent i andre kvartal, 3,0 prosent i tredje kvartal og 4,4 prosent i fjerde kvartal.