Denne uken ble det gjort et oppsiktsvekkende historisk funn I en kirke I Madaba, Jordan. Det ble oppdaget et kart som viser hovedveien i Jerusalem, slik den var for 1500 år siden. Kartet fra den bysantiske perioden er den eldste overlevende originale beskrivelsen av Israel som er oppdaget. Noe av det mest interessante ved kartet er i følge arkeologene at det illustrerer inngangen til Jerusalem fra vest via en stor gate som leder til en enkel, sentral hovedvei på denne siden av byen. Ulike bevis på de viktige bygningene i Jerusalem har fremkommet på kart som er blitt oppdaget i løpet av årene, men den store travle gaten fra denne perioden, da Jerusalem ble en kristen by, er ikke oppdaget før nå, skriver Jerusalem Post. De nye funnene viser at den mest kjente gaten i Gamlebyen, David Street, kan minne mye om hovedgaten fra denne tiden. Her kan du se CBNs reportasje om kartfunnet:

Israel_Jaffa_GateDenne uken ble det gjort et oppsiktsvekkende historisk funn I en kirke I Madaba, Jordan. Det ble oppdaget et kart som viser hovedveien i Jerusalem, slik den var for 1500 år siden. Kartet fra den bysantiske perioden er den eldste overlevende originale beskrivelsen av Israel som er oppdaget.

Noe av det mest interessante ved kartet er i følge arkeologene at det illustrerer inngangen til Jerusalem fra vest via en stor gate som leder til en enkel, sentral hovedvei på denne siden av byen.

Ulike bevis på de viktige bygningene i Jerusalem har fremkommet på kart som er blitt oppdaget i løpet av årene, men den store travle gaten fra denne perioden, da Jerusalem ble en kristen by, er ikke oppdaget før nå, skriver Jerusalem Post.

De nye funnene viser at den mest kjente gaten i Gamlebyen, David Street, kan minne mye om hovedgaten fra denne tiden.

Her kan du se CBNs reportasje om kartfunnet: