Sasha and Roman Zaretsky I isdans, og alpinisten Mikhail Renzhin, er Israels tre deltakere under olympiaden I Vancouver. I natt var det Sasha som hadde æren av å bære det israelske flagget inn på stadion, i tråd med en lang israelsk tradisjon om å la en kvinne være flaggbærer. Alle de tre israelske deltakerne var også deltakere under den forrige olympiaden, en erfaring som den israelske ledelsen tror vil hjelpe dem under årets leker. Den israelske kunstløperen Tamar Katz kunne ha vært med for første gang og skaffet seg verdifull erfaring til fremtidige konkurranser, men måtte bli hjemme til tross for at hun oppfylte kravene til den internasjonale olympiske komiteen. Hun fikk en for dårlig plassering under årets europamesterskap, da hun var uheldig og var syk. Boris Chait, som leder den israelske delegasjonen i Vancouver, er også president for det israelske skøyteforbundet. Han er dypt skuffet over beslutningen til den israelske olympiske komiteen om ikke å ta med den fremgangsrike kunstløperen. Chait gleder seg likevel over å være i Vancouver. Hans datter, Chait-Moracci, er trener for de to isdanserne, som ble nummer sju i europamesterskapet, og håper på en plassering blant de ti beste i olympiaden. Også hun er glad for å være i Vancouver. ”Det spiller ingen rolle om du er en trener eller en skøyteløper,” sier den tidligere OL-deltakeren til Jerusalem Post. ”Det er den samme følelsen, en fantastisk følelse. Alle her er slike store idrettsfolk. Det er en fantastisk følelse bare å være i landsbyen.” VG:  Slik skal hopperne vinne igjen TV2: alle vil ha medalje Vårt Land: Skuffet over fjerdeplass Vårt Land: Hodeløs OL-satsing fra NRK VG: Akeren gjorde en dødelig feil VG: Etterforsker ulykken VG: Hafsås isolert VG: Svensk gullhåp VG: Amman vant suverent VG: Fordelen som kan gi gull VG: Våknet irritert om natten VG: Disse stoler vi på VG: Skytetrening i tre måneder VG: Bekymret for snøen VG: Perfekte treningsforhold VG: Droppet kvalikken VG: Nordthug snakker VG: Skal kjøre i utforbakken VG: Gråtkvalt Svendsen VG: Tilskuerne reiste seg

Israel_olSasha and Roman Zaretsky I isdans, og alpinisten Mikhail Renzhin, er Israels tre deltakere under olympiaden I Vancouver. I natt var det Sasha som hadde æren av å bære det israelske flagget inn på stadion, i tråd med en lang israelsk tradisjon om å la en kvinne være flaggbærer.

Alle de tre israelske deltakerne var også deltakere under den forrige olympiaden, en erfaring som den israelske ledelsen tror vil hjelpe dem under årets leker.

Den israelske kunstløperen Tamar Katz kunne ha vært med for første gang og skaffet seg verdifull erfaring til fremtidige konkurranser, men måtte bli hjemme til tross for at hun oppfylte kravene til den internasjonale olympiske komiteen. Hun fikk en for dårlig plassering under årets europamesterskap, da hun var uheldig og var syk.

Boris Chait, som leder den israelske delegasjonen i Vancouver, er også president for det israelske skøyteforbundet. Han er dypt skuffet over beslutningen til den israelske olympiske komiteen om ikke å ta med den fremgangsrike kunstløperen.

Chait gleder seg likevel over å være i Vancouver. Hans datter, Chait-Moracci, er trener for de to isdanserne, som ble nummer sju i europamesterskapet, og håper på en plassering blant de ti beste i olympiaden. Også hun er glad for å være i Vancouver.

”Det spiller ingen rolle om du er en trener eller en skøyteløper,” sier den tidligere OL-deltakeren til Jerusalem Post. ”Det er den samme følelsen, en fantastisk følelse. Alle her er slike store idrettsfolk. Det er en fantastisk følelse bare å være i landsbyen.”

VG:  Slik skal hopperne vinne igjen

TV2: alle vil ha medalje

Vårt Land: Skuffet over fjerdeplass

Vårt Land: Hodeløs OL-satsing fra NRK

VG: Akeren gjorde en dødelig feil

VG: Etterforsker ulykken

VG: Hafsås isolert

VG: Svensk gullhåp

VG: Amman vant suverent

VG: Fordelen som kan gi gull

VG: Våknet irritert om natten

VG: Disse stoler vi på

VG: Skytetrening i tre måneder

VG: Bekymret for snøen

VG: Perfekte treningsforhold

VG: Droppet kvalikken

VG: Nordthug snakker

VG: Skal kjøre i utforbakken

VG: Gråtkvalt Svendsen

VG: Tilskuerne reiste seg