[caption id="attachment_1053" align="alignright" width="150" caption="Better Place Centeret: Foto: Shai Epstein"][/caption] Hver tredje israelske bil vil bruke elektrisitet i stedet for bensin i løpet av de neste fem årene, spår lederen for Better Place, Shai Agassi. Søndag denne uken holdt han en pressekonferanse og åpnet et Better Place Center utenfor Tel Aviv der israelerne kan prøvekjøre elektriske biler. Better Place er et firma som arbeider for å få på plass infrastruktur for elektriske biler, og har i første omgang planene klare for Israel og Danmark. Firmaet selger også elektriske biler på det israelske markedet. Nylig inngikk firmaet en avtale om betydelige investeringer fra en gruppe under ledelse av storbanken HSBC. ”Gjennom Better Place prosjektet presenterer vi i Israel for første gang en løsning på et av de største globale problemene,” sa grunnleggeren under pressekonferansen, ifølge Jerusalem Post.. Samme dag uttalte den israelske regjeringen at den vil arbeide for en nasjonal plan for å redusere Israels avhengighet av fossilt brennstoff.  Shai Agassi mente det var et lykkelig sammentreff. Det viktigste under pressekonferansen var imidlertid erklæringen fra Better Place om at mange av Israels største bilforhandlere vil følge opp med å selge elektrisk drevne biler allerede fra neste år. Det innebærer at 45 000 israelske biler vil bli drevet av elektrisitet innen de neste fem årene, noe som vil tilsvare hver tredje israelske bil, skriver Reuters. I 2020 regner firmaet med at det vil solgt flere elektriske biler enn bensindrevne biler i Israel. I starten vil mange av de elektriske bilene sannsynligvis være av merket Renault. De vil bli produsert i Tyrkia og forventes solgt i en hastighet av 1000 biler månedlig neste år. Renault planlegger å bygge 100 000 elektriske biler frem til 2016. ”Vi vil starte en landsdekkende test om ni måneder,” sa Agassi under åpningen av senteret, ifølge finansavisen Bloomberg. ”Fra og med andre halvår i 2011 vil vi kunne tilby 1000 elektriske biler månedlig,” sa han. Ifølge Better Place vil det neste år åpnes mellom 70 og 100 stasjoner der de elektriske batteriene kan lades. ”Better Place kan raskt bli en lønnsom bedrift. Vi liker Better Places forretningsmodell,” sier Mark Norbury i HSBC til Blloomberg. De to firmaene Morgan Stanley og HSBC investerte nylig 350 millioner dollar i selskapet, som ifølge Reuters nå har en verdi på 1,25 milliarder dollar. HSBC er en av de største bankene og finansieringsselskapene i verden og har rundt 8500 kontorer i 80 land og områder i Europa, Asia, Amerika og Midt-Østen. Banken, som etter dette eier 10 prosent av Better Place, har hovedkontor i London. Firmaet Israel Corp, har også investert mye penger i Better Place, og planlegger å investere ytterligere 72 millioner dollar neste måned. Selskapets direktør, Idan Ofer, sier at dette er den største forretningsmulighetene han kan se i de neste 20 årene. Her kan du se intervju med Shai Agassi i Fox News under det økonimiske toppmøtet i Davos.

Better Place Centeret: Foto: Shai Epstein

Better Place Centeret: Foto: Shai Epstein

Hver tredje israelske bil vil bruke elektrisitet i stedet for bensin i løpet av de neste fem årene, spår lederen for Better Place, Shai Agassi. Søndag denne uken holdt han en pressekonferanse og åpnet et Better Place Center utenfor Tel Aviv der israelerne kan prøvekjøre elektriske biler.

Better Place er et firma som arbeider for å få på plass infrastruktur for elektriske biler, og har i første omgang planene klare for Israel og Danmark. Firmaet selger også elektriske biler på det israelske markedet. Nylig inngikk firmaet en avtale om betydelige investeringer fra en gruppe under ledelse av storbanken HSBC.

”Gjennom Better Place prosjektet presenterer vi i Israel for første gang en løsning på et av de største globale problemene,” sa grunnleggeren under pressekonferansen, ifølge Jerusalem Post.. Samme dag uttalte den israelske regjeringen at den vil arbeide for en nasjonal plan for å redusere Israels avhengighet av fossilt brennstoff.  Shai Agassi mente det var et lykkelig sammentreff.

Det viktigste under pressekonferansen var imidlertid erklæringen fra Better Place om at mange av Israels største bilforhandlere vil følge opp med å selge elektrisk drevne biler allerede fra neste år. Det innebærer at 45 000 israelske biler vil bli drevet av elektrisitet innen de neste fem årene, noe som vil tilsvare hver tredje israelske bil, skriver Reuters. I 2020 regner firmaet med at det vil solgt flere elektriske biler enn bensindrevne biler i Israel.

I starten vil mange av de elektriske bilene sannsynligvis være av merket Renault. De vil bli produsert i Tyrkia og forventes solgt i en hastighet av 1000 biler månedlig neste år. Renault planlegger å bygge 100 000 elektriske biler frem til 2016.

”Vi vil starte en landsdekkende test om ni måneder,” sa Agassi under åpningen av senteret, ifølge finansavisen Bloomberg. ”Fra og med andre halvår i 2011 vil vi kunne tilby 1000 elektriske biler månedlig,” sa han.

Ifølge Better Place vil det neste år åpnes mellom 70 og 100 stasjoner der de elektriske batteriene kan lades.

”Better Place kan raskt bli en lønnsom bedrift. Vi liker Better Places forretningsmodell,” sier Mark Norbury i HSBC til Blloomberg. De to firmaene Morgan Stanley og HSBC investerte nylig 350 millioner dollar i selskapet, som ifølge Reuters nå har en verdi på 1,25 milliarder dollar.

HSBC er en av de største bankene og finansieringsselskapene i verden og har rundt 8500 kontorer i 80 land og områder i Europa, Asia, Amerika og Midt-Østen. Banken, som etter dette eier 10 prosent av Better Place, har hovedkontor i London.

Firmaet Israel Corp, har også investert mye penger i Better Place, og planlegger å investere ytterligere 72 millioner dollar neste måned. Selskapets direktør, Idan Ofer, sier at dette er den største forretningsmulighetene han kan se i de neste 20 årene.

Her kan du se intervju med Shai Agassi i Fox News under det økonimiske toppmøtet i Davos.