Forrige uke ble det offentliggjort at en av verdens mest prestisjefylte priser innen arkitektur, Wolf Prize, som deles ut i Israel, i år gikk til arkitekten bak Berlins “Neues Museum” og arkitekten bak Holocaust Memorial i Berlin, briten David Chipperfield og amerikaneren Peter Eisenman, melder telegrambyrået AP. David Chipperfield har rekonstruert Berlins ”Neue Museum” i en bygning som har stått tom siden andre verdenskrig. I den nye bygningen har han klart å inkorporere  murstein, stål og kulehull fra det originale museet som ble åpnet i 1855. Den amerikanske arkitekten Peter Eisenman designet Holocaust memorial i Berlin, som ble åpnet i 2005. Wolf Foundation som deler ut prisen skriver at Eisemans verk har tilført et nytt paradigme innen minnesteder.  Vinnerne deler en premie på 100 000 dollar.  Wolf Prisen er en internasjonal pris som er blitt tildelt de fleste årene etter 1978 til levende vitenskapsmenn og artister for ”arbeid i menneskehetens interesse og arbeid for vennlige forbindelser mellom mennesker, uavhengig av nasjonalitet, rase, farge, religion, kjønn eller politiske meninger.” Prisen blir delt ut av Wolf Foundation, og den israelske undervisningsministeren er vanligvis medlem av juryen. Wolf Foundation ble stiftet av en tyskfødt cubansk ambassadør til Israel, Ricardo Wolf. Den er delt inn i seks områder: landbruk, matematikk, medisin, fysikk og kunst. Kunstprisen roterer mellom arkitektur, musikk, maling og skulptur. Innen fysikk og kjemi er prisen ofte regnet for å være den mest prestisjetunge prisen i verden etter Nobelprisen. 28 tidligere vinnere av Wolf Prisen har senere også mottatt Nobelpriser.

WolfprisenForrige uke ble det offentliggjort at en av verdens mest prestisjefylte priser innen arkitektur, Wolf Prize, som deles ut i Israel, i år gikk til arkitekten bak Berlins “Neues Museum” og arkitekten bak Holocaust Memorial i Berlin, briten David Chipperfield og amerikaneren Peter Eisenman, melder telegrambyrået AP.

David Chipperfield har rekonstruert Berlins ”Neue Museum” i en bygning som har stått tom siden andre verdenskrig. I den nye bygningen har han klart å inkorporere  murstein, stål og kulehull fra det originale museet som ble åpnet i 1855.

Den amerikanske arkitekten Peter Eisenman designet Holocaust memorial i Berlin, som ble åpnet i 2005. Wolf Foundation som deler ut prisen skriver at Eisemans verk har tilført et nytt paradigme innen minnesteder. 

Vinnerne deler en premie på 100 000 dollar. 

Wolf Prisen er en internasjonal pris som er blitt tildelt de fleste årene etter 1978 til levende vitenskapsmenn og artister for ”arbeid i menneskehetens interesse og arbeid for vennlige forbindelser mellom mennesker, uavhengig av nasjonalitet, rase, farge, religion, kjønn eller politiske meninger.”

Prisen blir delt ut av Wolf Foundation, og den israelske undervisningsministeren er vanligvis medlem av juryen. Wolf Foundation ble stiftet av en tyskfødt cubansk ambassadør til Israel, Ricardo Wolf. Den er delt inn i seks områder: landbruk, matematikk, medisin, fysikk og kunst. Kunstprisen roterer mellom arkitektur, musikk, maling og skulptur. Innen fysikk og kjemi er prisen ofte regnet for å være den mest prestisjetunge prisen i verden etter Nobelprisen.

28 tidligere vinnere av Wolf Prisen har senere også mottatt Nobelpriser.