Ein Gedi Half Marathon er blitt en årlig begivenhet i Israel. I år arrangeres det for 27. gang 20.februar, og tilbyr en stor blanding av ulike arrangementer for alle som liker å bevege seg utendørs, i alle aldre. Barn fra seks til 14 år kan delta i en to kilometer lang konkurranse, mens voksne kan velge mellom  den tradisjonelle halvmaratonen, som arrangeres både for syklister og for de som foretrekker å bruke beina, og en 10 km lang løpetur. Alle arrangementene starter fra den velkjente kibbutzen ved Dødehavet, Ein Gedi, og følger en rute langs Dødehavet til Masada og tilbake. Alle deltakerne tilbys en gratis behandling med spa, på Ein Gedi, når løpet et unnagjort.  Dødehavet ligger 400 meter under havet og er det laveste stedet på jorden. Det regnes for å være et gunstig sted for å løpe fordi den tørre og krystallklare luften inneholder mer oxygen (23 prosent) enn noe annet sted på jordkloden. Og slik så det ut da løpet gikk av stabelen i 2008: httpv://www.youtube.com/watch?v=97rtYdy8px4&feature=player_embedded#

Israel_maraton_dødehavetEin Gedi Half Marathon er blitt en årlig begivenhet i Israel. I år arrangeres det for 27. gang 20.februar, og tilbyr en stor blanding av ulike arrangementer for alle som liker å bevege seg utendørs, i alle aldre. Barn fra seks til 14 år kan delta i en to kilometer lang konkurranse, mens voksne kan velge mellom  den tradisjonelle halvmaratonen, som arrangeres både for syklister og for de som foretrekker å bruke beina, og en 10 km lang løpetur.

Alle arrangementene starter fra den velkjente kibbutzen ved Dødehavet, Ein Gedi, og følger en rute langs Dødehavet til Masada og tilbake. Alle deltakerne tilbys en gratis behandling med spa, på Ein Gedi, når løpet et unnagjort. 

Dødehavet ligger 400 meter under havet og er det laveste stedet på jorden. Det regnes for å være et gunstig sted for å løpe fordi den tørre og krystallklare luften inneholder mer oxygen (23 prosent) enn noe annet sted på jordkloden.

Og slik så det ut da løpet gikk av stabelen i 2008: