Den israelske filmen, Ajami, ble med blant de fem filmene som i dag ble nominert til Oscar som beste ikke-engelsk språklige film. Ajami ble i januar plukket ut blant de ni beste filmene, blant annet i konkurranse med den norske fimen om krigshelten Max Manus, som ikke nådde opp. Nå gjenstår det kun fem filmer, og Israel har gode muligheter til å få en Oscar-vinner. Suksessen for Ajami følger etter et år med stor internasjonal suksess for israelsk film. I november vant Haim Tabakmans film ”Eyes Wide Open” hovedprisen på ”MedFilm Festival” i Roma, og den 18 år gamle høyskolestudenten Omer Zigdon vant en kortfilmkonkurranse arrangert av Nextv Entertainment. Den største seieren for israelsk filmindustri  i fjor stod nok likevel regissøren Samuel Maoz for. Hans film ”Libanon” vant førsteprisen under filmfestivalen i Venezia. Den israelske produsenten Israeli Yoav Shamir vant en pris for sin dokumentar ”Defamation”, et blikk på antisemittisme rundt om i verden, under filmfestivalen i London. En annen israelsk vinner under samme festivalen var nettopp spillefilmen Ajami, som er produsert av den palestinske regissøren Scandar Copti og den jødiske imregissøren Yaron Shani. Den er laget i et blandet jødisk-arabisk distrikt i Jaffa. Nå kan denne filmen toppe den israelske filmsuksessen fra ifjor med å vinne en Oscarpris. Her kan du se bilder fra filmen. VG: Oscar-favoritt VG: Beste filmåpning noensinne VG: Øker favorittstempelet VG: Jeg vinner ikke Oscar VG: Dårlig film VG: Krevende filminnspilling VG: Musikal av "American Psycho" VG: God film om Mandela VG: Stallone kan komme på Grand Prix VG: Tror ikke på seier TV2: Ble han lurt igjen TV2: Se filmene her VG: Bredde i nominasjonen TV2: Norsk Oscarnominasjon TV2: Avatar skaper duell TV2: Disse kvinnene kriger om statuetten VG: Kan gjøre Oscarkupp VG: Her er de Oscarnominerte

ajami2Den israelske filmen, Ajami, ble med blant de fem filmene som i dag ble nominert til Oscar som beste ikke-engelsk språklige film. Ajami ble i januar plukket ut blant de ni beste filmene, blant annet i konkurranse med den norske fimen om krigshelten Max Manus, som ikke nådde opp. Nå gjenstår det kun fem filmer, og Israel har gode muligheter til å få en Oscar-vinner.

Suksessen for Ajami følger etter et år med stor internasjonal suksess for israelsk film. I november vant Haim Tabakmans film ”Eyes Wide Open” hovedprisen på ”MedFilm Festival” i Roma, og den 18 år gamle høyskolestudenten Omer Zigdon vant en kortfilmkonkurranse arrangert av Nextv Entertainment. Den største seieren for israelsk filmindustri  i fjor stod nok likevel regissøren Samuel Maoz for. Hans film ”Libanon” vant førsteprisen under filmfestivalen i Venezia.

Den israelske produsenten Israeli Yoav Shamir vant en pris for sin dokumentar ”Defamation”, et blikk på antisemittisme rundt om i verden, under filmfestivalen i London. En annen israelsk vinner under samme festivalen var nettopp spillefilmen Ajami, som er produsert av den palestinske regissøren Scandar Copti og den jødiske imregissøren Yaron Shani. Den er laget i et blandet jødisk-arabisk distrikt i Jaffa. Nå kan denne filmen toppe den israelske filmsuksessen fra ifjor med å vinne en Oscarpris.

Her kan du se bilder fra filmen.

VG: Oscar-favoritt

VG: Beste filmåpning noensinne

VG: Øker favorittstempelet

VG: Jeg vinner ikke Oscar

VG: Dårlig film

VG: Krevende filminnspilling

VG: Musikal av “American Psycho

VG: God film om Mandela

VG: Stallone kan komme på Grand Prix

VG: Tror ikke på seier

TV2: Ble han lurt igjen

TV2: Se filmene her

VG: Bredde i nominasjonen

TV2: Norsk Oscarnominasjon

TV2: Avatar skaper duell

TV2: Disse kvinnene kriger om statuetten

VG: Kan gjøre Oscarkupp

VG: Her er de Oscarnominerte