Er hummus en israelsk eller en libanesisk nasjonalrett, og hvilket land kan lage den største hummusen og dermed holde rekorden i Guiness Rekordbok? Hummus-krigen mellom Israel og Libanon er i ferd med å trappes opp. Krigen ble sist trappet opp da ti jødiske og palestinske kokker for to uker siden  mikset sammen de kjente ingrediensene i hummus, kikkerter, sesampasta, hvitløk, olivenolje, og sitronjuice, og laget dobbelt så mye hummus på en gang som den tidligere rekorden, satt i Libanon i oktober. Nå sverger libaneserne hevn. Den libanesiske turistministeren, Fadi Abboud sier ifølge Ynet.news at hans land nå planlegger en aksjon til våren for å slå den israelske rekorden. Rekordforsøket vil bli holdt i Fatima Gate, som ligger nær grensen mellom Israel og Libanon. Den symbolske krigen blåste kraftig opp etter at israelske selskaper begynte å markedsføre hummus internasjonalt som en israelsk nasjonalrett. Forretningsfolk i Beirut ga uttrykk for deres ergrelse og leter nå etter en legal måte for å få hummus godkjent som en libanesisk oppfinnelse. Fadi  Abboud, som er president for organisasjonen for libanesiske industriledere, leder an i kampen og sier at han vurderer å saksøke Israel for å stanse den internasjonale markedsføringen av hummus som en israelsk rett. For å få akseptert hummus som et originalt libanesisk produkt må organisasjonen for industriledere samle inn dokumentasjon og bevis for det libanesiske kravet, skriver Ynet.news. Den libanesiske turistministeren og industrilederen innrømmer at det kommer til å bli en lang og hard kamp. Turistministeren sier at libaneserne ikke har noe imot at andre folk lager hummus, men at de må godta det faktum at hummus er en libanesisk rett. Han sier at han i det minste er oppmuntret av det faktum at israelerne innrømmer at hummus mer er en palestinsk enn en israelsk rett.

hummus3Er hummus en israelsk eller en libanesisk nasjonalrett, og hvilket land kan lage den største hummusen og dermed holde rekorden i Guiness Rekordbok? Hummus-krigen mellom Israel og Libanon er i ferd med å trappes opp.

Krigen ble sist trappet opp da ti jødiske og palestinske kokker for to uker siden  mikset sammen de kjente ingrediensene i hummus, kikkerter, sesampasta, hvitløk, olivenolje, og sitronjuice, og laget dobbelt så mye hummus på en gang som den tidligere rekorden, satt i Libanon i oktober.

Nå sverger libaneserne hevn. Den libanesiske turistministeren, Fadi Abboud sier ifølge Ynet.news at hans land nå planlegger en aksjon til våren for å slå den israelske rekorden. Rekordforsøket vil bli holdt i Fatima Gate, som ligger nær grensen mellom Israel og Libanon.

Den symbolske krigen blåste kraftig opp etter at israelske selskaper begynte å markedsføre hummus internasjonalt som en israelsk nasjonalrett. Forretningsfolk i Beirut ga uttrykk for deres ergrelse og leter nå etter en legal måte for å få hummus godkjent som en libanesisk oppfinnelse.

Fadi  Abboud, som er president for organisasjonen for libanesiske industriledere, leder an i kampen og sier at han vurderer å saksøke Israel for å stanse den internasjonale markedsføringen av hummus som en israelsk rett.

For å få akseptert hummus som et originalt libanesisk produkt må organisasjonen for industriledere samle inn dokumentasjon og bevis for det libanesiske kravet, skriver Ynet.news. Den libanesiske turistministeren og industrilederen innrømmer at det kommer til å bli en lang og hard kamp.

Turistministeren sier at libaneserne ikke har noe imot at andre folk lager hummus, men at de må godta det faktum at hummus er en libanesisk rett. Han sier at han i det minste er oppmuntret av det faktum at israelerne innrømmer at hummus mer er en palestinsk enn en israelsk rett.