I dag er det 65 siden de få konsentrasjonsleirfangene i Auschwitz-Birkenau som enda var i live ble satt fri. Frigjøringen av konsentrasjonsleiren har vært minnet over hele verden som Den Internasjonale Holocaustdagen.  I Oslo vil markeringen finne sted ved minnesmerket over deporterte norske jøder ved Akershuskaien, nederst i Kongens gate, kl. 15.00.  Der vil jødiske barn tenne fakler. Justisminister Knut Storberget vil tale, og det vil bli innlegg av generalsekretær i Dissimilis, Liv Bakke Kvinlog, Yvonne Savosnik fra Det Mosaiske Trossamfunn, og Thomas Christian Wyller, som representerer de politiske fangene. Det vil også bli sangfremføring av Gry-Lillian Nilsen fra Dissimilis. Etter utendørsmarkeringen vil det bli et innendørs arrangement i Fanehallen i Akershus Festning. Også de israelske lederne er på banen i dag for å minnes jødemordene under det tyske naziregimeet. Både Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, og president Shimon Peres i Europa. Netanyahu kom til Warzawa i går på et offisielt besøk, og la ned blomster ved et minnesmerke over ofrene fra Warzawagettoen. Shimon Peres møtte den tyske kansleren, og vil i dag ta del i minnehøytideligheten som markerer frigjøringen av konsentrasjonsleirfangene.

auschwitz3I dag er det 65 siden de få konsentrasjonsleirfangene i Auschwitz-Birkenau som enda var i live ble satt fri. Frigjøringen av konsentrasjonsleiren har vært minnet over hele verden som Den Internasjonale Holocaustdagen. 

I Oslo vil markeringen finne sted ved minnesmerket over deporterte norske jøder ved Akershuskaien, nederst i Kongens gate, kl. 15.00. 

Der vil jødiske barn tenne fakler. Justisminister Knut Storberget vil tale, og det vil bli innlegg av generalsekretær i Dissimilis, Liv Bakke Kvinlog, Yvonne Savosnik fra Det Mosaiske Trossamfunn, og Thomas Christian Wyller, som representerer de politiske fangene. Det vil også bli sangfremføring av Gry-Lillian Nilsen fra Dissimilis.

Etter utendørsmarkeringen vil det bli et innendørs arrangement i Fanehallen i Akershus Festning.

Også de israelske lederne er på banen i dag for å minnes jødemordene under det tyske naziregimeet. Både Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, og president Shimon Peres i Europa.

Netanyahu kom til Warzawa i går på et offisielt besøk, og la ned blomster ved et minnesmerke over ofrene fra Warzawagettoen. Shimon Peres møtte den tyske kansleren, og vil i dag ta del i minnehøytideligheten som markerer frigjøringen av konsentrasjonsleirfangene.