Det finnes mange analyser av Israels økonomiske suksess de siste årene.  I sin private blogg trekker informasjonssekretæren i den israelske ambassaden, Hildegunn Hansen, frem en en ny og oppsiktsvekkende analyse. Dr. Yossi Vardi, en av Israels første hi-tech-gründere, mener at kanskje den viktigste faktoren for økonomisk suksess er den jødiske mamma - the Jewish mother. Se på videosnutten under, hvor han forklarer den jødiskemamma-faktoren, og hvor han også peker på at Israel er et knøttlite land hvor alle kjenner alle, hvor man er meget resultatorientert, og hvor man "strives for excellence". Dette er faktorer Dr. Vardi peker på som viktige: httpv://www.youtube.com/watch?v=QZoh46DwtUY&feature=player_embedded

yossi_vardi2Det finnes mange analyser av Israels økonomiske suksess de siste årene.  I sin private blogg trekker informasjonssekretæren i den israelske ambassaden, Hildegunn Hansen, frem en en ny og oppsiktsvekkende analyse. Dr. Yossi Vardi, en av Israels første hi-tech-gründere, mener at kanskje den viktigste faktoren for økonomisk suksess er den jødiske mamma – the Jewish mother.

Se på videosnutten under, hvor han forklarer den jødiskemamma-faktoren, og hvor han også peker på at Israel er et knøttlite land hvor alle kjenner alle, hvor man er meget resultatorientert, og hvor man “strives for excellence”. Dette er faktorer Dr. Vardi peker på som viktige: