Det israelske teamet under ledelse av den israelske hæren var det første som var på plass i Haiti etter jordskjelvet og fikk satt opp et feltsykehus. Ifølge mange internasjonale medier var det israelske feltsykehuset det eneste som kunne gi adekvat livreddende hjelp med bruk av moderne teknologisk utstyr, som de øvrige sykehusene manglet. Nå har regjeringen på Haiti bestemt at det ikke lenger skal letes etter overlevende, og det er etablert tilstrekkelig med sykehus, spesielt etter at amerikanerne fikk fløyet inn moderne utstyr, til at israelerne mener at deres oppdrag er fullført og andre kan ta over. Det israelske feltsykehuset under ledelse avden israelske hæren (IDF) har behandlet mer enn 750 pasienter og foretatt ca 250 operasjoner. Samtidig har et team fra den israelske hjemmefronten reddet to personer ut av ruinene, og bistått andre team i suksessfulle redningsoperasjoner, skriver Ynet.news.  En israelsk politistyrke har også vært i Haiti og bidratt i identifiseringen av likene. Den reiste hjem i går. ”Vi kan summere opp med at vi hadde tre oppgaver: Redde liv, gi medisinsk assistanse, og representere Israel på en ærefull måte,” sa generalmajor General Yair Golan lørdag: ”Jeg tror vi gjennomførte alle oppgaven på en god måte. Selvsagt var vår assistanse en dråpe i havet i forhold til de endeløse menneskelige lidelsene i Haiti, men vi er like fullt glade for at vi har kunnet bidra med noe hjelp, tatt i betraktning den vanskelige situasjonen. Det ser ut til å ha vært den riktige tingen å gjøre på det riktige stedet til riktig tid.” Nøyaktig når israelerne vil trekke seg ut er enda ikke avgjort. Når teamet er hjemme i Israel vil offiserene som har vært ansvarlig for redningsaksjonen komme sammen for å evaluere innsatsene, og finne ut om noe kan gjøres bedre ved liknende situasjoner i fremtiden. Israels Røde Kors er også tilstedeværende på Haiti, og har samarbeidet med Norges Røde Kors. Her kan du se en video som viser hvordan det israelske redningsteamet fredag reddet en 22 år mann fra ruinene. VG: Overlevde i nesten en måned VG: Protester på Haiti VG: Sletter gjeld VG: Kvinnene i Haiti frykter voldtekter VG: Helikopter fra Haiti styrtet VG: Dødstallene stiger VG: Føler seg lurt av amerikanske misjonærer VG: Det står i Bibelen VG: 200 000 bekreftet døde VG: Mamma ga meg bort VG: Jeg er ikke foreldreløs VG: Prøver å finne foreldrene VG: Krangler om betaling VG: Dødstallene stiger i Haiti VG: Massevaksinerer overleverende VG: Pågrept med 33 barn TV2: USA stanser evakueringen VG: Smugler barn og menneskeorgan Vårt Land: Barn er blitt handelsvare i Haiti Vårt Land: Tenåringsjente funnet Vårt Land: 170 000 omkommet Vårt Land: Fadderbarn i god behold VG: Handel med barn i Haiti VG: 170 000 døde VG: Funnet etter 15 dager VG: Reddet etter to uker VG: Gjenforenes for Haiti VG: Hjelper Haiti med humor VG: Krabbet ut av ruinene VG: Gjør sterke inntrykk VG: Frykter 350 000 døde VG: Det kom noen tårer VG: Overlevde på øl og kjeks VG: Med kronprinsen på Haiti-konsert VG: Sinnene i kok hos leger i Haiti VG: Mistet nær slektning Vårt Land: USAs mektige TV-predikant Vårt Land: Gud passer på barna VG: Avfyrte skudd og brukte tåregass VG: Funnet etter 11 dager TV2: Mann funnet i live VG: Fant 84 åring VG: Farlig fremtid for Haiti VG: Norge er en pådriver

Israel_Haiti4Det israelske teamet under ledelse av den israelske hæren var det første som var på plass i Haiti etter jordskjelvet og fikk satt opp et feltsykehus. Ifølge mange internasjonale medier var det israelske feltsykehuset det eneste som kunne gi adekvat livreddende hjelp med bruk av moderne teknologisk utstyr, som de øvrige sykehusene manglet. Nå har regjeringen på Haiti bestemt at det ikke lenger skal letes etter overlevende, og det er etablert tilstrekkelig med sykehus, spesielt etter at amerikanerne fikk fløyet inn moderne utstyr, til at israelerne mener at deres oppdrag er fullført og andre kan ta over.

Det israelske feltsykehuset under ledelse avden israelske hæren (IDF) har behandlet mer enn 750 pasienter og foretatt ca 250 operasjoner. Samtidig har et team fra den israelske hjemmefronten reddet to personer ut av ruinene, og bistått andre team i suksessfulle redningsoperasjoner, skriver Ynet.news.  En israelsk politistyrke har også vært i Haiti og bidratt i identifiseringen av likene. Den reiste hjem i går.

”Vi kan summere opp med at vi hadde tre oppgaver: Redde liv, gi medisinsk assistanse, og representere Israel på en ærefull måte,” sa generalmajor General Yair Golan lørdag: ”Jeg tror vi gjennomførte alle oppgaven på en god måte. Selvsagt var vår assistanse en dråpe i havet i forhold til de endeløse menneskelige lidelsene i Haiti, men vi er like fullt glade for at vi har kunnet bidra med noe hjelp, tatt i betraktning den vanskelige situasjonen. Det ser ut til å ha vært den riktige tingen å gjøre på det riktige stedet til riktig tid.”

Nøyaktig når israelerne vil trekke seg ut er enda ikke avgjort. Når teamet er hjemme i Israel vil offiserene som har vært ansvarlig for redningsaksjonen komme sammen for å evaluere innsatsene, og finne ut om noe kan gjøres bedre ved liknende situasjoner i fremtiden. Israels Røde Kors er også tilstedeværende på Haiti, og har samarbeidet med Norges Røde Kors.

Her kan du se en video som viser hvordan det israelske redningsteamet fredag reddet en 22 år mann fra ruinene.

VG: Overlevde i nesten en måned

VG: Protester på Haiti

VG: Sletter gjeld

VG: Kvinnene i Haiti frykter voldtekter

VG: Helikopter fra Haiti styrtet

VG: Dødstallene stiger

VG: Føler seg lurt av amerikanske misjonærer

VG: Det står i Bibelen

VG: 200 000 bekreftet døde

VG: Mamma ga meg bort

VG: Jeg er ikke foreldreløs

VG: Prøver å finne foreldrene

VG: Krangler om betaling

VG: Dødstallene stiger i Haiti

VG: Massevaksinerer overleverende

VG: Pågrept med 33 barn

TV2: USA stanser evakueringen

VG: Smugler barn og menneskeorgan

Vårt Land: Barn er blitt handelsvare i Haiti

Vårt Land: Tenåringsjente funnet

Vårt Land: 170 000 omkommet

Vårt Land: Fadderbarn i god behold

VG: Handel med barn i Haiti

VG: 170 000 døde

VG: Funnet etter 15 dager

VG: Reddet etter to uker

VG: Gjenforenes for Haiti

VG: Hjelper Haiti med humor

VG: Krabbet ut av ruinene

VG: Gjør sterke inntrykk

VG: Frykter 350 000 døde

VG: Det kom noen tårer

VG: Overlevde på øl og kjeks

VG: Med kronprinsen på Haiti-konsert

VG: Sinnene i kok hos leger i Haiti

VG: Mistet nær slektning

Vårt Land: USAs mektige TV-predikant

Vårt Land: Gud passer på barna

VG: Avfyrte skudd og brukte tåregass

VG: Funnet etter 11 dager

TV2: Mann funnet i live

VG: Fant 84 åring

VG: Farlig fremtid for Haiti

VG: Norge er en pådriver