Mens flere av Norges fremste sangartister fremdeles kjemper om hvem som skal representere Norge i Melodi Grand Prix på hjemmebane, har Israel for lengst plukket ut sin kandidat. Allerede før jul ble det klart at landet vil la seg representere med superstjernen Harel Skaat. Han ble utplukket av en komité fra det israelske kringkastingsforbundet. Harel Skaat er 28 år gammel, fra Kfar Sava. Han ble førstegang kjent etter å ha vunnet et talentshow som kan sammenliknes med det norske X-Faktor, i 2004. Siden da har han deltatt i flere barnefestivaler og deltatt i en musikal basert på livet til Israels avdøde tidligere president Yitzhak Rabin. I 2006 ble han kåret til årets mannlige sanger i Israel av en større israelsk musikkanal, og kom ut med sitt første album. Hvilken sang Harel Skaat skal synge er imidlertid enda ikke klart. Det vil bli avgjort neste måned under et TV-program, der han vil synge fire utplukkede sanger som de israelske TV-seerne skal stemme over. I Moskva i fjor ble Israel representert med Noa og Mira Awad. De endte på 16 plass I finalen.  httpv://www.youtube.com/watch?v=k7UDPDGQAnI&feature=player_embedded httpv://www.youtube.com/watch?v=2VnAMQNeXHo&feature=player_embedded Og her er fjorårets israelske deltakere: httpv://www.youtube.com/watch?v=RN8B1xvCxI0&feature=player_embedded VG: Slik avgjøres Siste Sjanse VG: Fikk direkte billett til Siste sjansen VG: Rybak kan få pris VG: Hanne står bak superlåt VG: A1 og hjemmefavoritten sang seg til finalen VG: 50 år med Merlodi Grand Prix VG: Hjemmefavoritten glad VG: Redd for å snuble VG: Fornøyd med finaleplass

Israel_sanger_Harel_SkaatMens flere av Norges fremste sangartister fremdeles kjemper om hvem som skal representere Norge i Melodi Grand Prix på hjemmebane, har Israel for lengst plukket ut sin kandidat. Allerede før jul ble det klart at landet vil la seg representere med superstjernen Harel Skaat. Han ble utplukket av en komité fra det israelske kringkastingsforbundet.

Harel Skaat er 28 år gammel, fra Kfar Sava. Han ble førstegang kjent etter å ha vunnet et talentshow som kan sammenliknes med det norske X-Faktor, i 2004.

Siden da har han deltatt i flere barnefestivaler og deltatt i en musikal basert på livet til Israels avdøde tidligere president Yitzhak Rabin. I 2006 ble han kåret til årets mannlige sanger i Israel av en større israelsk musikkanal, og kom ut med sitt første album.

Hvilken sang Harel Skaat skal synge er imidlertid enda ikke klart. Det vil bli avgjort neste måned under et TV-program, der han vil synge fire utplukkede sanger som de israelske TV-seerne skal stemme over.

I Moskva i fjor ble Israel representert med Noa og Mira Awad. De endte på 16 plass I finalen. 

Og her er fjorårets israelske deltakere:

VG: Slik avgjøres Siste Sjanse

VG: Fikk direkte billett til Siste sjansen

VG: Rybak kan få pris

VG: Hanne står bak superlåt

VG: A1 og hjemmefavoritten sang seg til finalen

VG: 50 år med Merlodi Grand Prix

VG: Hjemmefavoritten glad

VG: Redd for å snuble

VG: Fornøyd med finaleplass