Av et utvalg på 4511 rødviner finnes kun en fra Israel i vinmonopolets liste. ”Man undres virkelig når de ulike land listes opp med navn - og som eneste land på listen finner Israel bortgjemt under "øvrig opprinnelse". Tilfeldig,” undres Svein O. Hauge, som har startet en gruppe på Facebook som krever flere israelsk viner på Polets lister. ”Ved henvendelser til Vinmonopolet om hvorfor de ikke fører flere typer israelsk vin får man til svar at etterspørselen er for liten. Ikke å undres over når den ene som forefinnes kun fåes ved bestilling og ventetid. Som kjent kjøper mange det de finner utstilt, og det blir en barriere når man må bestille og vente på produktet. Israel har mange viner av høy kvalitet, så hvis noen flere etterspør de må det gå an å få de i salg i Norge,” mener han. Vi har tidligere skrevet om  Golan Heights Winery, som er det eneste winery i verden som har vunnet ”The Grand Pix d`Honneur” ved Vinexpo i Bordeaux tre år på rad. Yarden, Gamla og Golan vinene har også vunnet to trofeer, femten gullmedaljer, tretti sølvmedaljer og tjue bronsemedaljer ved ”The International Wine and Spirit Competition” i London i løpet av de siste tretten årene. Av Israelske rødviner kan vi nevne Gamla Cabernet Sauvignon, hovedsakelig produsert av Cabernet Sauvignon druer tilsatt en smule Merlot og Cabernet Franc druer, som er dyrket i Galilea. Den har gjæret på ståltanker og lagret på franske eiketrefat i ett år. Vinen er fyldig med flott farge, delikat bouquet av friske bær, konsentrert fruktsmak med et streif av vanilje, eiketre og krydderurter, samt en lang og behagelig ettersmak, ifølge importøren, som også mener at det er en harmonisk vin som er særdeles velegnet til rødt kjøtt, vilt, krydrete pasta- og grillretter samt diverse oster. Vil vi ha den på Vinmonopolets lister, slik at den blir enklere å få tak i, er den eneste metoden å begynne å etterspørre den og andre israelske viner. Vil du vite mer om israelske viner kan du jo bestille ”Rogov's Guide to Israeli Wines 2010” på Amazon.com Her kan du høre historien om den israelske vinruten: httpv://www.youtube.com/watch?v=ksme3agRaSY&feature=related I dette innslaget fra CNN presenteres den israelske vinindustrien (og litt om fugler i tillegg): httpv://www.youtube.com/watch?v=AP7CQjqNyhs&feature=related Selv i Jerusalem produseres det viner: httpv://www.youtube.com/watch?v=GgUMXvLqL0A&feature=related "Thirsty Traveler" har produsert et program om israelsk vin, som du kan se nedenfor i fire episoder: httpv://www.youtube.com/watch?v=hmN4Y8HUByQ&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=0KoUnmpLH-M&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=lkxYdcTZsdQ&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=1YfCtby8zxk&feature=related

vin3Av et utvalg på 4511 rødviner finnes kun en fra Israel i vinmonopolets liste. ”Man undres virkelig når de ulike land listes opp med navn – og som eneste land på listen finner Israel bortgjemt under “øvrig opprinnelse”. Tilfeldig,” undres Svein O. Hauge, som har startet en gruppe på Facebook som krever flere israelsk viner på Polets lister.

”Ved henvendelser til Vinmonopolet om hvorfor de ikke fører flere typer israelsk vin får man til svar at etterspørselen er for liten. Ikke å undres over når den ene som forefinnes kun fåes ved bestilling og ventetid. Som kjent kjøper mange det de finner utstilt, og det blir en barriere når man må bestille og vente på produktet. Israel har mange viner av høy kvalitet, så hvis noen flere etterspør de må det gå an å få de i salg i Norge,” mener han.

Vi har tidligere skrevet om  Golan Heights Winery, som er det eneste winery i verden som har vunnet ”The Grand Pix d`Honneur” ved Vinexpo i Bordeaux tre år på rad. Yarden, Gamla og Golan vinene har også vunnet to trofeer, femten gullmedaljer, tretti sølvmedaljer og tjue bronsemedaljer ved ”The International Wine and Spirit Competition” i London i løpet av de siste tretten årene.

Av Israelske rødviner kan vi nevne Gamla Cabernet Sauvignon, hovedsakelig produsert av Cabernet Sauvignon druer tilsatt en smule Merlot og Cabernet Franc druer, som er dyrket i Galilea. Den har gjæret på ståltanker og lagret på franske eiketrefat i ett år.

Vinen er fyldig med flott farge, delikat bouquet av friske bær, konsentrert fruktsmak med et streif av vanilje, eiketre og krydderurter, samt en lang og behagelig ettersmak, ifølge importøren, som også mener at det er en harmonisk vin som er særdeles velegnet til rødt kjøtt, vilt, krydrete pasta- og grillretter samt diverse oster.

Vil vi ha den på Vinmonopolets lister, slik at den blir enklere å få tak i, er den eneste metoden å begynne å etterspørre den og andre israelske viner.

Vil du vite mer om israelske viner kan du jo bestille ”Rogov’s Guide to Israeli Wines 2010” på Amazon.com

Her kan du høre historien om den israelske vinruten:

I dette innslaget fra CNN presenteres den israelske vinindustrien (og litt om fugler i tillegg):

Selv i Jerusalem produseres det viner:

“Thirsty Traveler” har produsert et program om israelsk vin, som du kan se nedenfor i fire episoder: