En delegasjon fra Israels Røde Kors,  Magen David Adom, reiser i dag til Haiti der de vil slutte seg et team fra det norske Røde Kors, skriver den israelske avisen Ynet.news. Det medisinske teamet fra Israel er forventet å være i Haiti i tre uker. Et team under ledelse fra den israelske hærens hjemmefronts kommando, er i full gang med å behandle pasienter på et feltsykehus, og har allerede foretatt to operasjoner.  Teamet var fremme i Haiti fredag, og fikk satt opp sykehuset i løpet av åtte timer, tolv timer raskere enn planlagt. I løpet av de fire første timene sykehuset var operativt ble det behandlet 55 personer, melder den israelske hæren. Sykehuset ble satt opp på en fotballstadium i Port-au-Prince. Samtidig startet leteaksjonen etter overlevende i det ødelagt FN-hovedkvarteret, blant annet med hjelp av hunder. Det kan en 58 år gammel skatterevisor, Gilles, være glad for. Han var den første som ble reddet av israelerne, skriv Ynet.News. Han ble funnet etter 120 timer under ruinene.  Lokale innbyggere ropte ”Vi elsker Israel”, mens han ble båret ut, skriver avisen. Giiles sendte tekstmeldinger og signaliserte at han var i live, ved hjelp av sin mobiltelefon. Da israelerne kom på stedet fant de utstyr som var lagt igjen fra andre redningsteam, som hadde lett i området uten å oppdage Gilles.  Redningsmannskapene måtte bryte ned en mur, og fant deretter Gilles sittende fast i ruinene. De startet den medisinske behandlingen øyeblikkelig, samtidig med at de arbeidet med å få ham løs, fra ruinene, sier major Zohar Moshe til Ynet.News. Israel har satt opp tre redningsteam, alle under kommando fra hærens hjemmefrontsavdeling, og inkluderer en redningsoffiser, sikkerhetsoffiser, og en avdeling som er eksperter på å bruke hunder i redningsarbeid for å finne overlevende, skriver den israelske hæren på sin hjemmeside. Israel har også sendt mat og nødhjelp, som er kommet frem til Haitis hovedstad. Vårt Land: Overlevende i gudstjeneste Vårt Land: Bønn og sang i knust katedral Vårt Land: Massegravene fylles VG: Børge Brende i Haiti VG: Skjøt plyndrer i hodet VG: Kan eksplodere VG: Finner fremdeles overlevende VG: Stanken røper skjulte lik VG: Anarki VG: Her reddes 11-åring VG: Den verste katastrofen VG: Plyndrere med kniv VG: Mirakeljente reddet VG: Øker pengehjelpen VG: Mistet mamma VG: Flyktet i panikk VG: Komikere stiller opp TV2": Nyy etterskjelv VG: Slik forteller du barna om katastrofen TV2: Anarki og kaos TV2: Bush og Clinton lover støtte Vårt Land: Desperat slåssing om mat Vårt Land: Fortvilelse og død Vårt Land: Norge øker innsatsen Vårt Land: Pat Robertson om Haiti VG: Begynner å bli desperate VG: Stor norsk giverglede TV2: Gjenforent med moren Vårt Land: Gud, jeg klarer ikke dette mer Vårt Land: Dumpet lik i massegraver Vårt Land: Stor giverglede VG: Overlevende sover side om side med døde Vårt Land: Robertson får kritikk VG: Fikk ikke lande VG: Advarer mot svindlere VG: Synger for jordskjelvofre VG: Verden trenger vår hjelp VG: Se ødeleggelsen fra verdensrommet VG Lovløse tilstander VG: Vil hjelpe Haiti VG: Ingen økt norsk støtte VG: Reiser til jordskjelvområdet VG: Det bare begynte å riste et enormt VG: Hundretusener fryktet omkommet VG: En håndfull nordmenn er på Haiti VG: FN-sjef drept i jordskjelvet VG: Presidenten måtte tråkke over døde mennesker VG: Obama: Hjerteskjærende VG: Rystende scener  VG: Desperat kamp VG: Brann hindret redningsarbeide VG: Det siste vi trengte TV2: Tre millioner kan være berørt Vårt Land: Korrupsjon forverrer jordskjelvet Vårt Land: Start innsamling Vårt Land: Paven ber verden be Vårt Land: Lider med barna Vårt Land: Barn hardt rammet Vårt Land: Graver med hendene Vårt Land: Ingen nordmenn savnet Vårt Land: 200 savnet etter hotellkollaps

Israel_Haiti2En delegasjon fra Israels Røde Kors,  Magen David Adom, reiser i dag til Haiti der de vil slutte seg et team fra det norske Røde Kors, skriver den israelske avisen Ynet.news. Det medisinske teamet fra Israel er forventet å være i Haiti i tre uker.

Et team under ledelse fra den israelske hærens hjemmefronts kommando, er i full gang med å behandle pasienter på et feltsykehus, og har allerede foretatt to operasjoner.  Teamet var fremme i Haiti fredag, og fikk satt opp sykehuset i løpet av åtte timer, tolv timer raskere enn planlagt.

I løpet av de fire første timene sykehuset var operativt ble det behandlet 55 personer, melder den israelske hæren. Sykehuset ble satt opp på en fotballstadium i Port-au-Prince.

Samtidig startet leteaksjonen etter overlevende i det ødelagt FN-hovedkvarteret, blant annet med hjelp av hunder. Det kan en 58 år gammel skatterevisor, Gilles, være glad for. Han var den første som ble reddet av israelerne, skriv Ynet.News. Han ble funnet etter 120 timer under ruinene.  Lokale innbyggere ropte ”Vi elsker Israel”, mens han ble båret ut, skriver avisen.

Giiles sendte tekstmeldinger og signaliserte at han var i live, ved hjelp av sin mobiltelefon. Da israelerne kom på stedet fant de utstyr som var lagt igjen fra andre redningsteam, som hadde lett i området uten å oppdage Gilles.

 Redningsmannskapene måtte bryte ned en mur, og fant deretter Gilles sittende fast i ruinene. De startet den medisinske behandlingen øyeblikkelig, samtidig med at de arbeidet med å få ham løs, fra ruinene, sier major Zohar Moshe til Ynet.News.

Israel har satt opp tre redningsteam, alle under kommando fra hærens hjemmefrontsavdeling, og inkluderer en redningsoffiser, sikkerhetsoffiser, og en avdeling som er eksperter på å bruke hunder i redningsarbeid for å finne overlevende, skriver den israelske hæren på sin hjemmeside.

Israel har også sendt mat og nødhjelp, som er kommet frem til Haitis hovedstad.

Vårt Land: Overlevende i gudstjeneste

Vårt Land: Bønn og sang i knust katedral

Vårt Land: Massegravene fylles

VG: Børge Brende i Haiti

VG: Skjøt plyndrer i hodet

VG: Kan eksplodere

VG: Finner fremdeles overlevende

VG: Stanken røper skjulte lik

VG: Anarki

VG: Her reddes 11-åring

VG: Den verste katastrofen

VG: Plyndrere med kniv

VG: Mirakeljente reddet

VG: Øker pengehjelpen

VG: Mistet mamma

VG: Flyktet i panikk

VG: Komikere stiller opp

TV2″: Nyy etterskjelv

VG: Slik forteller du barna om katastrofen

TV2: Anarki og kaos

TV2: Bush og Clinton lover støtte

Vårt Land: Desperat slåssing om mat

Vårt Land: Fortvilelse og død

Vårt Land: Norge øker innsatsen

Vårt Land: Pat Robertson om Haiti

VG: Begynner å bli desperate

VG: Stor norsk giverglede

TV2: Gjenforent med moren

Vårt Land: Gud, jeg klarer ikke dette mer

Vårt Land: Dumpet lik i massegraver

Vårt Land: Stor giverglede

VG: Overlevende sover side om side med døde

Vårt Land: Robertson får kritikk

VG: Fikk ikke lande

VG: Advarer mot svindlere

VG: Synger for jordskjelvofre

VG: Verden trenger vår hjelp

VG: Se ødeleggelsen fra verdensrommet

VG Lovløse tilstander

VG: Vil hjelpe Haiti

VG: Ingen økt norsk støtte

VG: Reiser til jordskjelvområdet

VG: Det bare begynte å riste et enormt

VG: Hundretusener fryktet omkommet

VG: En håndfull nordmenn er på Haiti

VG: FN-sjef drept i jordskjelvet

VG: Presidenten måtte tråkke over døde mennesker

VG: Obama: Hjerteskjærende

VG: Rystende scener

 VG: Desperat kamp

VG: Brann hindret redningsarbeide

VG: Det siste vi trengte

TV2: Tre millioner kan være berørt

Vårt Land: Korrupsjon forverrer jordskjelvet

Vårt Land: Start innsamling

Vårt Land: Paven ber verden be

Vårt Land: Lider med barna

Vårt Land: Barn hardt rammet

Vårt Land: Graver med hendene

Vårt Land: Ingen nordmenn savnet

Vårt Land: 200 savnet etter hotellkollaps