Både det private og det offentlige Israel trør nå til for å hjelpe befolkningen på Haiti etter gårsdagens tragiske jordskjelv. Den Israel baserte humanitære organisasjonen IsraAID planlegger å sende et lete- og redningsteam på 12 medlemmer til øyen, bestående av medisinsk personell og psykologer som er eksperter å bearbeide traumatisk opplevelser, skriver Israel National News.  Også det offisielle Israel har handlet lynraskt. Allerede i dag dro et team, blant annet bestående av representanter fra utenriksdepartementet, og medisinsk personell fra den israelske hæren, til Haiti for å hjelpe til med nødsarbeidet. Både det israelske utenriksdepartementet, justisdepartementet og statsministerens kontor er i fullt arbeid med å koordinere effektive hjelpetiltak, skriver Jerusalem Post. IsraAID er en paraplyorganisasjon som består av jødiske og israelske lete- og redningsgrupper, som driver med en verdensomspennende hjelp til folk i nød, uavhengig av rase, religion, eller nasjonalitet. Organisasjonen ble stiftet i 2001 og består av mer enn 35 hjelpeorganisasjoner, ungdomsbevegelser, solidaritetsbevegelser, og vennskapsforbund. De har et stort apparat å spille på når de nå trør til for å hjelpe befolkningen på Haiti. Det offisielle israelske teamet ledes av Daniel Saban, som er leder for utenriksdepartementets Latin Amerika avdeling. Han har med seg medlemmer fra IDFs lete og redningsavdeling. Planen er å sette opp et feltsykehus. Brigadegeneral Shalom Ben Aryeh, sier til Jerusalem Post at avdelingen består av 50 offiserer fra hæren som er spesialtrent i redningsoperasjoner og i å gi medisinsk behandling.  Ut fra erfaringer fra liknende situasjoner sier brigadegeneralen  at de aller første dagene er de mest kritiske når det gjelder å finne overlevende gjemt i ruinene. Statsminister Benjamin Netanyahu har instruert forsvarsdepartementet til å reagere umiddelbart, og til å sende hjelp ti Haiti, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor. En ekspertgruppe i å sy sammen hjelp slik at den passer til behovene, er på vei til Miami og skal derfra reise videre til Haiti. Samtidig har den israelske ambassadøren i nabolandet Den Dominikanske Republikken, blitt beordret til å reise til Haiti i sin tjenestebil, og til å rapportere om situasjonen. Den nasjonale sikkerhetsministeren i Israel, Yitzhak Aharonovitch, har beordret israelsk politi til å klargjøre styrker som i første omgang vil hjelpe til med identifisering av ofre, og deretter bidra til å opprettholde lov og orden, i samarbeid med myndighetene på Haiti. VG: Begynner å bli desperate VG: Stor norsk giverglede TV2: Gjenforent med moren Vårt Land: Gud, jeg klarer ikke dette mer Vårt Land: Dumpet lik i massegraver Vårt Land: Stor giverglede VG: Overlevende sover side om side med døde Vårt Land: Robertson får kritikk VG: Fikk ikke lande VG: Advarer mot svindlere VG: Synger for jordskjelvofre VG: Verden trenger vår hjelp VG: Se ødeleggelsen fra verdensrommet VG Lovløse tilstander VG: Vil hjelpe Haiti VG: Ingen økt norsk støtte VG: Reiser til jordskjelvområdet VG: Det bare begynte å riste et enormt VG: Hundretusener fryktet omkommet VG: En håndfull nordmenn er på Haiti VG: FN-sjef drept i jordskjelvet VG: Presidenten måtte tråkke over døde mennesker VG: Obama: Hjerteskjærende VG: Rystende scener  VG: Desperat kamp VG: Brann hindret redningsarbeide VG: Det siste vi trengte TV2: Tre millioner kan være berørt Vårt Land: Korrupsjon forverrer jordskjelvet Vårt Land: Start innsamling Vårt Land: Paven ber verden be Vårt Land: Lider med barna Vårt Land: Barn hardt rammet Vårt Land: Graver med hendene Vårt Land: Ingen nordmenn savnet Vårt Land: 200 savnet etter hotellkollaps

Haiti2Både det private og det offentlige Israel trør nå til for å hjelpe befolkningen på Haiti etter gårsdagens tragiske jordskjelv. Den Israel baserte humanitære organisasjonen IsraAID planlegger å sende et lete- og redningsteam på 12 medlemmer til øyen, bestående av medisinsk personell og psykologer som er eksperter å bearbeide traumatisk opplevelser, skriver Israel National News. 

Også det offisielle Israel har handlet lynraskt. Allerede i dag dro et team, blant annet bestående av representanter fra utenriksdepartementet, og medisinsk personell fra den israelske hæren, til Haiti for å hjelpe til med nødsarbeidet. Både det israelske utenriksdepartementet, justisdepartementet og statsministerens kontor er i fullt arbeid med å koordinere effektive hjelpetiltak, skriver Jerusalem Post.

IsraAID er en paraplyorganisasjon som består av jødiske og israelske lete- og redningsgrupper, som driver med en verdensomspennende hjelp til folk i nød, uavhengig av rase, religion, eller nasjonalitet. Organisasjonen ble stiftet i 2001 og består av mer enn 35 hjelpeorganisasjoner, ungdomsbevegelser, solidaritetsbevegelser, og vennskapsforbund. De har et stort apparat å spille på når de nå trør til for å hjelpe befolkningen på Haiti.

Det offisielle israelske teamet ledes av Daniel Saban, som er leder for utenriksdepartementets Latin Amerika avdeling. Han har med seg medlemmer fra IDFs lete og redningsavdeling. Planen er å sette opp et feltsykehus. Brigadegeneral Shalom Ben Aryeh, sier til Jerusalem Post at avdelingen består av 50 offiserer fra hæren som er spesialtrent i redningsoperasjoner og i å gi medisinsk behandling. 

Ut fra erfaringer fra liknende situasjoner sier brigadegeneralen  at de aller første dagene er de mest kritiske når det gjelder å finne overlevende gjemt i ruinene.

Statsminister Benjamin Netanyahu har instruert forsvarsdepartementet til å reagere umiddelbart, og til å sende hjelp ti Haiti, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor. En ekspertgruppe i å sy sammen hjelp slik at den passer til behovene, er på vei til Miami og skal derfra reise videre til Haiti. Samtidig har den israelske ambassadøren i nabolandet Den Dominikanske Republikken, blitt beordret til å reise til Haiti i sin tjenestebil, og til å rapportere om situasjonen.

Den nasjonale sikkerhetsministeren i Israel, Yitzhak Aharonovitch, har beordret israelsk politi til å klargjøre styrker som i første omgang vil hjelpe til med identifisering av ofre, og deretter bidra til å opprettholde lov og orden, i samarbeid med myndighetene på Haiti.

VG: Begynner å bli desperate

VG: Stor norsk giverglede

TV2: Gjenforent med moren

Vårt Land: Gud, jeg klarer ikke dette mer

Vårt Land: Dumpet lik i massegraver

Vårt Land: Stor giverglede

VG: Overlevende sover side om side med døde

Vårt Land: Robertson får kritikk

VG: Fikk ikke lande

VG: Advarer mot svindlere

VG: Synger for jordskjelvofre

VG: Verden trenger vår hjelp

VG: Se ødeleggelsen fra verdensrommet

VG Lovløse tilstander

VG: Vil hjelpe Haiti

VG: Ingen økt norsk støtte

VG: Reiser til jordskjelvområdet

VG: Det bare begynte å riste et enormt

VG: Hundretusener fryktet omkommet

VG: En håndfull nordmenn er på Haiti

VG: FN-sjef drept i jordskjelvet

VG: Presidenten måtte tråkke over døde mennesker

VG: Obama: Hjerteskjærende

VG: Rystende scener

 VG: Desperat kamp

VG: Brann hindret redningsarbeide

VG: Det siste vi trengte

TV2: Tre millioner kan være berørt

Vårt Land: Korrupsjon forverrer jordskjelvet

Vårt Land: Start innsamling

Vårt Land: Paven ber verden be

Vårt Land: Lider med barna

Vårt Land: Barn hardt rammet

Vårt Land: Graver med hendene

Vårt Land: Ingen nordmenn savnet

Vårt Land: 200 savnet etter hotellkollaps