Ben Gurion flyplassen i Tel Aviv er sannsynligvis verdens tryggeste.  Bagasjen din blir grundig kontrollert, men det er skjelden du trenger ta av deg belte eller sko, og du blir ikke nektet å ta med en vinflaske i håndbagasjen. I stedet må du akseptere å svare på noen spørsmål om dine opplevelser i Israel til en sikkerhetskontrollør. Men de fleste av oss synes vel det bare er gøy å fortelle hva vi har opplevd i dette fantastiske landet, og for de fleste av passasjerene går utspørringene forholdsvis raskt. Er du norsk muslim tar det lengre tid. Israelerne er målrettet når de leter etter terrorister, og det kan føles som en diskriminering. Også ungdom blir utspurt grundigere enn eldre europeiske forretningsfolk. Å kontrollere folks hjerner i stedet for deres sko, har gitt suksess, og resultert i at vi alle kan føle oss trygge på flyplassen og ombord i flyet. I alle fall dersom det tilhører flyselskapet El Al, som i motsetning til SAS har væpnede vakter i flyet. "Dersom du sier at du har våpen og flyet er kapret," vil du være død i løpet av noen sekunder, sier en israelsk tjenestemann i dette nyhetsinnslaget fra Wall Street Journal. Så spøk ikke med alvorlige saker som terror. Da er du tryggere enn noen annet sted, når du flyr med El Al. En interessant reportasje om flysikkerheten i Israel kan du se her.

Israel_flyBen Gurion flyplassen i Tel Aviv er sannsynligvis verdens tryggeste.  Bagasjen din blir grundig kontrollert, men det er skjelden du trenger ta av deg belte eller sko, og du blir ikke nektet å ta med en vinflaske i håndbagasjen. I stedet må du akseptere å svare på noen spørsmål om dine opplevelser i Israel til en sikkerhetskontrollør. Men de fleste av oss synes vel det bare er gøy å fortelle hva vi har opplevd i dette fantastiske landet, og for de fleste av passasjerene går utspørringene forholdsvis raskt.

Er du norsk muslim tar det lengre tid. Israelerne er målrettet når de leter etter terrorister, og det kan føles som en diskriminering. Også ungdom blir utspurt grundigere enn eldre europeiske forretningsfolk. Å kontrollere folks hjerner i stedet for deres sko, har gitt suksess, og resultert i at vi alle kan føle oss trygge på flyplassen og ombord i flyet.

I alle fall dersom det tilhører flyselskapet El Al, som i motsetning til SAS har væpnede vakter i flyet. “Dersom du sier at du har våpen og flyet er kapret,” vil du være død i løpet av noen sekunder, sier en israelsk tjenestemann i dette nyhetsinnslaget fra Wall Street Journal. Så spøk ikke med alvorlige saker som terror. Da er du tryggere enn noen annet sted, når du flyr med El Al.

En interessant reportasje om flysikkerheten i Israel kan du se her.