En israelsk skulptør, Yael Erlichman, har vunnet ”President Award”, som er førsteprisen i den store internasjonale kunstutstillingen som årlig finner sted i Firenze, kalt  ”Florence Biennale international contemporary art exhibition”, og er dermed hedret som en av verdens mest fremragende kunstnere i fjoråret.  800 artister fra 76 land deltok i utstillingen på det gamle rennesansefortet  Fortezza da Basso, der det ble stilt ut 2500 arbeider. Erlichman deltok i 2009 på en lang rekke viktige utstillinger rundt om i verden, inkludert i Canada, Nederland og USA. I Firenze presenterte hun et utvalg på fire bronseskulpturer. ”Det var en stor overraskelse, fordi det var et svært kvalifisert dommerpanel,” sa hun etter å ha mottatt hedersprisen, ”men først og fremst var det en stor glede.”  Også tre andre israelere deltok på utstillingen, deriblant Yael Kaplan, som fikk femteplassen i kategorien ”fotografier”. Utstillerne var plukket ut av et internasjonalt panel av dommere. En av de viktigste målene for Florence Biennale, som har vært holdt siden 2001, er å jobbe for ”en dialog mellom sivilisasjoner”.

Yael_Erlichmaqn_skulptørEn israelsk skulptør, Yael Erlichman, har vunnet ”President Award”, som er førsteprisen i den store internasjonale kunstutstillingen som årlig finner sted i Firenze, kalt  ”Florence Biennale international contemporary art exhibition”, og er dermed hedret som en av verdens mest fremragende kunstnere i fjoråret. 

800 artister fra 76 land deltok i utstillingen på det gamle rennesansefortet  Fortezza da Basso, der det ble stilt ut 2500 arbeider. Erlichman deltok i 2009 på en lang rekke viktige utstillinger rundt om i verden, inkludert i Canada, Nederland og USA. I Firenze presenterte hun et utvalg på fire bronseskulpturer.

skulptur”Det var en stor overraskelse, fordi det var et svært kvalifisert dommerpanel,” sa hun etter å ha mottatt hedersprisen, ”men først og fremst var det en stor glede.”  Også tre andre israelere deltok på utstillingen, deriblant Yael Kaplan, som fikk femteplassen i kategorien ”fotografier”. Utstillerne var plukket ut av et internasjonalt panel av dommere.

En av de viktigste målene for Florence Biennale, som har vært holdt siden 2001, er å jobbe for ”en dialog mellom sivilisasjoner”.