Drømmen om å gjøre sjøvann om til drikkevann i en skala som kan løse mye av verdens vannproblemer, kommer stadig nærmere. Takket være israelsk teknologi. Et nytt avsaltingsanlegg for vann er nå i ferd med å bli tatt I bruk i Hadera. Anlegget er godkjent av Helsedepartementet og skal avsalte sjøvann for det nasjonale israelske vannselskapet Mekorot.  Avsaltingsanlegget i Hadera er regnet for å være det største i verden. Eksperter har den siste tiden holdt grundige tester for å forsikre seg om vannets kvalitet, og Helsedepartementet sier nå at det avsaltede vannet imøtekommer de israelske kravene til rent drikkevann. En talsmann for vannselskapet, Uri Shani, bekreftet suksessen under et ”Grønn økonomi”- konferanse i Petah Tikva forrige uke, med både den israelske infrastrukturministeren Uzi Landau og miljøvernministeren, Gilad Erdan, til stede. Anlegget er ventet å være i full drift i slutten av måneden. I fremtiden vil avsaltingsanlegget kunne avsalte 127 millioner kubikkmeter med vann hvert år.  Det finnes fra før to avsaltingsanlegg for vann i Israel, i Ashkelon og i Palmachim. Når de tre anleggene når full kapasitet vil de kunne håndtere en vannmengde på 200 million kubikkmeter årlig. Det nye anlegget vil gjøre vannforsyningen i Israel mer stabil i fremtiden.

Israel_vannavsaltingsanleggDrømmen om å gjøre sjøvann om til drikkevann i en skala som kan løse mye av verdens vannproblemer, kommer stadig nærmere. Takket være israelsk teknologi.

Et nytt avsaltingsanlegg for vann er nå i ferd med å bli tatt I bruk i Hadera. Anlegget er godkjent av Helsedepartementet og skal avsalte sjøvann for det nasjonale israelske vannselskapet Mekorot.  Avsaltingsanlegget i Hadera er regnet for å være det største i verden.

Eksperter har den siste tiden holdt grundige tester for å forsikre seg om vannets kvalitet, og Helsedepartementet sier nå at det avsaltede vannet imøtekommer de israelske kravene til rent drikkevann.

En talsmann for vannselskapet, Uri Shani, bekreftet suksessen under et ”Grønn økonomi”- konferanse i Petah Tikva forrige uke, med både den israelske infrastrukturministeren Uzi Landau og miljøvernministeren, Gilad Erdan, til stede. Anlegget er ventet å være i full drift i slutten av måneden.

I fremtiden vil avsaltingsanlegget kunne avsalte 127 millioner kubikkmeter med vann hvert år.  Det finnes fra før to avsaltingsanlegg for vann i Israel, i Ashkelon og i Palmachim. Når de tre anleggene når full kapasitet vil de kunne håndtere en vannmengde på 200 million kubikkmeter årlig. Det nye anlegget vil gjøre vannforsyningen i Israel mer stabil i fremtiden.