Kanskje var det årets tabbe innen internasjonal idrettsdiplomati. I alle fall var det noen iranske idrettsbyråkrater som raskt fikk kalde føtter. Men nyttår fikk det israelske fotballforbundet en hyggelig melding. En nyttårshilsen med ønske om alt godt, fra det iranske fotballforbundet. Var vi på vei mot en bedre verden? Dessverre ikke, viste det seg. Tonen var likevel ikke blitt vennligere. Det hjalp ikke at det israelske fotballforbundet umiddelbart sendte en hilsen tilbake og ønsket godt nytt år til ”det gode folket i Iran”. Direktøren for utenriksavdelingen i den islamske republikkens fotballforbund sier at det ikke var meningen å sende nyttårshilsen til den israelske motparten, skriver Ynet.news. Dementiet kom via radiostasjonen til den israelske hæren, Army Radio. ”Hilsningen ble sendt til alle land i verden,” svarte direktøren da den israelske radiostasjonen ringte, før han la til: ”Ringer du fra Israel? Jeg kan ikke snakke med deg. Det er en feiltakelse. Det er en feiltakelse” Hilsenen fra Iran ble mottatt av Amir Navon i det israelske forbundet. Sammen med talsmannen for fotballforbundet, Gil Levanoi,  ble det besluttet å sende en hyggelig hilsen tilbake. ”Vi la til et smil,” sier Levanoi til Ynet.news.

Israel_fotball2Kanskje var det årets tabbe innen internasjonal idrettsdiplomati. I alle fall var det noen iranske idrettsbyråkrater som raskt fikk kalde føtter. Men nyttår fikk det israelske fotballforbundet en hyggelig melding. En nyttårshilsen med ønske om alt godt, fra det iranske fotballforbundet.

Var vi på vei mot en bedre verden? Dessverre ikke, viste det seg. Tonen var likevel ikke blitt vennligere. Det hjalp ikke at det israelske fotballforbundet umiddelbart sendte en hilsen tilbake og ønsket godt nytt år til ”det gode folket i Iran”.
Direktøren for utenriksavdelingen i den islamske republikkens fotballforbund sier at det ikke var meningen å sende nyttårshilsen til den israelske motparten, skriver Ynet.news. Dementiet kom via radiostasjonen til den israelske hæren, Army Radio.

”Hilsningen ble sendt til alle land i verden,” svarte direktøren da den israelske radiostasjonen ringte, før han la til: ”Ringer du fra Israel? Jeg kan ikke snakke med deg. Det er en feiltakelse. Det er en feiltakelse”

Hilsenen fra Iran ble mottatt av Amir Navon i det israelske forbundet. Sammen med talsmannen for fotballforbundet, Gil Levanoi,  ble det besluttet å sende en hyggelig hilsen tilbake. ”Vi la til et smil,” sier Levanoi til Ynet.news.