Et israelsk oljeletingsselskap bekjentgjorde tidligere denne uken at det hadde funnet en betydelig mengde med olje og gass under boring nær byen Rosh Haayin. Givot Olam Oil Exploration Limited Partnership sa at det var målt 60 prosent gass under boringen, noe som indikerer det første funnet av olje og gass på landjorden i Israel. Selskapet sier at det er for tidlig å si noe om hvilken betydning funnet har for Israel.  Det vi bli klargjort i løpet av de neste månedene med boring hvorvidt funnet er drivverdig eller ikke. Givat Olam begynte boringen på feltet kalt Megged 5 like i nærheten av Rosh Haayin i juni. Selskapets aksjer steg med 123 prosent da funnet ble offentliggjort. Givot Olam Oil Exploration er ikke det eneste oljeselskapet som leter etter olje på den israelske landjorden. I 2000 etablerte en kristen amerikaner oljeselskapet Zion Oil & Gass for å lete etter olje, med Bibelen som kart: httpv://www.youtube.com/watch?v=6IItfblL5II&feature=related

Israel_oljeEt israelsk oljeletingsselskap bekjentgjorde tidligere denne uken at det hadde funnet en betydelig mengde med olje og gass under boring nær byen Rosh Haayin.

Givot Olam Oil Exploration Limited Partnership sa at det var målt 60 prosent gass under boringen, noe som indikerer det første funnet av olje og gass på landjorden i Israel. Selskapet sier at det er for tidlig å si noe om hvilken betydning funnet har for Israel.  Det vi bli klargjort i løpet av de neste månedene med boring hvorvidt funnet er drivverdig eller ikke.

Givat Olam begynte boringen på feltet kalt Megged 5 like i nærheten av Rosh Haayin i juni. Selskapets aksjer steg med 123 prosent da funnet ble offentliggjort.

Givot Olam Oil Exploration er ikke det eneste oljeselskapet som leter etter olje på den israelske landjorden. I 2000 etablerte en kristen amerikaner oljeselskapet Zion Oil & Gass for å lete etter olje, med Bibelen som kart: